Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Spørsmål og svar

Fordeling av ingredienser i et måltid

Spørsmål og svar Hjelp oss å bli enda bedre!Still spørsmål, eller svar på det du kan.
Er du ny? Spør og les her først!

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 04-06-11, 16:43   #1
Paris
Seniormedlem
 
Paris sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Møre og Romsdal
Alder: 49
Innlegg: 812
Paris har en fantastisk aura rundt segParis har en fantastisk aura rundt seg

Fordeling av ingredienser i et måltid

Hvor lenge varer et måltid? Tenker å spise reker nå - og kan ikke ha med eget tilbehør -men er det ok å spise mye fett etter dette? Gjelder det i samme måltid? Kan ta meg en ske nå før eg går da Men lurer litt på om alt må "fortæres" samtidig??

__________________


Paris er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF - Ketolyse Svar med sitat
Gammel 04-06-11, 16:47   #2
Kitt
Seniormedlem
 
Kitt sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Asker
Alder: 57
Innlegg: 18.153
Kitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastisk

Sv: Fordeling av ingredienser i et måltid

Vi snakker om karber pr døgn og næringsstoffer pr uke/måned, så så lenge du ikke spiser noe du ikke skal, spiller det nok ingen rolle hvordan du fordeler de forskjellige i løpet av en dag en gang i blant!

__________________
Kitt er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Syns "Less carbs" høres fornuftig ut! ;) Svar med sitat
Gammel 04-06-11, 18:09   #3
Paris
Seniormedlem
 
Paris sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Møre og Romsdal
Alder: 49
Innlegg: 812
Paris har en fantastisk aura rundt segParis har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Fordeling av ingredienser i et måltid

For å sette det på spissen: Hvis man spiser alle 15 kh på en gang så stiger ikke blodsukkeret? (blir litt teoretisk da, men...)

__________________


Paris er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF - Ketolyse Svar med sitat
Gammel 04-06-11, 18:36   #4
BenteR
Seniormedlem
 
BenteR sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: 770 meter over havet
Innlegg: 4.055
BenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastisk

Sv: Fordeling av ingredienser i et måltid

Jo, blodsukkeret stiger når man spiser 15 karber på en gang. Iallefall hos meg som er diabetiker. Jeg tenger 2 enheter insulin for å takle 15 karber i et måltid, resten klarer kroppen min selv å fikse (har fremdeles noe produksjon).
Leste en tabell en gang som sa at blodsukkeret stiger med 0,3 for hver karbe man spiser, men det stemmer ikke etter mitt vett. Det er den glymeiske indeksen + om man også får i seg fett samtidig som bestemmer hvor mye blodsukkeret stiger. I tillegg tror jeg det er individuelle forskjeller for hvor fort blodsukkeret svinger.

__________________
En reise på 1000 mil begynner med 1 skritt.
BenteR er avlogget   Min kostholdsfilosofi: diabetiker, max 5 karbo pr.måltid Svar med sitat
Gammel 04-06-11, 19:06   #5
Modezty
Seniormedlem
 
Modezty sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2010
Alder: 56
Innlegg: 569
Modezty har en fantastisk aura rundt segModezty har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Fordeling av ingredienser i et måltid

Vi pleier å ha salatblader og majones på skiva. Etter at jeg har begynt med lavkarbo har jeg bare salat og majones når jeg spiser reker
da får du i deg litt fett også

__________________
Modezty er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Keto, fri for gluten, egg og melk Svar med sitat
Gammel 04-06-11, 22:08   #6
Paris
Seniormedlem
 
Paris sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Møre og Romsdal
Alder: 49
Innlegg: 812
Paris har en fantastisk aura rundt segParis har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Fordeling av ingredienser i et måltid

Opprinnelig lagt inn av BenteR, her.

Jo, blodsukkeret stiger når man spiser 15 karber på en gang. Iallefall hos meg som er diabetiker. Jeg tenger 2 enheter insulin for å takle 15 karber i et måltid, resten klarer kroppen min selv å fikse (har fremdeles noe produksjon).
Leste en tabell en gang som sa at blodsukkeret stiger med 0,3 for hver karbe man spiser, men det stemmer ikke etter mitt vett. Det er den glymeiske indeksen + om man også får i seg fett samtidig som bestemmer hvor mye blodsukkeret stiger. I tillegg tror jeg det er individuelle forskjeller for hvor fort blodsukkeret svinger.

Men hvis man tar det som et utgangspunkt - hvor høyt må blodsukkeret være før insulin begynner å produseres? Dette er sikkert individuelt da men... jeg er jo livredd for karber -fordi jeg er redd enhver blodsukkerstigning...

