Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Spørsmål om matvarer og oppskrifter

Forvirra ang."meltyper", kan noen hjelpe?

Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 19-07-09, 12:25   #1
aslaug
Seniormedlem
 
aslaug sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2009
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.251
aslaug har en fantastisk aura rundt segaslaug har en fantastisk aura rundt seg

Forvirra ang."meltyper", kan noen hjelpe?

Hei!
Har bakt Karins brød og skal fortsette med det.
Glutenmel står det i oppskriften, og de på helsekostbutikken ga meg SPIELBERGER Sojamehl 250 gram og sa det var det samme.Det har funka bra.
Den er oppbrukt nå og jeg lurer på om dette er riktig mel?
Det er såpass lite i pakken og veldig dyrt, så finns det alternativer?
JBKM går det også mye av, veldig lite i det glasset fra helsekosten. Vet oen om et sted jeg kan få kjøpt større?

__________________



Sist redigert av aslaug : 19-07-09 kl 18:00.
aslaug er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 5-25-70 Svar med sitat
Gammel 19-07-09, 18:08   #2
aslaug
Seniormedlem
 
aslaug sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2009
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.251
aslaug har en fantastisk aura rundt segaslaug har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Forvirra ang."meltyper", kan noen hjelpe?

Nå har jeg leita masse rundt her og er like usikker.Nå skal jeg prøve å forklare meg ordentlig, så kanskje noen kan hjelpe meg å ordne opp i disse begrepene?
Glutenmel, soyaprotein, sojamel(som jeg fikk på helsekost når jeg ba om glutenmel),proteinpulver.
Egenskaper,forskjell og likheter, hva kan erstatte hva og hva er best å bruke til brødet jeg nevner i innlegget over?
Takk på forhånd!!

__________________


aslaug er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 5-25-70 Svar med sitat
Gammel 19-07-09, 21:30   #3
luringen
Seniormedlem
 
luringen sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2005
Alder: 57
Innlegg: 2.399
luringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressurs

Sv: Forvirra ang."meltyper", kan noen hjelpe?

soyamel er ikke det samme nei.
Glutenmel er no anna.
Soyaprotein likså.
Du kan bake med alle tre..hehe. Soyamle har mest karber, glutenmel er et slags"tilsetningsstoff" som forbedrer konsistens trur eg. Går bra uten og..
Soyaprotein kan også brukes i bakst, elelr i smoothies etc for å heve proteinandelen. Har nesten ikke kh.

__________________
luringen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo a'la Luringen Svar med sitat
Gammel 20-07-09, 19:25   #4
aslaug
Seniormedlem
 
aslaug sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2009
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.251
aslaug har en fantastisk aura rundt segaslaug har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Forvirra ang."meltyper", kan noen hjelpe?

Takk for svar,luringen! Er nok litt forvirra ennå, for i dag var jeg innom en helsekostbutikk i oslo og der hadde de Glutenmel, det sto med store bokstaver og under sto det hvetegluten.Absolutt ingen deklarasjon , så den tør jeg ikke bruke. Noen som vet???

__________________


aslaug er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 5-25-70 Svar med sitat
Gammel 02-08-09, 11:36   #5
aslaug
Seniormedlem
 
aslaug sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2009
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.251
aslaug har en fantastisk aura rundt segaslaug har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Forvirra ang."meltyper", kan noen hjelpe?

Dytter på denne tråden, kanskje noen flere kan svare nå som var på ferie da jeg skrev den sist????

__________________


aslaug er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 5-25-70 Svar med sitat
Gammel 02-08-09, 11:57   #6
trillian78
Seniormedlem
 
trillian78 sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Oslo
Alder: 47
Innlegg: 1.175
trillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt av

Sv: Forvirra ang."meltyper", kan noen hjelpe?

Hvetegluten er bare glutenet i hveten. Gluten er proteinet i melet. Du kan trygt bruke det. Skal ikke være no karber å snakke om.

