Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Spørsmål om matvarer og oppskrifter

Hvordan få til et "glutenfritt", vellykket brød?

Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 10-11-11, 09:02   #1
FrkMarge
Seniormedlem
 
FrkMarge sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 920
FrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlys

Hvordan få til et "glutenfritt", vellykket brød?

I går forsøkte jeg meg på å lage "glutenfritt" i allefall glutenredusert, brød uten gjær (brukte bakepulver).
Lavkarbo var ikke det viktigeste denne gangen siden brødet var ment som en enklere lunch til mann og barn, ikke til meg. (Jeg koser meg med Nanna's knekkebrød jeg, men de andre vil ha litt mer variasjon)

Dette er vel omtrent det mest mislykka brødet jeg noensinne har bakt!!!

Jeg har egentlig aldri vært flink til å følge oppskrifter, og med vanlig gjærbakst med hvetemel har jeg liksom "feelingen" på hva som er nogenlunde bra.
Men deiger med bakepulver har jeg ikke laget så mye av, bare kaker egentlig vanligvis basert på eggedosis osv, og ingen noensinne uten hvetemel...

Jeg brukte omtrent samme forhold som jeg ellers har gjort, men brukte mer vann og droppet alt hvetemel og erstattet det med havremel.
Forholdsmessig brukte jeg 400g havremel, 400 g frø, 400 g havregryn, omtrent 1,5 L vann (mer enn halvparten gikk til oppbløyting av frøene og havregrynet) og 2 dl olje. Jeg hadde i 2 store, toppede ts bakepulver.

Brødet ble altfor sprøtt så det knekker når jeg skjærer i det, allikevel er det fortsatt rått inni, så jeg må ha alle skivene (de som blir skiver og ikke bare biter) i brødristereren.
Det er som sagt ikke skikkelig stekt i midten på tross av nesten 3 timer (!) i ovnen
Også hevet det ikke i det hele tatt og brøtet har delt seg på midten slik at det er en kløft tvers over hele brødet

Hva har jeg gjort feil?
Skal deigen være mye løsere?
Må jeg ha i mye mer bakepulver?
Eller er dette et håpløst prosjekt i utgangspunktet?

__________________



FrkMarge er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse/LCHF Svar med sitat
Gammel 10-11-11, 09:25   #2
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 51
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan få til et "glutenfritt", vellykket brød?

Nå har jeg droppet brød helt enn så lenge da, men jeg har iallfall lest at gluten er det som gjør at man får "bobler" i melet. Det gjelder også småboblene. Dermed må glutenfritt brød bakes og behandles helt annerledes enn glutenholdig brød.

Så mitt råd til deg er å søke opp en oppskrift som noen andre har fått til å fungere og prøve den først - og så siden modifisere.

Det beste er nok dessuten å bruke en GF bakemiks - iallfall til å begynne med.

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat
Gammel 10-11-11, 16:02   #3
FrkMarge
Seniormedlem
 
FrkMarge sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 920
FrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlys

Sv: Hvordan få til et "glutenfritt", vellykket brød?

Ja at det oppfører seg anderledes kan man si jeg har erfart... Jeg trodde bare det ville ese av bakepulveret jeg da, at det ville ligne litt på sukkerbrød liksom???

...men det gjorde det tydeligvis ikke
Enten får jeg lage mitt "gamle" brød til dem, men hvetemel, eller så får jeg nok bruke en eller annen bakemiks ja... Jeg synes bare generellt at det er så utrolig lite frø i sånne bakemikser, jeg liker masse frø jeg, sånn omtrent som Nannas knekkebrød i myk, fluffy form

__________________



FrkMarge er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse/LCHF Svar med sitat
Gammel 10-11-11, 16:49   #4
Imse
Seniormedlem
 
Imse sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2005
Hvor: Hedmark
Innlegg: 9.680
Imse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan få til et "glutenfritt", vellykket brød?

Har du sett på oppskriftene her inn på brød? Det er jo flere brød her som er uten glutenmel. Jeg har måttet kutte glutenmel da jeg oppdaget at jeg ble dårlig av gluten generelt. Nå er ikke jeg så glad i brød da... Men de er ikke så verst de brødene her inne. De som inneholder kli er jo ikke helt glutenfrie da, men om du er ute etter mindre gluten og ikke glutenfritt, så kanskje de med kli kan brukes?
Det er mange oppskrifter på oppskriftsdelen her. Hva med lollypop brødet?

Imse er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent 0-20 Svar med sitat
Gammel 10-11-11, 17:00   #5
FrkMarge
Seniormedlem
 
FrkMarge sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 920
FrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlys

Sv: Hvordan få til et "glutenfritt", vellykket brød?

Opprinnelig lagt inn av Imse, her.

Har du sett på oppskriftene her inn på brød? Det er jo flere brød her som er uten glutenmel. Jeg har måttet kutte glutenmel da jeg oppdaget at jeg ble dårlig av gluten generelt. Nå er ikke jeg så glad i brød da... Men de er ikke så verst de brødene her inne. De som inneholder kli er jo ikke helt glutenfrie da, men om du er ute etter mindre gluten og ikke glutenfritt, så kanskje de med kli kan brukes?
Det er mange oppskrifter på oppskriftsdelen her. Hva med lollypop brødet?

Lollypopbrødet er det jeg har bakt hittil, men det er jo sånn typisk lavkarbobrød og de andre her i familien vil helst ha noe å variere med som ikke er så eh.. "eggete"?
Altså et "vanlig" brød... men jeg har mistanke om at sønnen min også kanskje reagerer på gluten, så jeg vil prøve å redusere det litt generellt her i huset
Vi kjøper inn kneippvarianter her innimellom for lettvindthets skyld til mennene i huset, men jeg hadde håpet på å kunne bake litt selv også
Men om dette er det beste jeg kan gjøre er det bedre å kjøpe kneipp eller bake den vanlige varianten

__________________



FrkMarge er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse/LCHF Svar med sitat
Gammel 10-11-11, 17:55   #6
kamp
Seniormedlem
 
kamp sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2008
Innlegg: 1.762
kamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt av

Sv: Hvordan få til et "glutenfritt", vellykket brød?

Dette liker jeg: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=48757

__________________
Paleolitisk lav Oksalat kosthold
kamp er avlogget   Min kostholdsfilosofi: eat real food - paleo Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
"Bedre uten brød" - oppsummerings/skravletråd Iset Optimal Ernæring 43 03-04-12 13:08
Glutenfritt lavkarbo-"mel"? Nike Spørsmål om matvarer og oppskrifter 5 15-05-08 13:31
"Bedre uten brød" - inntil 6 BE daglig?? Iset Lavkarbo generelt 9 12-12-05 12:39
Jippi nå har jeg kjøpt boka "Bedre uten brød" Iset Lavkarbo generelt 5 28-11-05 22:23


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:50.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no