__________________


Paris er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF - Ketolyse Svar med sitat
Gammel 05-06-11, 02:11   #7
BenteR
Seniormedlem
 
BenteR sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: 770 meter over havet
Innlegg: 4.055
BenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastisk

Sv: Fordeling av ingredienser i et måltid

Insulin vil produseres og slippes ut hver gang blodsukkeret øker (eller om man for eksempel får feber eller sykdom).
Kroppen er en genial tingest som hele tiden på en smidig måte produserer og slipper ut de stoffene vi trenger, f.eks. insulin, et særdeles viktig hormon i kroppen vår.
For å sette det på spissen vil kroppen slippe ut insulin nok til å få blodsukkeret ned på vanlig nivå enten man spiser en tomat eller ei hel bløtkake (forutsatt at man ikke har dibaetes da)

__________________
En reise på 1000 mil begynner med 1 skritt.
BenteR er avlogget   Min kostholdsfilosofi: diabetiker, max 5 karbo pr.måltid Svar med sitat
Gammel 05-06-11, 02:37   #8
Carisma
Seniormedlem
 
Carisma sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 48
Innlegg: 16.055
Carisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastisk

Sv: Fordeling av ingredienser i et måltid

Opprinnelig lagt inn av BenteR, her.

Insulin vil produseres og slippes ut hver gang blodsukkeret øker (eller om man for eksempel får feber eller sykdom).

Eller av en eller annen grunn opplever stress, midlertidig eller over tid. Eller om man er insulinresisitent har man insulin i kroppen konstant.

__________________
Persistance pays!
Carisma er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 06-06-11, 08:57   #9
BitTorres
Seniormedlem
 
Medlem siden: Jun 2009
Hvor: Østfold
Innlegg: 553
BitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlys

Sv: Fordeling av ingredienser i et måltid

Man har ALLTID en basalnivå av insulin i blodet. Det er livsviktig. Man kan spise noen gram karbohydrater uten å påvirke produksjonen nevneverdig, spesielt om de spises sammen med fett, er av "grønnsaker over jorden type" og om man er frisk. Friske mennesker har også en "buffer" av insulin liggende på lur, som sendes ut når man spiser mer karbohydrater enn man bør. Hvor mange gram det er, er individuelt.
Man må prøve å spille på lag med kroppen, og forstå at insulinet er et "vennlig" hormon med livsviktige oppgaver, så lenge vi spiser forsiktig med karbohydrater. Om man spiser 15 gram i et måltid, så spiller man fortsatt på lag med kroppen, så sant den ikke er veldig skadet.
Du kan ta på huden med en finger uten at det gjør vondt. Men det gjør vondt å ta på huden om den er solbrent, det blir litt på samme måte, billedlig talt.

BitTorres er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 07-06-11, 10:58   #10
Paris
Seniormedlem
 
Paris sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Møre og Romsdal
Alder: 49
Innlegg: 812
Paris har en fantastisk aura rundt segParis har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Fordeling av ingredienser i et måltid

Opprinnelig lagt inn av Carisma, her.

Eller av en eller annen grunn opplever stress, midlertidig eller over tid. Eller om man er insulinresisitent har man insulin i kroppen konstant.

Men er det "håp" om man er insulinresistent? Jeg hadde misstanke om det en stund...

__________________


Paris er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF - Ketolyse Svar med sitat
Gammel 07-06-11, 13:30   #11
BenteR
Seniormedlem
 
BenteR sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: 770 meter over havet
Innlegg: 4.055
BenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastisk

Sv: Fordeling av ingredienser i et måltid

Om du er insulinresistent eller ikke kan enkelt sjekkes via blodprøver.

__________________
En reise på 1000 mil begynner med 1 skritt.
BenteR er avlogget   Min kostholdsfilosofi: diabetiker, max 5 karbo pr.måltid Svar med sitat
Gammel 07-06-11, 21:18   #12
Carisma
Seniormedlem
 
Carisma sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 48
Innlegg: 16.055
Carisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastisk

Sv: Fordeling av ingredienser i et måltid

Opprinnelig lagt inn av Paris, her.

Men er det "håp" om man er insulinresistent? Jeg hadde misstanke om det en stund...

Ja, redusert inntak av karbohydrater gir stabilt blodsukker. Trening øker insulinfølsomheten i musklene. Og metformin hjelper.

__________________
Persistance pays!
Carisma er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Bytte ut ingredienser? Pearle Spørsmål om matvarer og oppskrifter 2 15-02-11 16:13
Grunnleggende ingredienser Madde Spørsmål om matvarer og oppskrifter 3 03-02-11 23:40
Ingredienser - where to buy? CamillaN Spørsmål om matvarer og oppskrifter 5 01-02-10 10:23
Diverse viktige ingredienser Anjoh Spørsmål om matvarer og oppskrifter 4 27-02-09 10:15
Ingredienser til brød ratatouile Ketolysekuren 3 17-02-08 10:01


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:38.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no