Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Spørsmål og svar

Er det noe grunn?

Spørsmål og svar Hjelp oss å bli enda bedre!Still spørsmål, eller svar på det du kan.
Er du ny? Spør og les her først!

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 04-09-06, 19:22   #1
stinasol
Seniormedlem
 
stinasol sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2006
Hvor: Bergen
Alder: 45
Innlegg: 1.585
stinasol er virkelig snillstinasol er virkelig snillstinasol er virkelig snillstinasol er virkelig snill

Er det noe grunn?

er det noe grunn til at nesten alle oppskriftene er med soyaprotein og ikke soyamel?er jo mer karbo i men veldig lite uansett i melet og! melet virker jo bedre til for eks pannekaker...takk for svar

__________________






stinasol er avlogget   Min kostholdsfilosofi: sukkerfritt Svar med sitat
Gammel 04-09-06, 19:35   #2
LilleVille
Medlem
 
LilleVille sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2006
Hvor: Buskerud
Alder: 51
Innlegg: 347
LilleVille har en fantastisk aura rundt segLilleVille har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Er det noe grunn?

Jeg har ikke prøvd noen av delene, men har lest i en del tråder her at det er mindre "ekkel bismak" på rene proteinet enn på melet.....

__________________

LilleVille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert, 50-70 g karber fra fiber og grønnsaker, 1200-1800 kcal om dagen. Svar med sitat
Gammel 04-09-06, 20:11   #3
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Sv: Er det noe grunn?

Opprinnelig lagt inn av stinasol

er det noe grunn til at nesten alle oppskriftene er med soyaprotein og ikke soyamel?er jo mer karbo i men veldig lite uansett i melet og! melet virker jo bedre til for eks pannekaker...takk for svar


Soyabønner kan males opp til soyamel, det inneholder ca 20gram
karbohydrat/100 gram. Soyaprotein er soyamel der man fjerner det meste av karbohydratene, altså renset soyamel. Jo mer som fjernes jo dyrere blir soyaproteinet. Ketolyse soyaprotein inneholder 2,8 gram karbohydrat pr 100 gram ( rest-kh. etter rensing). Det har ingen PRAKTISK betydning til den bruk proteinpulveret er tiltenkt. Soyaprotein og soyamel funker akkurat likt, også i pannekaker. Iallefall de jeg har testa. Men det er altså mer karber i soyamel + at smaken av soya er mye sterkere i soyamelet. Jeg klarer ikke soyasmak overhodet og har gått over til myseproteinpulver. Det funker også helt likt soya......

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 04-09-06, 21:02   #4
stinasol
Seniormedlem
 
stinasol sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2006
Hvor: Bergen
Alder: 45
Innlegg: 1.585
stinasol er virkelig snillstinasol er virkelig snillstinasol er virkelig snillstinasol er virkelig snill

Sv: Er det noe grunn?

oki,kjempe flott å vite...jeg prøvde å lage pannekaker nå men det blir ikke fast nok,blir eggerøre aktig,noen tips?

__________________






stinasol er avlogget   Min kostholdsfilosofi: sukkerfritt Svar med sitat
Gammel 04-09-06, 21:30   #5
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Sv: Er det noe grunn?

Du må lage dem veldig tynne........ og du MÅ ha en god stekepanne. jeg har en sånn nonstick sak. Tar en klatt med smør i, har det på middels varme og det går flott. De må være stivna på toppen før du snur ! Til og med med bare 2 egg + litt fløte henger de sammen da (det er eggepannekaka jeg bruker istedenfor eggerøre i wraps f.eks.).

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 04-09-06, 21:30   #6
tess81
Seniormedlem
 
tess81 sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2006
Hvor: Arendal
Alder: 44
Innlegg: 1.720
tess81 er en juveltess81 er en juveltess81 er en juvel

Sv: Er det noe grunn?

