Søk i lavkarbosidene: |
Tilpasset søk
|
|
Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter. |
Del denne siden: |
|
Trådverktøy |
22-01-12, 13:33 | #1 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2011
Hvor: Østlandet
Innlegg: 3.119
|
BrelettJeg savner BRELETT veldig!! Har kuttet ut det helt pga av jeg har lest at margarin er betennelsesfremkallende... Men er det virkelig så farlig om man spiser litt brelett på et lavkarbo-brød-måltid om dagen? |
Min kostholdsfilosofi: Prøver å være i ketose hele tiden... Men skeier ut av og til. Har gått ned 33,2 kg på lavkarbo. |
22-01-12, 13:58 | #2 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 4.612
|
Sv: BrelettJa, Brelett er godt. Liker du ikke Bremykt, da? Den er sunnere. Brelett inneholder litt karbohydrater, ikke mye. (3g pr 100g) i motsetning 0 i smør. Det er først og fremst fremstillingsmetoden som ikke gir et sunt resultat. Flerumettet fett som er ubehandlet(kaldpresset) er ikke usunt om du får riktig mengde i forhold til de andre fettstoffene. Og om du spiser litt, det er jo bedre enn mye. Om jeg elsket brelett og ikke smør og bremykt hadde jeg spist det selv i små mengder. Det er lagd av bl.a rapsolje og smør, hva med å blande det sammen selv og få et sunnere produkt uten karbo??? Bremykt er lagd av rapsolje og smør også.
__________________
Do what you like! |
Min kostholdsfilosofi: lavkarbo |
22-01-12, 14:09 | #3 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2007
Hvor: Sarpsborg
Alder: 39
Innlegg: 14.496
|
Sv: BrelettNeida. Bremyk og smør er bedre/sunnere enn Brelett, men det skjer ikke noe drastisk med deg om du spiser Brelett innimellom.
__________________
|
Min kostholdsfilosofi: Moderat lavkarbo |
22-01-12, 14:47 | #4 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2011
Hvor: Østlandet
Innlegg: 3.119
|
Sv: Brelett
Takk for flott tilbakemelding Yrla og Nellie! Har prøvd bremykt, liker det ikke desverre. Men er ikke olivenolje og rapsolje man steker i, som er kaldpresset, like usunt da? er det ikke flerumettet fett det også?
Hehe, ja, jeg har blitt skeptisk til margarin jeg også etter å ha lest her inne... Men syns maten svare dårlig uten brelett... Har prøvd vanslig smør og smør med mer smak, og bremykt. Ikke godt spør du meg. Ødelegger brødet! syns jeg da... |
Min kostholdsfilosofi: Prøver å være i ketose hele tiden... Men skeier ut av og til. Har gått ned 33,2 kg på lavkarbo. |
22-01-12, 14:48 | #5 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2011
Hvor: Østlandet
Innlegg: 3.119
|
Sv: Brelettps, har en spørsmål til: |
Min kostholdsfilosofi: Prøver å være i ketose hele tiden... Men skeier ut av og til. Har gått ned 33,2 kg på lavkarbo. |
22-01-12, 14:50 | #6 |
Jeg kan og jeg vil!
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
|
Sv: BrelettJeg kjøper kaldpresset fra Odelia , og det er flere typer, bl.a en som egner seg for steking. http://www.odelia.no/2/4/5/produktene.html |
Min kostholdsfilosofi: 1 |
22-01-12, 14:51 | #7 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2009
Hvor: Buskerud
Alder: 58
Innlegg: 5.921
|
Sv: Brelett
Her ser du forskjellige rapsoljer fra Odelia. Flere typer, beregnet på forskjellig bruk. Kjenner ikke til raps fra Helios dessverre.