__________________
¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
trillian78 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 02-08-09, 12:00   #7
trillian78
Seniormedlem
 
trillian78 sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Oslo
Alder: 47
Innlegg: 1.175
trillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt av

Sv: Forvirra ang."meltyper", kan noen hjelpe?

Litt karber er det forresten... 20 g per 100 g. Men det skal som regel ikke være enorme mengder glutenmel i disse lavkarbobrødene.

__________________
¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
trillian78 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 02-08-09, 19:46   #8
Nannah
Seniormedlem
 
Nannah sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Akershus
Alder: 65
Innlegg: 3.126
Nannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastisk

Sv: Forvirra ang."meltyper", kan noen hjelpe?

Glutenmel brukes for å få en seig deig som henger sammen.
Bruk heller Fiber husk det har samme egenskaper, er drøyt i bruk
og har 0 karber!!

__________________
Oppskriftene mine finnes her:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=32614

Nye oppskrifter i matbloggen min !! http://hanseloggretel.blogspot.com/
Nannah er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF... Svar med sitat
Gammel 02-08-09, 19:48   #9
Iset
Seniormedlem
 
Iset sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Sola
Alder: 45
Innlegg: 10.031
Iset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastisk

Sv: Forvirra ang."meltyper", kan noen hjelpe?

Synes det er tragisk når helsekostansatte påstår helt feil ting, om de ikke VET noe bør de jo sjekke det opp før de selger det. Jeg jobbet i Life i 5 år, og jeg påstod aldri noe overfor en kunde om jeg ikke var helt sikker. Visste jeg det ikke var jeg enten ærlig og sa jeg vet desverre ikke, eller jeg ringte rundt og sjekket det opp. Blir forbanna på sånt, for det ødelegger ryktet til helsekostbransjen, som er frynsete nok som det er.
Soyamel og glutenmel er såvisst ikke det samme nei, og karboinnholdet i de to er vel ekstremt forskjellig.

__________________
Endelig i mål: minus 77 kg!
(Startvekt: 135 kg og 174 cm høy (bmi 44) - vekten i dag: 58 kg (bmi 19)
Iset er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Vektoperert veganer Svar med sitat
Gammel 13-01-10, 20:49   #10
Fløtepus
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Jan 2010
Innlegg: 9
Fløtepus er på en erverdig vei

Sv: Forvirra ang."meltyper", kan noen hjelpe?

Hvor fant du ut karboinnholdet i glutenmel? Finner det ikke i matvaretabellen...
Ellers takk for noen oppklaringer rundt meltyper. Supert!

Fløtepus er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LKHF Svar med sitat
Gammel 13-01-10, 22:36   #11
Kitt
Seniormedlem
 
Kitt sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Asker
Alder: 57
Innlegg: 18.153
Kitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastisk

Sv: Forvirra ang."meltyper", kan noen hjelpe?

Jeg googlet "glutenmel næringsinnhold" og fant ut at det har ca 20g karbohydrater pr 100g!

Jeg hadde en pose i skapet, men den står det faktisk ingenting om næringsinnholdet på!

__________________
Kitt er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Syns "Less carbs" høres fornuftig ut! ;) Svar med sitat
Gammel 18-01-10, 02:35   #12
Biggie Small
Medlem
 
Biggie Small sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Alder: 56
Innlegg: 292
Biggie Small er virkelig snillBiggie Small er virkelig snillBiggie Small er virkelig snillBiggie Small er virkelig snill

Sv: Forvirra ang."meltyper", kan noen hjelpe?

Opprinnelig lagt inn av Kitt, her.

Jeg googlet "glutenmel næringsinnhold" og fant ut at det har ca 20g karbohydrater pr 100g!

Jeg hadde en pose i skapet, men den står det faktisk ingenting om næringsinnholdet på!

Hei.

