Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Middag

For alle som liker d: LEVERGRYTE

Middag Har du oppskrift på en god lavkarbomiddag? Merk gjerne oppskriften med dietten den er laget for.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 15-07-06, 23:31   #1
bubavon
Medlem
 
bubavon sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2004
Hvor: oslo
Alder: 42
Innlegg: 106
bubavon har en fantastisk aura rundt segbubavon har en fantastisk aura rundt seg

For alle som liker d: LEVERGRYTE

Lever må vel være den matvaren som er mest sånn enten hater man det, eller så liker man det bedre enn alt på jord. Jeg er iallfall en av de som bare elsker det, og med tanke på hvor utrlig næringsrik lever er, får jeg ikke mindre lyst på det. Jeg pleier faktisk å spise lever til frokost nesten hver dag. Og jeg kan si med sikkerhet at det har hjulpet meg i styrketreningen min. Her er oppskriften:

Vann og ca. 4 ss eddik til bløtlegging av leveren
600 gram lever, helst okse

2 løk
6 shampignoner
4 dl oksekraft
2 dl kremfløte
1 ss tyttebærsyltetøy
1 ts einebær
litt muskat
en dæsj hp saus
salt og pepper
hvetemel til jevning, ca 1-2 ss.

Leveren må skjæres opp først. Du kan fjerne hinna på leveren før tilbredning med den er lettere å fjerne senere.
Jeg foretrekker å skjære leveren i skiver på ca. 100g. hver, men du kan skjære den i terninger også hvis du ønsker det. Skjær opp leveren.
Nå må leveren legges i en blanding av vann og eddik i ca. to timer, gjerne mer (eller mindre). En tommelfingerregel er at jo mindre leveren bløtlegges jo krafigere er smaken. Dekk med vann litt over leveren og tilsett eddik i vannet. Etter bløtlegging skyller du alle bitene i rennende vann og tørker av dem.

Brun leveren først, det er viktig at den ikke blir gjennomstekt, men kun brunet på utsiden, bruk sterk varme. Legg leveren til side og stek løken til den er myk. Legg løken og leveren i en stor gryte mens du steker soppen, soppen skal has i etterpå. i gryta heller du over kraften og fløten, og lar det koke opp, tilsett så alle smakstilsetningene og hvetemelet i gryta. Nå skal gryta småkoke i ca. 20 min. og deretter serveres. Spises uten tilbehør eller med blomkålstappe.

Forresten skal jeg legge til blomkålstappeoppskrift:

2 blomkålhoder
1 ss smør
1\2 dl kremfløte
1 eggeplomme
salt, pepper og muskat

Kok blomkålen litt mer enn vanlig, den skal være myk.
Mos den deretter med stavmikser eller blender. tilsett smøret og kremfløten, rør det ut. Tilsett eggeplommen, husk at du må røre kraftig med en gang eggeplommen er hatt oppi. Smak så til med krydderet og voila!

bubavon er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ''Weston A. Price'' Svar med sitat
Gammel 20-04-07, 23:17   #2
mcfrogner
Ubekreftet Medlem
 
Medlem siden: Jun 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 277
mcfrogner er ny på veien

Sv: For alle som liker d: LEVERGRYTE

Nå står levergryta og putrer... Håper det blir godt Og lever er jo så billig - 10 kr kostet det for en halv kg! Lager den uten hvetemel, tar bare halvparten så mye vann...

__________________
Startvekt: 130 kg
Vekt nå: 105 kg
mcfrogner er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo/Atkins/Skaldeman Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Diabetes type 2 Marianne Fysisk og mental helse 19 22-03-12 19:59
Rocky's treningsdagbok, Tones slankedagbok ;-) Caxa Åpne dagbøker 257 31-08-06 14:00
noen som vet noe.. sommerfugl Fysisk og mental helse 31 02-07-05 17:01


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 12:13.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no