__________________
Den som venter på no' godt..... |
Min kostholdsfilosofi: Jeg er ikke tjukk - bare litt for kort.... |
22-01-12, 14:53 | #8 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2011
Hvor: Østlandet
Innlegg: 3.119
|
Sv: Brelett
Supert!! DA skal jeg kjøpe en sånn!! (har nå 5 flasker som ikke blir brukt, har kjøpt mye feil... ) |
Min kostholdsfilosofi: Prøver å være i ketose hele tiden... Men skeier ut av og til. Har gått ned 33,2 kg på lavkarbo. |
22-01-12, 14:54 | #9 |
Jeg kan og jeg vil!
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
|
Sv: Brelett
Du kan bruke de til salater, dressinger og gjerne tilsette i supper og sauser etter koking |
Min kostholdsfilosofi: 1 |
22-01-12, 14:59 | #10 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2009
Hvor: Buskerud
Alder: 58
Innlegg: 5.921
|
Sv: Brelett
__________________
Den som venter på no' godt..... |
Min kostholdsfilosofi: Jeg er ikke tjukk - bare litt for kort.... |
22-01-12, 16:18 | #11 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 4.612
|
Sv: BrelettMarella, du kan steke med kaldpresset rapsolje også, trenger ikke kaste den.
__________________
Do what you like! |
Min kostholdsfilosofi: lavkarbo |
22-01-12, 18:24 | #12 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2010
Alder: 38
Innlegg: 567
|
Sv: BrelettMen er brelett margarin egentlig? er den ikke laget på melkeprodukter? |
Min kostholdsfilosofi: 80/15/5 |
22-01-12, 18:27 | #13 |
Jeg kan og jeg vil!
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
|
Sv: Brelett
Brelett er margarin. Står t.om på boksen |
Min kostholdsfilosofi: 1 |
22-01-12, 18:29 | #14 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2010
Alder: 38
Innlegg: 567
|
Sv: BrelettOKay, margarin tilsatt smør ja. |
Min kostholdsfilosofi: 80/15/5 |
22-01-12, 21:09 | #15 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2011
Hvor: Østlandet
Innlegg: 3.119
|
Sv: Brelett
@ Yrla: Vet du hvorfor det står at det ikke egner seg da? |
Min kostholdsfilosofi: Prøver å være i ketose hele tiden... Men skeier ut av og til. Har gått ned 33,2 kg på lavkarbo. |
22-01-12, 21:46 | #16 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 4.612
|
Sv: BrelettFordi den er kaldpresset, tror jeg, men rapsolje til steking er vel også det, så jeg vet ikke helt. Men jeg vet at kaldpresset olje og ikke-steke-cocosa mister noe av verdien sin ved steking. Det er partikler som blir ødelagt ved steking og som kan være skadelig fordi de ikke tåler varmen. Tror dette gjelder ikke-steke-cocosa mest, derfor sier jeg at du kan bruke rapsoljen til steking. Synd å kaste den. Men du kan bruke den med minst mulig skadelig virkning på ikke den høyeste temperaturen, eller på salat eller over kjøtt/fisk kald. Andre enn meg kan komplettere det jeg sier ved å svare på hva forskjellen på steke-rapsolje og den du har er,forhåpentligvis og gjøre oss litt klokere. Jeg ville ikke kjøpt noe annet enn kaldpresset ihvertfall. Og flasken bør være mørk (skjermet mot lys) og på glassflaske. Vet ikke om du ble noe klokere.
__________________
Do what you like! |
Min kostholdsfilosofi: lavkarbo |
22-01-12, 22:54 | #17 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2011
Hvor: Østlandet
Innlegg: 3.119
|
Sv: Brelett
Jeg kjøpte den lyse, runde glassflasken fra Odelia... Står at den også er kaldpresset... Skjønner ikke dette her helt jeg... Men-men... |
Min kostholdsfilosofi: Prøver å være i ketose hele tiden... Men skeier ut av og til. Har gått ned 33,2 kg på lavkarbo. |
22-01-12, 23:02 | #18 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 4.612
|
Sv: Brelett
Samme her. Jeg sendte de et spørsmål for å forklare jeg. Gir deg det her ved svar.
