2. Spis liberalt av kombinasjoner med fett og protein, i form av fjørfe, fisk, skalldyr, egg og rødt kjøtt, i tillegg til rent naturlig fett i form av smør, majones, olivenolje, og andre vegetabilske oljer (Uttrekkspressede eller kaldpressede foretrekkes).
Jeg skjønner ikke helt hva denne regelen sier...
Betyr den at man ikke skal steke kjøtt i smør f.eks?
:klør seg i hodet:
Joda, steik ivei du :)
Jeg steiker t.o.m. baconet i meierismør jeg, for å få i meg nok fett.
Kombinasjonen kjøtt/fisk og fett er en sikker vinner når det gjelder vektnedgang.
Jeg skjønner ikke helt hva denne regelen sier...
Betyr den at man ikke skal steke kjøtt i smør f.eks?
:klør seg i hodet:
Nicpins har selvfølgelig helt rett, men jeg lurer bare på hvordan i all verden du trakk konklusjonen at du IKKE skulle steke i smør ? Altså motsatt av hva det engelig står...... De står jo "i tillegg til".... IKKE er ikke med i det hele tatt.... :wacko:
"Spis liberalt av kombinasjoner med fett og protein, i form av fjørfe, fisk, skalldyr, egg og rødt kjøtt, i tillegg til rent naturlig fett i form av smør, majones, olivenolje, og andre vegetabilske oljer (Uttrekkspressede eller kaldpressede foretrekkes)."
Nicpins har selvfølgelig helt rett, men jeg lurer bare på hvordan i all verden du trakk konklusjonen at du IKKE skulle steke i smør ? Altså motsatt av hva det engelig står...... De står jo "i tillegg til".... IKKE er ikke med i det hele tatt.... :wacko:
Jeg tolket "spis liberalt" som "spis lite av", altså mest mulig hver for seg. :treig:
:rolleyes:
:) Å spise liberalt betyr å spise mye av, eller å ikke være redd for å spise mye av ! :)
Det er uansett et faktum at kjøtt ikke suger opp særlig mye fett under steking (med unntak av kjøtt som er panert i mel/brød).
Dvs at om du steker med 5 g smør eller 75 g smør, vil fettopptaket bare være ca 1-2 gram pr 100 gram rått kjøtt og fisk.
Fettet legger seg rundt kjøttet, og suges ikke opp i det.
Men hvis du bruker stekefettet som sjy f.eks, blir det jo selvsagt noe helt annet.