Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Lavkarbo generelt

ang baking etter at man har nådd målet..

Lavkarbo generelt Generell diskusjon omkring lavkarbo, lavglykemisk og karbohydratkontrollert kosthold.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 24-10-07, 10:03   #1
cilemora
Medlem
 
Medlem siden: Jul 2007
Alder: 43
Innlegg: 373
cilemora er ny på veien

ang baking etter at man har nådd målet..

hei

(postet dette under fedon, men vil høre her også)
tenkte at eg med tiden skulle gå over til (alla) fedon, når eg er
ferdig med ketolysekuren...
det eg lure på da er hvordan det er med baking...
har ei datter på 1år no og helt siden eg fikk ho har eg gleda
meg til den dagen vi kan bake sammen, brød, rundstykker osv.
er dette mulig på fedon kosthold (vedlikehold)???
noe annet enn "egg-bakevarer" som brødene eg kan lage på
ketolyse, for dem er ikke noe gode

håper noen kan gi meg svar og forhåpentligvis noe å glede
meg til

__________________
midje: start ca 85cm, mål 70cm eller mindre - nå: 74cm (- 11cm)
mage: start 101cm, mål 80cm eller mindre - nå: 85cm (- 16cm)
hofte: start ca 102cm, mål ca 90cm - nå: 88,5cm (- 13,5cm)
vekttap til nå: - 6,5kg og BMI på 24
cilemora er avlogget   Min kostholdsfilosofi: fedon/lavkarbo/sunn fornuft... Svar med sitat
Gammel 24-10-07, 10:14   #2
SusieBlues
Seniormedlem
 
SusieBlues sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2007
Hvor: Bislett
Alder: 48
Innlegg: 3.854
SusieBlues er en virkelig god ressursSusieBlues er en virkelig god ressursSusieBlues er en virkelig god ressursSusieBlues er en virkelig god ressursSusieBlues er en virkelig god ressursSusieBlues er en virkelig god ressursSusieBlues er en virkelig god ressursSusieBlues er en virkelig god ressursSusieBlues er en virkelig god ressursSusieBlues er en virkelig god ressursSusieBlues er en virkelig god ressurs

Sv: ang baking etter at man har nådd målet..

Jeg har ikke noen fasit, men bare noen tanker.

For det første er det MASSE god lavkarbo mat, og mange oppskrifter på det her inne!

Men jeg skjønner også at det blir litt ekstra morsomt med boller og annen gjærbakst og kakebakst. Jeg har alltid ELSKET å bake gjærbakst!
Mitt forslag er at du lager noe du synes er morsomt og kos å lage.
Det er jo litt fordi det er koselig, at du gjør det, ikke sant?
Lag vanlige boller med sjokoladebiter! Men ikke spis opp alle sammen.
Avtal med barnet at dere skal lage mange, men at dere så skal gi bort "hennes" bakverk til venner/familie/naboer som hyggelig gave. Hun får selvfølgelig lov til å spise litt deig (NAM!) og så koser dere dere med to-tre boller hver når de har kommet ut av ovnen. Og kanskje sparer en til etter middag i tillegg. Da får hun også oppleve gleden ved å gi bort noe hun har laget, sånt er stas!

Dersom man gjør dette en gang annenhver uke (eller som en del av lørdagskosen), så har det ikke noe å si for hennes helse. Tvertimot så tror jeg hun blir sunnere av å ha det koselig med mamma!

Hvis du skal være ekstra fornuftig kan dere bake rett etter en god frokost med lavkarbo mat (f.eks egg og bacon). Da orker hun ikke like mye deig og får ikke så voldsom blodsukkerstigning..

Jeg synes det er viktig at barn lærer at noe mat er kosemat og det kan man absolutt kose seg med innimellom (uten dårlig samvittighet i det hele tatt), og så er det ordentlig mat som man spiser for å få næring.

Oj, dette ble langt...

__________________
________________


Min journal: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=15258
SusieBlues er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 24-10-07, 10:16   #3
lokkebiff
Seniormedlem
 
lokkebiff sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2006
Hvor: Tromsø
Alder: 47
Innlegg: 10.266
lokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisk

Sv: ang baking etter at man har nådd målet..

Du kan vel bake med andre melsorter enn hvetemel!?
Spelt og rug f.eks.

__________________
..lev livet carpe diem..


-35 kilo er jeg stolt av
Men jeg er enda stoltere over å ha holdt vekta i 5 år
lokkebiff er avlogget   Min kostholdsfilosofi: streng Skaldeman Svar med sitat
Gammel 24-10-07, 10:25   #4
Georgine
Supermoderator
 
Georgine sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2006
Hvor: Akershus
Alder: 55
Innlegg: 6.457
Georgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastisk

Sv: ang baking etter at man har nådd målet..