__________________
Do what you like! |
Min kostholdsfilosofi: lavkarbo |
22-01-12, 23:12 | #19 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2011
Hvor: Østlandet
Innlegg: 3.119
|
Sv: Brelett
Så smart du er!!! DET tenkte jeg ikke på en gang jeg!! Tusen takk |
Min kostholdsfilosofi: Prøver å være i ketose hele tiden... Men skeier ut av og til. Har gått ned 33,2 kg på lavkarbo. |
23-01-12, 11:39 | #20 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 4.612
|
Sv: BrelettHei,
__________________
Do what you like! |
Min kostholdsfilosofi: lavkarbo |
23-01-12, 11:40 | #21 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 4.612
|
Sv: BrelettMon tro hvor varmt det blir i en stekepanne når den står på det nest varmeste? Noen som vet?
__________________
Do what you like! |
Min kostholdsfilosofi: lavkarbo |
23-01-12, 12:10 | #22 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2009
Hvor: Oslo
Alder: 39
Innlegg: 6.608
|
Sv: BrelettJeg har en i familien som også sverger til brelett - men han ble faktisk nesten frelst av det franske importerte smøret i butikkhyllene nå/da det var smørkriiiise. Det smaker litt saltere enn det vanlige, og det gjorde visst hele forskjellen for ham. Ikke sikkert det gjelder for alle, men tenkte det var verd å nevne.
__________________
Min krympedagbok & Lavkarbosaurus! -33 kg med ketogen LCHF. Vedlikeholder normalvekta. |
Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo-høyfett-nullkorn-passemett |
23-01-12, 12:28 | #23 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 4.612
|
Sv: BrelettJa, det er mer salt i margarin. Jeg salter vanlig smør. Jeg salter "alt" og da.Brelett med olivenolje, ikke raspolje, er god. Farlig god, synes jeg. Bremykt er godt men skulle likt en av smør og olivenolje. Hvorfor finnes ikke det da?.http://www.kk.no/835126/smor-er-sunnere-enn-olivenolje
__________________
Do what you like! |
Min kostholdsfilosofi: lavkarbo |
23-01-12, 14:22 | #24 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2011
Hvor: Østlandet
Innlegg: 3.119
|
Sv: Brelett
Supert! Men jeg lurer også på hvor høy temperaturen blir i panna på maks? Vi har gasskomfyr i tillegg til vanlig plate, og der vi det iallefall VARMT!
Ja i dag kjøpte jeg Brelett, og luktet først på det! Ahhh, tenkte jeg da!! Så herlig lukt av barndom, hehe... Jeg har alltid likt brelett beste, men mine foreldre kjøpte det aldri. Så når jeg var hos min bestevenninne, som hadde brelett, var jeg så glad husker jeg, hehe... I dag smakte lavkarbo-brødet mye bedre, så herlig! mmmmm
... Kanskje du skal begynne å produsere det, og gjøre business på det? |
Min kostholdsfilosofi: Prøver å være i ketose hele tiden... Men skeier ut av og til. Har gått ned 33,2 kg på lavkarbo. |
23-01-12, 18:15 | #25 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 4.612
|
Sv: BrelettDa jeg slutta med margarin brukte jeg faktisk olivenolje rett på rundstykkene. Smakte godt med salt på
__________________
Do what you like! |
Min kostholdsfilosofi: lavkarbo |
Emneord |
brelett |
Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester) | |
Trådverktøy | |
|
|
Lignende tråder | ||||
Tråd | Trådstarter | Forum | Svar | Siste innlegg |
Meirerismør vs Vita-Soft-brelett | €Tiili€ | Spørsmål om matvarer og oppskrifter | 1 | 29-08-11 13:43 |
Bremykt vs brelett | lillemeg88 | Spørsmål om matvarer og oppskrifter | 9 | 18-03-11 08:38 |