Jeg kjøpte på Life 1-en kilo pose Hvete Glutenmel. Butikken skulle finne ut hvor mange karb det var men hørte ingenting. Ringte så til selskapet som sto på posen, de sa det var Alternativ Mat AS som distribuerte dette.

Ringte til AM og spurte etter karb. innhold. De mente at det var 20karb pr. 100g men skulle sjekke det med produsent.

Det var en uke siden uten at de har ringt tilbake. Skal ringe denne uken for å høre igjen/mase på dem

Mvh
Biggie Small

Biggie Small er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 20-50 gr. karbohydrater + forsøk på avslappet kcal underskudd.. Svar med sitat
Gammel 22-01-10, 10:21   #13
frkprym
Medlem
 
frkprym sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Røyken
Alder: 49
Innlegg: 213
frkprym er ny på veien

Sv: Forvirra ang."meltyper", kan noen hjelpe?

Jeg kjøpte hveteprotein for et par uker siden, og denne uken forsøkte jeg endelig å bruke det. Jeg hadde en oppskrift fra Atkins på vaffler, og byttet ut soyamelet med hveteprotein + litt JBKM. Resultatet ble veldig merkelig, men så har jeg ikke forsøkt å lage disse med Soyamel før, så jeg vet jo ikke om de ble "merkeligere" enn den opprinnelige oppskriften. Det jeg merket meg var uansett at vafflene IKKE kunne stekes i vaffelhjern, det ble da en merkelig plastikk-aktig hinne av røra i vaffeljernet og resten forsvant ut. Denne hinna var helt umulig å få vekk etterpå også. Min antakelse er da at myseproteinet ikke tåler såpass intens varme. Noen som har erfaring eller vet dette?
Endte opp med å steke disse som pannekaker, og det gikk forsåvidt greit, men de ble enda løsere enn Gerds fløtepannekaker under stekingen.

Til slutt har jeg et lite håp, jeg har lett og lett og finner ikke, men ønsker meg en bekskrivelse av bake/ steke/ bruksegenskapene på de ulike "mel"erstatninger som brukes, og hvilke som kan erstatte hva. Det må være mange her med masse erfaring. Gjerne lag en egen tråd med overskrift feks "melerstatninger og egenskaper" eller så kan jeg samle resultatene og lage en ny tråd:

Soyamel
Soyaprotein
Myseprotein (Whey protein)
JBKM
Fiberhusk
Glutenmel
Malte nøtter
Kruskakli

Sikkert flere jeg ikke vet om som benyttes.

__________________
Du spør meg hva jeg ler av, lille venn. Jeg ler fordi jeg lever, simpelthen.(André Bjerke)
frkprym er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 11-07-10, 13:56   #14
Idarull
Seniormedlem
 
Idarull sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Jevnaker
Alder: 37
Innlegg: 1.123
Idarull har en fantastisk aura rundt segIdarull har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Forvirra ang."meltyper", kan noen hjelpe?

jaaa en sånn tråd vil jeg ha og og hvilke meltyper vi faktisk KAN bruke trygt.

__________________
Mål: -10 kilo
Startvekt: 68 kg
Vekt: 66 kg
Ønske-vekt: 58 kg
Idarull er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo - max 20 gram karbo om dagen Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Er det noen som praktiserer "spisedag",eller "karbo-måltid"? Borealis Lavkarbo generelt 4 02-11-10 14:14
Veldig "nuppete" og tørr hud og løse "flak" i øregangen! donjuanwannabe Atkins kosthold 17 21-09-09 19:26
Nettkurset på ketolyse.no -noen som har prøvd? "Startpakke" eller "Full pakke"? tonemor Ketolysekuren 1 29-08-08 10:59
Bøkene "Atkins for livet" og "Slank med ketolysekuren" selges! Agurk Lavkarbobøker 2 07-01-08 14:21
hva er minst "skadelig/usunt" av salt snop/"potetgul"? cilemora Lavkarbo generelt 7 01-01-08 01:41


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:59.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no