Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Spørsmål om matvarer og oppskrifter

Endre blomkålpudding/grateng

Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 14-02-10, 16:43   #1
Idamor
Medlem
 
Idamor sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Eidsvoll
Alder: 40
Innlegg: 200
Idamor er på en erverdig vei

Endre blomkålpudding/grateng

Min bestemor har i alle år laget en blomkålpudding/grateng som er sinnsykt god. Og den hadde passet ypperlig inn i lavkarbo. Problemet er bare at det er både hvetemel og melk i den.

Slik lager vi den normalt:
Koker blomkålhodet knapt mør, tømmer av vannet og lar den avkjøles.
Lager hvit saus av smør, mel, melk + salt og pepper.
Lar sausen avkjøles. Blander inn 3-4 eggeplommer.
Stivpisker eggehviten, og vender den inn.

Smører en ildfast form, nedi med blomkålhodet, heller sausblandingen over. Lokk på, og i ovnen ca 1 time på 180 grader.
Serveres med sprøstekt bacon, poteter og meierismør.

Hvordan skal jeg gjøre for å få laget den sausen uten mel og melk? Prøvd å søke, men har liksom ikke funnet noe særlig.

__________________
Gravid som prøver å komme tilbake til lavkarbo...
Idamor er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 14-02-10, 16:47   #2
camryn
Medlem
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Kringsatt av fiender
Innlegg: 312
camryn er ny på veien

Sv: Endre blomkålpudding/grateng

Bytt melk med fløyte, lag kvitsaus med smør, fløyte og ost? Både kremost og riven ost burde funke vil eg tru. Eg lagar kvitsaus slik i allefall.
Eller johannesbrødkjernemel for å gjere sausen tjukk kanskje?

Såg godt ut! Mulig eg prøver det ein dag

__________________

camryn er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lchf Svar med sitat
Gammel 14-02-10, 16:47   #3
Gerd
Jeg kan og jeg vil!
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
Gerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastisk

Sv: Endre blomkålpudding/grateng

Bruk fløte i stedet for melk.
Johannesbrødkjernemel til jevning ( kjøpes på helsekost, eller på apotek; da heter den nestargel)

Eller bruke raspet ost å tykne sausen med.

Gerd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1 Svar med sitat
Gammel 14-02-10, 16:54   #4
Idamor
Medlem
 
Idamor sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Eidsvoll
Alder: 40
Innlegg: 200
Idamor er på en erverdig vei

Sv: Endre blomkålpudding/grateng

Det er utrolig godt også, Gerd!
Fløte kan jeg selvfølgelig bruke. At jeg ikke tenkte på det selv. Etter hva jeg har lest, så er det også mange som bruker eggeplommer for å jevne sausen? Så sausen kan jo bli tykkere bare ved hjelp av noen ekstra plommer kanskje? Får prøve meg fram litt tror jeg.

Må sies også at dette er, for meg i det minste, typisk sommermat. :-)

__________________
Gravid som prøver å komme tilbake til lavkarbo...
Idamor er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Blomkål og bacon-grateng med ost Sivensvans Middag 29 22-07-10 20:38
Grateng med svinefilet og blåmuggost Tonemi Middag 0 12-09-09 09:43
Brokkoli grateng Janis Middag 3 27-08-09 10:09
Spinat/bacon-grateng Enid Middag 37 07-04-08 15:49
Spiste grateng med hvitsaus... idaella Lavkarbo generelt 4 05-03-07 18:08


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:12.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no