Søk i lavkarbosidene: |
![]()
Tilpasset søk
|
|
Spørsmål og svar Hjelp oss å bli enda bedre!Still spørsmål, eller svar på det du kan. Er du ny? Spør og les her først! |
Del denne siden: |
![]() |
|
Trådverktøy |
![]() |
#1 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Møre og Romsdal
Alder: 49
Innlegg: 812
![]() ![]() |
Fordeling av ingredienser i et måltidHvor lenge varer et måltid? Tenker å spise reker nå - og kan ikke ha med eget tilbehør -men er det ok å spise mye fett etter dette? Gjelder det i samme måltid? Kan ta meg en ske nå før eg går da |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: LCHF - Ketolyse
![]() |
![]() |
#2 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Asker
Alder: 57
Innlegg: 18.153
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Fordeling av ingredienser i et måltidVi snakker om karber pr døgn og næringsstoffer pr uke/måned, så så lenge du ikke spiser noe du ikke skal, spiller det nok ingen rolle hvordan du fordeler de forskjellige i løpet av en dag en gang i blant!
__________________
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Syns "Less carbs" høres fornuftig ut! ;)
![]() |
![]() |
#3 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Møre og Romsdal
Alder: 49
Innlegg: 812
![]() ![]() |
Sv: Fordeling av ingredienser i et måltidFor å sette det på spissen: Hvis man spiser alle 15 kh på en gang så stiger ikke blodsukkeret? (blir litt teoretisk da, men...) |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: LCHF - Ketolyse
![]() |
![]() |
#4 |
Seniormedlem
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: 770 meter over havet
Innlegg: 4.055
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Fordeling av ingredienser i et måltidJo, blodsukkeret stiger når man spiser 15 karber på en gang. Iallefall hos meg som er diabetiker. Jeg tenger 2 enheter insulin for å takle 15 karber i et måltid, resten klarer kroppen min selv å fikse (har fremdeles noe produksjon).
__________________
En reise på 1000 mil begynner med 1 skritt. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: diabetiker, max 5 karbo pr.måltid
![]() |
![]() |
#5 |
Seniormedlem
Medlem siden: Feb 2010
Alder: 56
Innlegg: 569
![]() ![]() |
Sv: Fordeling av ingredienser i et måltidVi pleier å ha salatblader og majones på skiva. Etter at jeg har begynt med lavkarbo har jeg bare salat og majones når jeg spiser reker |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Keto, fri for gluten, egg og melk
![]() |
![]() |
#6 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Møre og Romsdal
Alder: 49
Innlegg: 812
![]() ![]() |
Sv: Fordeling av ingredienser i et måltid
Men hvis man tar det som et utgangspunkt - hvor høyt må blodsukkeret være før insulin begynner å produseres? Dette er sikkert individuelt da men... jeg er jo livredd for karber -fordi jeg er redd enhver blodsukkerstigning... |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: LCHF - Ketolyse
![]() |
![]() |
#7 |
Seniormedlem
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: 770 meter over havet
Innlegg: 4.055
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Fordeling av ingredienser i et måltidInsulin vil produseres og slippes ut hver gang blodsukkeret øker (eller om man for eksempel får feber eller sykdom).
__________________
En reise på 1000 mil begynner med 1 skritt. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: diabetiker, max 5 karbo pr.måltid
![]() |
![]() |
#8 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 48
Innlegg: 16.055
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Fordeling av ingredienser i et måltid
Eller av en eller annen grunn opplever stress, midlertidig eller over tid. Eller om man er insulinresisitent har man insulin i kroppen konstant.
__________________
Persistance pays!
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: LCHF
![]() |
![]() |
#9 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2009
Hvor: Østfold
Innlegg: 553
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Fordeling av ingredienser i et måltidMan har ALLTID en basalnivå av insulin i blodet. Det er livsviktig. Man kan spise noen gram karbohydrater uten å påvirke produksjonen nevneverdig, spesielt om de spises sammen med fett, er av "grønnsaker over jorden type" og om man er frisk. Friske mennesker har også en "buffer" av insulin liggende på lur, som sendes ut når man spiser mer karbohydrater enn man bør. Hvor mange gram det er, er individuelt. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: LCHF
![]() |
![]() |
#10 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Møre og Romsdal
Alder: 49
Innlegg: 812
![]() ![]() |
Sv: Fordeling av ingredienser i et måltid
Men er det "håp" om man er insulinresistent? Jeg hadde misstanke om det en stund... |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: LCHF - Ketolyse
![]() |
![]() |
#11 |
Seniormedlem
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: 770 meter over havet
Innlegg: 4.055
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Fordeling av ingredienser i et måltidOm du er insulinresistent eller ikke kan enkelt sjekkes via blodprøver.
__________________
En reise på 1000 mil begynner med 1 skritt. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: diabetiker, max 5 karbo pr.måltid
![]() |
![]() |
#12 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 48
Innlegg: 16.055
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Fordeling av ingredienser i et måltid
Ja, redusert inntak av karbohydrater gir stabilt blodsukker. Trening øker insulinfølsomheten i musklene. Og metformin hjelper.
__________________
Persistance pays!
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: LCHF
![]() |
![]() |
Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester) | |
|
|
![]() |
||||
Tråd | Trådstarter | Forum | Svar | Siste innlegg |
Bytte ut ingredienser? | Pearle | Spørsmål om matvarer og oppskrifter | 2 | 15-02-11 16:13 |
Grunnleggende ingredienser | Madde | Spørsmål om matvarer og oppskrifter | 3 | 03-02-11 23:40 |
Ingredienser - where to buy? | CamillaN | Spørsmål om matvarer og oppskrifter | 5 | 01-02-10 10:23 |
Diverse viktige ingredienser | Anjoh | Spørsmål om matvarer og oppskrifter | 4 | 27-02-09 10:15 |
Ingredienser til brød | ratatouile | Ketolysekuren | 3 | 17-02-08 10:01 |