Søk i lavkarbosidene: |
![]()
Tilpasset søk
|
|
Lavkarbo generelt Generell diskusjon omkring lavkarbo, lavglykemisk og karbohydratkontrollert kosthold. |
Del denne siden: |
![]() |
|
Trådverktøy |
![]() |
#1 |
Stressa 4-barns mor
Medlem siden: Jul 2004
Hvor: Sarpsborg
Alder: 47
Innlegg: 2.216
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inneFør trodde jeg, etter svar på mange av mine sprsmål her inne, at Maltitol var helt ok. FOR DET PÅVIRKET IKKE BLODSUKKERET. Men nå gjør det vist det alikevel, selv om det er i mindre grad enn sukker....
__________________
![]() |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Fedon (frem til p-hormonene har forlatt kroppen)
![]() |
![]() |
#2 |
Seniormedlem
Medlem siden: May 2008
Innlegg: 535
![]() ![]() ![]() |
Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inneMaltitol er OK, fordi blodsukker- og insulin-effekten er svært liten. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Kwasniewskis bulldog (mettet fett/kolesterol + litt stivelse/alkohol + høyverdig protein)
![]() |
![]() |
#3 |
Stressa 4-barns mor
Medlem siden: Jul 2004
Hvor: Sarpsborg
Alder: 47
Innlegg: 2.216
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inne
Men vil det si at man forbrenner fett/går ned i vekt når man er i ketose? Og stemmer det ar man kan være i ketose uten at stix'n slår ut?
__________________
![]() |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Fedon (frem til p-hormonene har forlatt kroppen)
![]() |
![]() |
#4 |
Stressa 4-barns mor
Medlem siden: Jul 2004
Hvor: Sarpsborg
Alder: 47
Innlegg: 2.216
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inne
Kan man lage seg et kosthold hvor man er HELT sikker på å ikke falle ut av ketose da? Hvs jeg skal ha et kosthold uten meieriprodukter, så kommer jeg til slite med å få i meg fett nok....
__________________
![]() |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Fedon (frem til p-hormonene har forlatt kroppen)
![]() |
![]() |
#5 |
Seniormedlem
Medlem siden: Sep 2008
Hvor: Sandnes (Stavanger)
Alder: 38
Innlegg: 1.293
![]() |
Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inne
Ved lindberg kan man spise mye mer karbs! Man teller ikke, men går etter tallerkenfordeling. Men man kan også velge å spise under 40 karbs, for da havner man fortsatt i ketose, og da blir det en ketogen lindberg kost. Dette skal gi litt raskere vektresultater, og linberg klinikkene anbefaler det til personer som er kraftig overvektige. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Bedre uten brød - Lutz
![]() |
![]() |
#6 |
Seniormedlem
Medlem siden: May 2008
Innlegg: 535
![]() ![]() ![]() |
Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inne
Smør (og forsåvidt fløte) inneholder svært lite protein. Ost, særlig gammelost, kan du være forsiktig med. Det gjelder å være balansert. Kostholdseksperter anbefaler "balanserte" kosthold, fordi folk har en tendens til å bli litt paranoide. Og fordi kostholdskespertene er en gjeng med bløte hippier som er for feige til å være ekstreme, selvsagt! |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Kwasniewskis bulldog (mettet fett/kolesterol + litt stivelse/alkohol + høyverdig protein)
![]() |
![]() |
#7 |
Seniormedlem
Medlem siden: May 2008
Innlegg: 535
![]() ![]() ![]() |
Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inne
At stixen slår ut, betyr at du har så mye ketoner at noen skilles ut i urinen. Du kan være i ketose uten å ha dårlig ånde eller utslag på stixen, men da er du ikke intens ketose (som ketolyse). |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Kwasniewskis bulldog (mettet fett/kolesterol + litt stivelse/alkohol + høyverdig protein)
![]() |
![]() |
#8 |
Stressa 4-barns mor
Medlem siden: Jul 2004
Hvor: Sarpsborg
Alder: 47
Innlegg: 2.216
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inne
__________________
![]() |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Fedon (frem til p-hormonene har forlatt kroppen)
![]() |
![]() |
#9 |
Seniormedlem
Medlem siden: May 2008
Innlegg: 535
![]() ![]() ![]() |
Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inne
Frokost: 2-3 egg stekt i masse smør, iskrem eller middagsrester. Til lunch: fløte med kaffesmak, kaffekakao, fet ost, eller matrester. En typisk middag er 100-250 gram kjøtt (fet ost, egg, fet kjøttdeig, mager kylling eller mager fisk), løk/gulrot (ofte litt ris eller poteter til), masse smør og av og til fløte eller rømme. Jeg koker som regel maten, fordi det er sunnere. Jeg får i meg litt sukker fra iskrem, hvit chokolade (av og til mørk), kakao og (snart) gløgg. Jeg spiser 40-50 gram karbohydrat om dagen. Jeg har ikke som mål å gå ned lenger. Jeg ville spist rundt 30-40 karbohydrater hvis det var tilfellet. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Kwasniewskis bulldog (mettet fett/kolesterol + litt stivelse/alkohol + høyverdig protein)
![]() |
![]() |
#10 |
Medlem
Medlem siden: Oct 2008
Innlegg: 122
![]() |
Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inneOioioioi |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Fedon/Roede-ish
![]() |
![]() |
#11 |
Seniormedlem
Medlem siden: Sep 2008