Jeg baker med ungene mine nå jeg, men jeg spiser ikke bollene/rundstykkene...

Barna spiser noen når de er varme og nystekte og resten havner i fryseren så de kan få på lørdagskvelden.

Georgine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo for god helse Svar med sitat
Gammel 24-10-07, 10:52   #5
cilemora
Medlem
 
Medlem siden: Jul 2007
Alder: 43
Innlegg: 373
cilemora er ny på veien

Sv: ang baking etter at man har nådd målet..

takk for svar alle sammen

og ja, er mest for at det er koselig å bake..
men unger liker somregel at foreldrene koser seg med en bolle
ilamme dem etterpå, og siden vi er alene så er det bare eg som
kan det... men betyr jo ikke at eg må spise 10 boller da
det med å gi bort noe var en fin tanke

Opprinnelig lagt inn av lokkebiff, her.

Du kan vel bake med andre melsorter enn hvetemel!?
Spelt og rug f.eks.

bruker ikke hvetemel og vanlig sukker, tåle det ikke og har ikke brukt
det på over 2år no, men spelt har eg brukt endel av...
er spelt og sånn "sunnere" og bedre??
(mein eg ha lest at det ikke øker insulinet på samme måte )

__________________
midje: start ca 85cm, mål 70cm eller mindre - nå: 74cm (- 11cm)
mage: start 101cm, mål 80cm eller mindre - nå: 85cm (- 16cm)
hofte: start ca 102cm, mål ca 90cm - nå: 88,5cm (- 13,5cm)
vekttap til nå: - 6,5kg og BMI på 24
cilemora er avlogget   Min kostholdsfilosofi: fedon/lavkarbo/sunn fornuft... Svar med sitat
Gammel 24-10-07, 10:53   #6
cilemora
Medlem
 
Medlem siden: Jul 2007
Alder: 43
Innlegg: 373
cilemora er ny på veien

Sv: ang baking etter at man har nådd målet..

dette er jo også snakk om når eg er ferdig med å gå ned i vekt
snuppa e så lita enda også, skjønne seg ikke på baking på enda
ei stund

__________________
midje: start ca 85cm, mål 70cm eller mindre - nå: 74cm (- 11cm)
mage: start 101cm, mål 80cm eller mindre - nå: 85cm (- 16cm)
hofte: start ca 102cm, mål ca 90cm - nå: 88,5cm (- 13,5cm)
vekttap til nå: - 6,5kg og BMI på 24
cilemora er avlogget   Min kostholdsfilosofi: fedon/lavkarbo/sunn fornuft... Svar med sitat
Gammel 24-10-07, 11:12   #7
lokkebiff
Seniormedlem
 
lokkebiff sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2006
Hvor: Tromsø
Alder: 47
Innlegg: 10.266
lokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisklokkebiff er bare helt fantastisk

Sv: ang baking etter at man har nådd målet..

Opprinnelig lagt inn av cilemora, her.

er spelt og sånn "sunnere" og bedre??
(mein eg ha lest at det ikke øker insulinet på samme måte )

Spelt er vel ikke sunnere enn hvetemel, men mye bedre da det har lavere GI, som ja ikke påvirker blodsukkeret på samme måte som hvetemel.

__________________
..lev livet carpe diem..


-35 kilo er jeg stolt av
Men jeg er enda stoltere over å ha holdt vekta i 5 år
lokkebiff er avlogget   Min kostholdsfilosofi: streng Skaldeman Svar med sitat
Gammel 24-10-07, 13:52   #8
cilemora
Medlem
 
Medlem siden: Jul 2007
Alder: 43
Innlegg: 373
cilemora er ny på veien

Sv: ang baking etter at man har nådd målet..

takk
da hadde eg lest rett da, hehe....
da ser eg fram te å skeie ut en og annen gang på bakefronten,
etter at eg har nådd måle mitt da

hvilke andre meltyper er ok å bruke da??

__________________
midje: start ca 85cm, mål 70cm eller mindre - nå: 74cm (- 11cm)
mage: start 101cm, mål 80cm eller mindre - nå: 85cm (- 16cm)
hofte: start ca 102cm, mål ca 90cm - nå: 88,5cm (- 13,5cm)
vekttap til nå: - 6,5kg og BMI på 24
cilemora er avlogget   Min kostholdsfilosofi: fedon/lavkarbo/sunn fornuft... Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 
Trådverktøy

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Optimale Smoothies Ziggy Optimal Ernæring 61 27-12-14 22:52
ang mel-produkter når man har nådd målet. cilemora Dr Lindbergs 0 23-10-07 20:32
Tarmbesvær, ernæring og de nye kostfibre JEDI Lavkarbo generelt 0 02-06-06 11:50


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:05.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no