Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Middag

Bergensk sosekjøtt ( med bilder )

Middag Har du oppskrift på en god lavkarbomiddag? Merk gjerne oppskriften med dietten den er laget for.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 24-10-10, 19:33   #1
Makronella
Medlem
 
Medlem siden: Oct 2009
Innlegg: 143
Makronella har en fantastisk aura rundt segMakronella har en fantastisk aura rundt seg

Bergensk sosekjøtt ( med bilder )





Sosekjøtt er en middag jeg er vokst opp med -og har tatt med meg videre. Siden jeg begynte på lavkarbo har jeg flere ganger lurt på hvordan jeg skulle knekke koden med sausen - sosekjøtt skal normalt sett koke i god litt tykk saus -og det betyr meljevning.
Selvfølgelig kunne jeg si dette har jeg så skjelden at pytt vi tar ulempene med den sausen i dag, men dog -det blir for enkelt, pluss at det fort kam få følge av flere slike avgjørelser - snøballer kan rulle fort.

Det gjelder finne en løsning -og jeg tror jeg har funnet en tåelig grei en.

2 kilo storfekjøtt ( bankekjøtt grytekjøtt el l -skal koke lenge så trenger ikke være noe "fint" kjøtt
2-3 løk
2 laurbærblad
oksefond
creme fraiche
salt
pepper
sukkerkulør

Kjøttet deles i terninger på 3-4 cm og brunes i en stor jerngryte eller stekepanne.



På slutten av bruningstiden legger jeg løk i også. Løken er delt i "båter"



Normalt sett når jeg lager sosekjøtt har jeg hatt kjøttet i mel først og får dermed en jevnet saus når jeg heller på vann eller kraft. I dag er kjøttet naturelt og jeg har 3 ss med oksefond i 1,5 liter vann som jeg tilsetter kjøttet. Et par laurbær blad får og bli med i gryten. Det hyele skal koke i et par timer - til kjøttet er skikkelig mørt og godt.

kjøttet skal være mørt og trevlete Så kommer utfordringen - hvordan få en god saus til - jeg tar opp et par øser med kraften og rører inn to bokser creme fraiche i den før jeg har det hele tilbake i gryten. Lar det få et oppkok og, for fargen sin del har jeg i sukkerkulør, Jeg har ikke klart å finne ut hvor mye karbohydrater sukkerkulør har, men jeg heller sukkerkulør i en t-skje som ligger på vekten min (veier ned til 1 gram ) en halvfull skje gir ikke utslag. Jeg bruker heller ikke alt av den for å få en brukbar farge på sausen så jeg tar sjansen på sukkerkuløren. Jeg har igjen et par ss av soppsausen jeg laget forleden og har det også oppi, mest for bruke den opp. Jeg får rimelig mye saus -kunne nok brukt litt mindre kraft til kokingen.


Servere med blomkål og brokkoli og rørte tyttebær. Skikkelig god tradisjonell høst/vinter søndags middag

__________________

Makronella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: egenkomponert Svar med sitat
Gammel 24-10-10, 19:35   #2
camryn
Medlem
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Kringsatt av fiender
Innlegg: 312
camryn er ny på veien

Sv: Bergensk sosekjøtt ( med bilder )

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dette har eg sakna! Tusen tusen takk for at du deler!

__________________

camryn er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lchf Svar med sitat
Gammel 24-10-10, 20:00   #3
solihjerte
Medlem
 
Medlem siden: May 2010
Innlegg: 82
solihjerte er ny på veien

Sv: Bergensk sosekjøtt ( med bilder )

Hææærrrrlig ).
Men hva er oksefond?

solihjerte er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 24-10-10, 20:05   #4
senorita
Seniormedlem
 
senorita sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Sunnmøre
Alder: 40
Innlegg: 1.907
senorita er veldig godt liktsenorita er veldig godt liktsenorita er veldig godt liktsenorita er veldig godt liktsenorita er veldig godt liktsenorita er veldig godt liktsenorita er veldig godt likt

Sv: Bergensk sosekjøtt ( med bilder )

http://www.touchoftaste.no/main/defa...489&artnr=5271 sånn feks

__________________
Nytt mål fra 30.07.13:

senorita er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo ala EAT Svar med sitat
Gammel 24-10-10, 20:40   #5
Makronella
Medlem
 
Medlem siden: Oct 2009
Innlegg: 143
Makronella har en fantastisk aura rundt segMakronella har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Bergensk sosekjøtt ( med bilder )

Takk, senorita - fond er enkelt og greit konsentrert kraft på en måte
hi hi akkurat det merket jeg har også som senorita har linket til

__________________

Makronella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: egenkomponert Svar med sitat
Gammel 25-10-10, 23:06   #6
Holtappen
Medlem
 
Medlem siden: Jan 2010
Hvor: Stavanger
Innlegg: 82
Holtappen er på en erverdig vei

Sv: Bergensk sosekjøtt ( med bilder )

NAMMMMMMMMMM så herlige ut ;D Dette skal lages en dag ;D Takk for du la ut denne

Holtappen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo ketolyse Svar med sitat
Gammel 26-10-10, 15:03   #7
Fribola
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Jun 2010
Innlegg: 4
Fribola er på en erverdig vei

Sv: Bergensk sosekjøtt ( med bilder )

Jeg bruker Johannesbrødkjernemel til å lage sausen tykkere. Lager alle mulige sauser og supper helt som vanlig - bortsett fra hvetemelet. Skal jeg ha en kjøttkakesaus, eller i dette tilfellet en saus til sosekjøtt så smelter jeg smør i kasserollen, freser hakket løk og har over vann + evt. buljong eller oksekraft (finnes mange fine typer i butikkene). Så har jeg i sukkerkulør (bruker så mye jeg vil, da det likevel blir så lite pr. pers. at det ikke har særlig utslag, jeg går ihvertfall ned uansett), og så lar jeg dette koke kanskje 10 minutt. Så strør jeg Johannesbrødkjernemel direkte i sausen. Det står at man skal løse det opp i vann først, men det fungerer dårlig og sausen blir klumpet synes jeg. Jeg visper kraftig hele tiden mens jeg strør i, og dermed blir det en fin og jevn saus med helt vanlig brunsaussmak. Samme gjelder med blomkålsuppe, hjemmelaget tomatsupper osv. osv. Har ikke målt opp hvor mye Johannesbrødkjernemel jeg har i, men tar litt etter litt og lar det koke slik at man ser hvor tykt det blir, før man evt. har i mer. Dette gjør jeg også når jeg lager fårikål. Jeg er vant til å ha mel mellom lagene, så som erstatning koker jeg opp vann og har i JOhannesbrødkjernemel, før jeg heller det over lagene med kjøtt, salt, pepper og kål. Går kjempefint!
Johannesbrødkjernemel fås kjøpt på helsekost til rundt 55,- pr. glass, og et lite glass varer leeenge.

Fribola er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Bilder! Hyper Lavkarbo generelt 84 22-08-13 12:19
Kan noen lage Bergensk fiskesuppe? Viclin Middag 5 08-06-10 14:52
Bilder? Fridolina Forumrelaterte spørsmål og tilbakemeldinger 13 26-07-06 15:00


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 20:52.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no