Hvor: Sandnes (Stavanger)
Alder: 38
Innlegg: 1.293
![]() |
Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inneForskjellige svar fordi folk er forskjellige |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Bedre uten brød - Lutz
![]() |
![]() |
#12 |
Medlem
Medlem siden: Oct 2008
Innlegg: 122
![]() |
Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inneScartz: |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Fedon/Roede-ish
![]() |
![]() |
#13 |
Administrator
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inne
Maltitol påvirker ikke blodsukkeret i nevneverdig grad, men hvorfor henger du deg opp i blodsukkeret ? Den viktigste årsaken til å ikke spise så mye kunstig søtstoff - og spesielt maltotol, er at tarmkateriene dine har jubafest og man kan få både luft og andre "magereaksjoner" (diarre). I tillegg er det også en del som opplever at vekttapet stanser opp uansett type søtstoff. Uansett årsak er det allikevel lurt å holde seg unna. Det aller beste er ren naturlig mat vettu ! Det sier Torkil veldig klart. Ketolysekuren er basert på MAT, ikke Atkinsbarer etc. Og det samme sa Atkins i sin tid, før markedskreftene tok over. Det man gjør ved å bruke kunstig søtstoff er å holde vedlike søtsuget. Og da snakker jeg om det psykiske søtsuget, ikke insulinnivå etc.
Du forbrenner alltid fett i ketose. Men det er ikke dermed sagt at det er kroppsfett. Leveren produserer ketoner fra kroppsfett, fettet du spiser og fra alkohol. Ketostix’en vet ikke hva som er kilden til ketonene. Hvis du for eksempel tester hver dag etter middag, og middagen inneholder en del fett, da vil du alltid ha mørkt utslag på stix’en. Det betyr IKKE at du brenner mer KROPPSfett.
På normalt Lindberg kosthold teller man ikke karbohydrater. Man ligger også som regel over 50 karber pr dag. Den eneste Lindberg retningen hvor man er i ketose er Eurodiett. Lindberg kosthold er IKKE et ketogent kosthold. Det kommer direkte fra Fedons egen munn. Klart og tydelig og kan ikke misforstås eller misoppfattes. Man bruker også som andre har nevnt her, tallerken modellen. Om man teller karber, spiser under 50 karber og er i ketose følger man ikke Lindberg kosthold. Da har man laget seg en egen varient. Slike varienter og hva jeg kaller avarter er det en hel haug av etterhvert. Slik må det gjerne bli når folk tilpasser dietten etter hva de tåler å spise og fremdeles ta av/ikke legge på seg og ikke lenger følger boka slavisk. Det betyr absolutt ikke at det de gjør er feil, men det blir feil å kalle det for Ketolyse kuren eller Atkins eller Lindberg når man har gjort så store endringer at dietten i seg selv er ugjenkjennelig. Verre er det når man anbefaler den til andre som "den eneste løsningen" . Nå har jeg vært i dette gamet i ganske mange år, og jeg må innrømme at jeg mange ganger ikke skjønner hvilken diett folk følger ved å se på maten de spiser. Jeg må se hva det står som "filosofi" nederst. Hva som er OK for deg er ikke nødvendigvis OK for andre / eller omvendt.
Du kan spise så mye og ofte du vil så lenge du holder deg på 15-20 gram karbo pr dag. Men det er ikke likegyldig hva du spiser. Det gjelder ren og naturlig mat. Ikke allt denne ferdigmaten full av kunstige stoffer. Det med kaloritelling er en utbredt misforståelse som har fått feste her inne fordi NOEN FÅ er nødt til å se på kaloridelen også. Spiser du slik dietten sier vil du ikke få i deg for mange kalorier. I realiteten er det få som behøver å telle kalorier. Det er de som har fått diagnostisert lavt stoffskifte og/eller ødelagt forbrenning. I tillegg et par andre tilstander. Og legg merke til at jeg sier diagnostisert - det er altså ikke nok å tro man har det. Og selv med medisinering er det få som ser noen forskjell i vekttap før/etter medisinering . De fleste som tror de har lavt stoffskifte har det ikke. Studier viser at de fleste som tror de har ødelagt forbrenning har det heller ikke. Men her kommer det bevegelse inn i bildet. Og det er en populær mening at man ikke skal behøve det. Noen behøver det kanskje ikke, men det betyr lagt i fra at alle kan sitte på rumpa og se kiloene renne av. Atkisn sa "Execise is not an option, it's a must" - Og Torkil sier man bør være i fysisk aktivitet minst 30 min hver dag - f.eks. en spasertur. De fleste som har problemer med dietten her inne (siden jeg startet her i 2003) spiser som regel for lite (den siksusjone har vi hatt før som du sikkert husker) - for lite grønnsaker, for lite fett, drikker for lite vann og inntar alt for mye kunstig søtstoff og såkalt "lavkarbo snop". De følger den dietten der de "får lov til" å spise det de har lyst på - og ikke nødvendigvis den som er best for dem m.h.t. vekttap. Det er en prioritering hver enkelt må gjøre. Men det blir jo litt dumt å skylde på dietten når man ikke følger den etter boka. Her som alle andre steder må en også huske på at vi er forskjellige og tåler forskjellige ting. Begynner man med boka for å lære hva en bør / ikke bør spise + lære om sin egen kropp og finne ut av hva den tåler/ikke tåler, må man etterhvert justere. Men det er ikke noe man begynner med fordi det virker når naboen gjør det ....
