Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Lavkarbo generelt

Diabetesmat for karboelskere - lav stigning i blodsukker med brødmat

Lavkarbo generelt Generell diskusjon omkring lavkarbo, lavglykemisk og karbohydratkontrollert kosthold.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 24-11-12, 12:15   #1
avuna
Medlem
 
Medlem siden: Jul 2011
Innlegg: 63
avuna er på en erverdig vei

Diabetesmat for karboelskere - lav stigning i blodsukker med brødmat

Nå har jeg lett etter et par oppskrifter som skal være med å få blodsukker stabilt. Vil fortsatt være karbs i deigen, men dere som kan så mye om disse kostholda, har vel ideer som kan hjelpe. Jeg så etter et par byggmels oppskrifter, det finnes også rugmelsoppskrifter men byggmel synes jeg er bedre.

nr1. som jeg har funnet så langt er:

raffelkaku fra sørtrøndelag

5 dl melk
5 dl kjernemelk eller kulturmelk
400 g byggmel
½ ts salt
¼ ts natronTilberedning(ca 12 plater
)Visp sammen alt til røren og la den svelle i ca 30 minutter.
Varm vaffeljernet og smør det med smeltet fett. Fyll i en øse med røre og stek vaflene pent på begge sider. Avkjøl vaffelplatene noe før de legges i stabel.

du kan nok bytte ut bygg med havre, eller også rug, men de passer bedre i brød. Jeg pleier å ha i egg om jeg ikke har surmelk og man kan da bytte det ut mot vann.
Denne må jeg teste ut. jeg liker å lage en type natronkake/svele/lapp av deigen så håper det skal fungere, men kjøper egg i tilfelle.


Så fant jeg også brød


http://sourdough.com/recipes/100-barley-bread


used a little bit of my wheat sourdough starter to get my barley starter going because it is easier to do that than make a starter from scratch. I feed through a couple of days so that the starter was basically 100% barley. The hydration of the barley starter was between 60% to 70%.Barley handles mostly like rye so I made the loaf like I would make a rye bread. The dough felt like the clay that you would use to make pottery and never feels like a wheat dough.
The Dough

Ingredient Weight US Volume Bakers Percentage
Barley Flour 526 g 18.55 oz 4.12 cups 100.00%
Water 358 g 12.63 oz 1.52 cups 68.06% (hydration) Salt 11 g 0.39 oz 0.8 tbspns 2.09% Sourdough Barley Preferment 68% hydration 105 g 3.7 oz 0.82 cups 19.96% Total Weight: 1000 grams / 35.27 ounces
Total Flour Weight: 526 grams / 18.55 ounces Bakers percentages are relative to flour weight (flour equals 100%) and every other ingredient is a percentage of this. Flour from the Starter is not counted. Note: This recipe was uploaded in grams and has been automatically converted to other measures, let us know of any corrections.


Method

Mix all the ingredients together adding the salt last. The dough feels like a wet clay. I placed the dough in a oiled bowl and let it ferment about an hour. I then shaped the dough and place it into a brotform for about 10 minutes.
This was done just to get impression of the basket on the dough, The dough was then turned out on to a parchment sheet and covered to finish fermenting. I really didn't know what to expect but was hoping that cracks would develop like a rye bread indicating it was ready to bake. The cracks did appear so I heated the oven up to 460°F and placed the bread on the stone covered with a large roasting pan. The roasting pan was removed after 30 minutes and the loaf was cooked another 15 minutes. I ate a slice of the bread after it had cooled for 2 hours and before I was done I was wanting another slice. I was only able to resist the urge for a second slice for 5 minutes. The crust is a bit thicker than a wheat bread and kind cookie like in texture. The crumb isn't very open and was like a rye loaf in texture. It is a good bread and people liked it. Next time I make I might try adding a little bit more water to see what it will do.

ikke vet jeg hvor man får tak i sourdough barley preferment eller hva man skal bytte det ut mot, men jeg antar surdeig.

__________________





Sist redigert av avuna : 24-11-12 kl 12:26.
avuna er avlogget   Min kostholdsfilosofi: atkins Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Blodsukker-stigning Paris Lavkarbo generelt 2 27-12-09 14:51
Tur i skogen med brødmat SunnhetMedSirrup Spørsmål og svar 16 29-08-09 12:12
OL "sukker" og blodsukker stigning Distrea Generell ernæringsdebatt 2 24-02-08 21:04
Brødmat? anjus Ketolysekuren 11 06-11-07 07:32
Noe brødmat...? Tidligere bruker Lavkarbo generelt 3 10-05-05 20:58


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:40.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no