jeg synes kokte grønnsaker smaker smakløst og det smaker vann.Har dere kokte eller råe grønnsaker til maten,og hvilke grønnsaker`?
Hei igjen
Jeg bruker brokkoli og blomkål masse. Syns det er veldig godt å steke i smør. Eventuelt salt og pepper. Det er blitt min potet til middag..
Liker best grønnsaker når de er stekt i smør jeg, blir ikke så "tunge" som når de kokes, syns jeg.
:D
nam det høres bedre ut,deler du dem opp da?og hvilket smør? sorry at jeg maser allså:p
Deler de opp i små buketter og steker de i tine smør.. Nam nam... Lar de stå litt etterpå å "sette" seg. Bli god smak og litt tyggemotstand.
Noe annet godt: Jukseris; rasp blomkål på grov rasp, sleng en kladd smør i en bolle som tåler micro. Hell "risen" over og kjør i 7 minutt på full guffe. Vannet fordamper og du får riskonsistens. Veeeeldig godt til kylling og med masse deilig sjampinjongsaus på(den i ketolyseboka)
I ketolyseboka står det også oppskrift på potetmoserstatning. Den bruker jeg ofte. Senest i går og i dag til biff.. :sikle:
Du maser ikke!!!! :klem:
takk for all tips og hjelp! :klem:
Ble nettopp annbefalt å spise råe grønnsaker (i min nye candida bok), fordi man koker bort mye vitaminer under kokinga.. Så ingen skam å spise råe grønnsaker! :)
jeef-micro
25-03-07, 18:14
jeg bytter litt på, men har funnet ut at man for all del ikke må koke grønnsaker... da blir de smakløse... fovelling er mye lurere :) da får man litt tyggemotstand, og masse smak
ja kokte smaker jo ingenting(eller dem smaker vann)
Trolljenta
25-03-07, 19:00
Jatakk begge deler.
Det jeg spiser mest av er vel brokkoli, blomkål, champignon, paprika, løk
Om en har lavt stoffskifte, skal en unngå alle rå kål-typer. Om det holder å forvelle, er jeg ikke sikker på. Men regner med at det er bedre enn rå.
Jeg spiser mye grønnsaker som er veldig raskt woket, dvs bare til den harde ytre "skorpa" blir myk. Bruker da vann i stedet for olje, ca 3-ss vann til en stor bukett brokkoli. Da blir de ikke brent, eller får den "stekt" smaken.
lilletrine
28-03-07, 23:11
Jeg hiver grønnsakene i ovnen på 250 grader en liten stund.
Da er de råe, men varme og gode.