__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Atkins
![]() |
![]() |
#14 |
Seniormedlem
Medlem siden: Sep 2008
Hvor: Sandnes (Stavanger)
Alder: 38
Innlegg: 1.293
![]() |
Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inne
Hehe, jeg kan godt forstå at du blir litt frustrert! Det ble jeg også når jeg gikk fra ketolyse til lindberg. Såååå mange regler, som er forskjellig fra person til person. Ja mat, nei mat, litt mat, kanskje mat, mengder, telling aaaaah! |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Bedre uten brød - Lutz
![]() |
![]() |
#15 |
Stressa 4-barns mor
Medlem siden: Jul 2004
Hvor: Sarpsborg
Alder: 47
Innlegg: 2.216
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inneAhh... Alltid så godt å ha Nille her
__________________
![]() |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Fedon (frem til p-hormonene har forlatt kroppen)
![]() |
![]() |
#16 |
Medlem
Medlem siden: Oct 2008
Innlegg: 122
![]() |
Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inneNille: |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Fedon/Roede-ish
![]() |
![]() |
#17 |
Administrator
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inne
Det er så enkelt som at man må venne kroppen til/lære den å brenne fett. Dess mer fett du spiser i ketogen tilstand, dess mer kroppsfett vil forbrennes. Spiser du etter anbefalingene og er i ketose går det som regel nedover. MEN det er ikke alltid og for alle likegyldig hva slags fett man spiser. Det er derfor Atkins f.eks. begrenset ost og fløte -spesielt i begynnelsen. Med erfaring fra flere Atkins klinikker og med erfaring fra ca. 70000 pasienter fant de flere fellesnevnere, bl.a at såkalte "ikke syrnede" meieriprodukter kunne føre til stans i vekktapet. Dvs. fløte og ost... Hvorfor vet jeg ikke, det har med kroppskjemi å gjøre. Noen tåler det flott - andre ikke.
__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Atkins
![]() |
![]() |
#18 |
Medlem
Medlem siden: Oct 2008
Innlegg: 122
![]() |
Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inneNille: |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Fedon/Roede-ish
![]() |
![]() |
#19 |
Medlem
Medlem siden: Oct 2008
Innlegg: 122
![]() |
![]() Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inneMå presisere med en gang, ser forrige innlegg kan misforståes: |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Fedon/Roede-ish
![]() |
![]() |
#20 |
Seniormedlem
Medlem siden: May 2008
Innlegg: 535
![]() ![]() ![]() |
Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inne
Ost er nesten alltid syrnet. Ost inneholder derimot mye kasein, som trekker insulin. Andre ikke-syrnede melkeprodukter (fløte, H-melk) inneholder melkesukker, som også trekker insulin. Rømme (syrnet fløte) virker trygt. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Kwasniewskis bulldog (mettet fett/kolesterol + litt stivelse/alkohol + høyverdig protein)
![]() |
![]() |
#21 |
Seniormedlem
Medlem siden: Dec 2007
Alder: 54
Innlegg: 648
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Jeg begynner faktisk å bli litt forvirret her inne
:-)) hehe, kuult. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: lavkarbo, hel sunn mat
![]() |
![]() |
Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester) | |
|
|
![]() |
||||
Tråd | Trådstarter | Forum | Svar | Siste innlegg |
Ny her og litt forvirret. (tror jeg *S*) | hansola | Spørsmål og svar | 15 | 13-03-08 14:42 |
Litt forvirret om bokhvete | Pc-snuppa | Oppskrifter | 11 | 28-06-07 14:49 |
Nå er jeg litt forvirret | *Tulla* | Dr Lindbergs | 9 | 24-04-05 21:38 |
Litt forvirret her... | Tidligere bruker | Dr Lindbergs | 3 | 07-03-05 20:30 |