Sv: Ok...
Det er ikka ALLE kokosolje som er bra da. Den må være kaldpresset av ferskt kokosnøttkjøtt og IKKE være utvunnet som et restprodukt etter andre kokosnøtt produkter.
Men hvorfor den er bra er fordi den inneholder laurinsyre, andre mellomlange fettsyrer, vitaminer, mineraler og antioksidanter kroppen vår trenger. Den er i tillegg bra for huden og for førdøyelsen. Det menes også at den til en viss grad kan øke forbrenningen. Noen steder her i verden blir man anbefalt kokosolje istedenfor medisinering om man er på grensen til å ha lavt stoffskifte da dette også skal kunne stimuleres av oljen.
Kokosolje er også en av de oljene som tåler varme godt, - så til steking er den også bra.
Her i Norge er det hovedsaklig to typer som selges. Cocosa Extra Virgin (kaldpresset fra ferske nøtter) til kosttilskudd og i mat. Og Cocosa Pure (presset av tørket kokosnøttkjøtt) som brukes til steking. Den første lukter og smaker av kokos, sisnevnte har inge smak eller lukt.
Du kan lese mer om Cocosa HER.
__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
|