Opprinnelig lagt inn av Nille

Soyabønner kan males opp til soyamel, det inneholder ca 20gram
karbohydrat/100 gram. Soyaprotein er soyamel der man fjerner det meste av karbohydratene, altså renset soyamel. Jo mer som fjernes jo dyrere blir soyaproteinet. Ketolyse soyaprotein inneholder 2,8 gram karbohydrat pr 100 gram ( rest-kh. etter rensing). Det har ingen PRAKTISK betydning til den bruk proteinpulveret er tiltenkt. Soyaprotein og soyamel funker akkurat likt, også i pannekaker. Iallefall de jeg har testa. Men det er altså mer karber i soyamel + at smaken av soya er mye sterkere i soyamelet. Jeg klarer ikke soyasmak overhodet og har gått over til myseproteinpulver. Det funker også helt likt soya......


mener d stod 3,1gr karbo per 100gr på min soyamel pose.....

__________________
Carpe Diem




tess81 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 04-09-06, 21:36   #7
tess81
Seniormedlem
 
tess81 sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2006
Hvor: Arendal
Alder: 44
Innlegg: 1.720
tess81 er en juveltess81 er en juveltess81 er en juvel

Sv: Er det noe grunn?

Noen som har prøvd å steike de i steikeovnen???

__________________
Carpe Diem




tess81 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 04-09-06, 21:37   #8
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Sv: Er det noe grunn?

Opprinnelig lagt inn av tess81

mener d stod 3,1gr karbo per 100gr på min soyamel pose.....

Det høres merkelig lite ut. Urenset, dvs. vanlig, soyamel innholder mye mer. Vet ikke om det er mulig at det KAN innholde så lite. Har du posen enda ? Du har vel ikke trukket fra fiber ? For det er allerede trukket fra ..... Men kanskje det er soyaprotein/renset soyamel du har ?
kan ikke forklare det jeg....

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 04-09-06, 21:59   #9
stinasol
Seniormedlem
 
stinasol sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2006
Hvor: Bergen
Alder: 45
Innlegg: 1.585
stinasol er virkelig snillstinasol er virkelig snillstinasol er virkelig snillstinasol er virkelig snill

Sv: Er det noe grunn?

har samme som tess81 med 3,1 karbo pr 100g den heter spielberger soya flour(250 g pakke) kjøpt på helsekosten...skal prøve igjen,har jern panne men steikte i olje så kansje smør funker bedre..

__________________






stinasol er avlogget   Min kostholdsfilosofi: sukkerfritt Svar med sitat
Gammel 04-09-06, 22:02   #10
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Sv: Er det noe grunn?

OK, da er det sikkert renset soyamel, dvs. det teknis sett egentlig er soyaprotein. Hovedsaken er jo at det funker, at dere liker smaken og at det er lite karber !

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 04-09-06, 22:09   #11
stinasol
Seniormedlem
 
stinasol sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2006
Hvor: Bergen
Alder: 45
Innlegg: 1.585
stinasol er virkelig snillstinasol er virkelig snillstinasol er virkelig snillstinasol er virkelig snill

Sv: Er det noe grunn?

ja hehe sant det,jeg gruet meg til å smake på det for har hørt at det ikke går for å være snadder akkurat men jippi jeg likte smaken..finner sikkert ut masse godt jeg kan lage senere =)

__________________






stinasol er avlogget   Min kostholdsfilosofi: sukkerfritt Svar med sitat
Gammel 05-09-06, 11:29   #12
tess81
Seniormedlem
 
tess81 sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2006
Hvor: Arendal
Alder: 44
Innlegg: 1.720
tess81 er en juveltess81 er en juveltess81 er en juvel

Sv: Er det noe grunn?

høres bra ut

__________________
Carpe Diem




tess81 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
En merkelig erfaring ... modumodd Lavkarbo generelt 36 28-08-07 15:56
Årstidsbunden viktminskning ssskaldeman Lavkarbo generelt 11 04-12-06 19:30
Rocky's treningsdagbok, Tones slankedagbok ;-) Caxa Åpne dagbøker 257 31-08-06 14:00


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:19.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no