Bernaisesaus fra 1960
Jeg fikk min oldemors gamle kokebok fra 1960 av bestemor igår, mest av sentimentale grunner egentlig. Men bladde nå gjennom den, og fant en oppskrift på bernaisesaus. Så tenkte å høre med dere "gamle travere" her inne om den virker grei. Sånn lavkarbomessig er den jo helt topp, men har aldri laget bernaisesaus før ;-)
Oppskriften er som følger:
4 eggeplommer
4 ssk smør
1 dcl buljong
1 ssk hakket persille
1 ssk bernaiseekstrakt
Eggeplommene røres tykke i en bolle som settes i vannbad.
Tilsettes buljong og bernaiseekstrakt under sterk omrøring, til sist det kokende smøret teskjevis.
Irøres persille og serveres straks.
Kan man i stedet for persille bruke estragon? Og hva slags type buljong bør man bruke (grønnsaksbuljong eller kjøttbuljong)? Og hvis man ikke har bernaiseekstrakt (som jeg går ut i fra er bernaiseessens), hva kan man da bruke i stedet?
Takk for svar :-)
__________________
Gravid som prøver å komme tilbake til lavkarbo...
|