Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Kake/dessert og snacks

Fedons franske?

Kake/dessert og snacks Her kan du poste dine lavkarbo-oppskrifter av desserter, snacks, lavkarbokaker og andre lavkarbovennlige godterier.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 05-05-06, 10:49   #1
Summer
Klar for nytt år!
 
Summer sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Mer sentralt
Innlegg: 12.767
Summer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastisk

Fedons franske?

Er det noen som har lagt inn oppskriften på fedons franske sjokoladekake her?
Prøvde meg på et kjapt søk, men stoler bedre på deres hukommelse, enn min egen leteevne.

__________________
Fremgang er umulig om du gjør ting slik du alltid har gjort ...

Summer er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavglykemisk lavkarbodiett fordi det gjør godt Svar med sitat
Gammel 05-05-06, 11:36   #2
apsara
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Apr 2006
Hvor: Ålesund
Alder: 49
Innlegg: 6
apsara er ny på veien

Sv: Fedons franske?

FRANSK SJOKOLADEKAKE ala Fedon Lindberg

Kaken lages uten mel og er en saftig kake med rik sjokoladesmak.

Springform, ca. 24 cm i diameter.

2 plater à 125 gr mørk kokesjokolade
150 gr smør
5 store egg
125 gr fruktose
2 ts vaniljesukker

Stekes i ovn ved 160 grader i 50-60 minutter

Smør formen og dekk bunnen med bakepapir. Brekk opp sjokoladen og smelt den sammen med smøret på svak varme. Rør kraftig til sjokolade og smør blir til en jevn masse. Avkjøl så til romtemperatur. Skill eggene.

Pisk en tykk og lys eggedosis av eggeplommene, og halvparten av fruktosen og vaniljesukkeret. Pisk eggehvitene stive og pisk inn resten av fruktosen til tykk marengs. Rør sammen sjokolade og eggedosis og vend i de stivpiskede eggehvitene.

Fyll røren i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Sett formen på en rist og avkjøl kaken i formen. Klem ned det sprø skallet på kaken når den er kald, og glaser den med sjokoladeglasur.

SJOKOLADEGLASUR:
1 dl kremfløte eller soyafløte
1 plate à 125 g mørk kokesjokolade

Kok opp fløten. Brekk sjokoladen i små stykker og rør den i den kokende fløten så sjokoladen smelter. Hell den over kaken og glatt den forsiktig til. Sett kaken kjølig så glasuren stivner.


Noen som har regnet karber på denne?

apsara er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo Svar med sitat
Gammel 05-05-06, 12:16   #3
Summer
Klar for nytt år!
 
Summer sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Mer sentralt
Innlegg: 12.767
Summer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastisk

Sv: Fedons franske?

Tusen takk!

__________________
Fremgang er umulig om du gjør ting slik du alltid har gjort ...

Summer er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavglykemisk lavkarbodiett fordi det gjør godt Svar med sitat
Gammel 05-05-06, 12:43   #4
HP
Systemutvikler
 
HP sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Bergen
Alder: 47
Innlegg: 7.502
HP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastisk

Sv: Fedons franske?

Hele kaken er rundt 250g karbohydrater glasuren gir ca 50g i tillegg

__________________
Noe du lurer på? Sjekk FAQen."Kommunikasjon har ikke bare med offentlig transport å gjøre".
HP er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Keto Svar med sitat
Gammel 05-05-06, 14:00   #5
luringen
Seniormedlem
 
luringen sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2005
Alder: 56
Innlegg: 2.399
luringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressursluringen er en virkelig god ressurs

Sv: Fedons franske?

DEr var den ja...*rødme*

__________________
luringen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo a'la Luringen Svar med sitat
Gammel 05-05-06, 23:25   #6
Summer
Klar for nytt år!
 
Summer sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Mer sentralt
Innlegg: 12.767
Summer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastisk

Sv: Fedons franske?

Opprinnelig lagt inn av luringen

DEr var den ja...*rødme*

*fnis* ikke så mye å rødme for. Det tok deg bare et minutt fra du skrev forrige innlegg til du hadde funnet denne tråden og rødmet i den. Synes det var kjappt jeg.

__________________
Fremgang er umulig om du gjør ting slik du alltid har gjort ...

Summer er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavglykemisk lavkarbodiett fordi det gjør godt Svar med sitat
Gammel 08-05-06, 20:39   #7
apsara
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Apr 2006
Hvor: Ålesund
Alder: 49
Innlegg: 6
apsara er ny på veien

Sv: Fedons franske?

Opprinnelig lagt inn av HP

Hele kaken er rundt 250g karbohydrater glasuren gir ca 50g i tillegg

Hva om man bytter ut fruktose med søtstoff?

apsara er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo Svar med sitat
Gammel 08-05-06, 20:41   #8
Summer
Klar for nytt år!
 
Summer sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Mer sentralt
Innlegg: 12.767
Summer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastiskSummer er bare helt fantastisk

Sv: Fedons franske?

Opprinnelig lagt inn av apsara

Hva om man bytter ut fruktose med søtstoff?

Da blir det ikke mange karbene å skryte av. Må bare passe på å ha det i til slutt etter at eggedosisen er stivpisket, og ikke piske det så hardt inn at den faller sammen igjen.

__________________
Fremgang er umulig om du gjør ting slik du alltid har gjort ...

Summer er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavglykemisk lavkarbodiett fordi det gjør godt Svar med sitat
Gammel 08-05-06, 21:48   #9
HP
Systemutvikler
 
HP sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Bergen
Alder: 47
Innlegg: 7.502
HP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastisk

Sv: Fedons franske?

Opprinnelig lagt inn av apsara

Hva om man bytter ut fruktose med søtstoff?

Det går sjelden bra å erstatte så store sukker/fruktose mengder med søtstoff. Men det er bare å eksperimentere, det blir sikkert godt - selv om det hverken ser ut som eller smaker som fedons franske. Du kan jo poste oppskriften hvis du finner en god miks.

__________________
Noe du lurer på? Sjekk FAQen."Kommunikasjon har ikke bare med offentlig transport å gjøre".
HP er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Keto Svar med sitat
Gammel 19-10-07, 13:48   #10
Iset
Seniormedlem
 
Iset sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Sola
Alder: 44
Innlegg: 10.031
Iset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastisk

Sv: Fedons franske?

Denne skal jeg bake nå i helgen, både mann og barn ELSKER denne og så har vi litt bedre samvittighet enn om vi sitter og gafler innpå med chips og smågodt, hehe.
Den er superfantastsk god. :nam:

__________________
Endelig i mål: minus 77 kg!
(Startvekt: 135 kg og 174 cm høy (bmi 44) - vekten i dag: 58 kg (bmi 19)
Iset er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Vektoperert veganer Svar med sitat
Gammel 25-03-10, 13:48   #11
only
Juniormedlem
 
Medlem siden: Jan 2010
Innlegg: 20
only er på en erverdig vei

Sv: Fedons franske?

Har denne kaken i ovnen nå, byttet ut fruktosen med sukrin, syntes røren smakte helt topp, så håper kaken blir like god....

only er avlogget   Min kostholdsfilosofi: vet ikke kutter ut karbohydrater så godt jeg kan Svar med sitat
Gammel 26-04-10, 17:04   #12
Solange
Seniormedlem
 
Solange sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2009
Hvor: ved Brussel, Belgia
Innlegg: 661
Solange er en juvelSolange er en juvelSolange er en juvel

Sv: Fedons franske?

Opprinnelig lagt inn av only, her.

Har denne kaken i ovnen nå, byttet ut fruktosen med sukrin, syntes røren smakte helt topp, så håper kaken blir like god....

Ble kaka god med sukrin?

__________________






Solange er avlogget   Min kostholdsfilosofi: pendler mellom ED og ketolyse. Svar med sitat
Gammel 09-07-10, 22:09   #13
Wonder woman
Medlem
 
Wonder woman sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2008
Hvor: Uti havgapet
Alder: 49
Innlegg: 447
Wonder woman er ny på veien

Sv: Fedons franske?

Dytter ble kaka god med sukrin og hvor mye karber blir det egentlig når man bytter ut fuktose med sukrin?

__________________
Wonder woman er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Fedons utsøkte ostekake Nille Kake/dessert og snacks 45 17-09-10 19:31
Franske kvinner blir ikke fete nøtta Generell ernæringsdebatt 7 08-01-06 02:09
Saftige appelsinmuffins - Fedon's Marianne Bakst 0 19-10-04 17:41
Brownies - Fedon's Marianne Bakst 0 19-10-04 17:20
Fedons havrenøtter Marianne Bakst 4 19-10-04 16:55


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:27.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no