View Full Version : Oopsie-roll
mmm! Føler at jeg spiser loff!:) Synes det va knall godt jeg, litt eggesmak - men mindre enn i omeletten, eggerøren eller speileggene jeg normalt ville spist til lunsj. Yam!
Dere som er så skuffa: Har dere prøvd og la den ligge utildekket på benken over natten f.eks? Da tørker de inn, og får "loff"konstistens i stedet for "svamp".
Kan man ha flere brett med oppsies i ovnen samtidig? Eller blir de ikke så luftige da? Synes ofte at jeg ikke rekker å sette inn brett nr 2 før eggehviten har falt sammen:(
Jeg brukte snøfrisk og det smakte deilig. Ungene elsket det. Skal lage dobbelt opp senere idag!! Tusen takk for kjempe god oppskrift! :D
Nå har jeg prøvd flere ganger å lage disse men jeg får det ikke til :confused:
De blir helt flate...
Vill ha sånn luftige som på bildene her.
Tror jeg vet hva som er feilen, jeg klarer ikke å få eggehvitene stive.
Hvordan får dere til det??
Har bare en blender og en stavmikser å velge i her hjemme.
Har kjørt eggehvitene i disse i opp til 30 min - uten ordentlig resultat.
Det blir bare et slimete skum, ikke snakk om at bollen hadde kunnet snus på hodet uten at det renner ned.
Trenger tips!!!:rolleyes:
Du må nok investere i en håndmikser, eller vispe de for hånd. Stavmikseren får ikke nok luft inn i hvitene, og blenderen er for grov vil jeg tro.
Eller er stavmikseren sånn du kan bytte til visp på? I såfall må du bruke vispen.
Mikser trenger ikke koste mye: http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=46247285
Du må nok investere i en håndmikser, eller vispe de for hånd. Stavmikseren får ikke nok luft inn i hvitene, og blenderen er for grov vil jeg tro.
Eller er stavmikseren sånn du kan bytte til visp på? I såfall må du bruke vispen.
Mikser trenger ikke koste mye: http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=46247285
Takk for svar!
Ja, må nok gå til innkjøp av noe nytt og lurt utstyr...
Jeg har en sånn stavmikser som jeg kan sette visp på, prøvde det sist uten hell. Men da hadde jeg først kjørt det lenge i blenderen så kanskje det var grunnen.
Hvor lenge trenger dere å piske det før det er stivt nok da?
Du må ha en helt ren bolle og pisker, og ikke noe gult i hvitene. Det tar vel kanskje fem minutter hos meg.
Pisker de opp på 2-3 minutter jeg, med stavmikservisp :ja: Ta en bitteliten klype salt i eggehvitene, og som sagt pass på at ikke noe annet er oppi. Og ikke bland med metallredskap etterpå, da flater de ut igjen :rolleyes:
ok, takk!
Da er det bare å prøve enda en gang hehe :D
Nå har jeg drømt om Oopsie-røre, så nå må jeg jo bare prøve å lage det. :lol:
Fikk det endelig til!!! (forsøk nr 3!), brukte nå bare den vispen til stavmikseren og vispet det oppi en sånn shaker (som man bruker til proteinpulver) , da ble det jammen fart i sakene! Kunne til og med snu den på hodet uten at noe rant ut. hehe. De ble helt annerledes en de andre gangene, luftige og gode! Hadde i litt stevia også. Spiste med Heinstad bringebærsyltetøy og litt seterrømme på :D
Samboern tok sine med masse ost og skinke og la dem i toast-jernet , han lurte på hvorfor i all verden jeg hadde laget så få av disse - de var jo sååå gode, og han går ikke engang på lavkarbo (enda altså - jeg prøver å overtale gjennom å lage masse gode lavkarbo retter :p).
Noen som har prøvd å ha i litt glutenmel, fiberhusk eller JBK i disse forresten?
Takk for oppskrift og hjelp til gjennomføring!
Mmmm - god og mett etter 3 oopsie lapper !! :p (mine ble ikke så høye , for spredde de ut med skje på bakeplaten - neste gang bruker jeg bare slikkepotten ! :rolleyes:)
Hadde fetaost og skinke - cherrytomat og agurk på - og selve lappene lagde jeg med Philadelfia ost med hvitløk og urter i ! :p
Absolutt noe jeg kommer til å bruke mye av - og skal prøve søtvarianten til bursdager o.l , med krem og bær på - når de andre skal ha vanlige bursdagskaker!
Må jammen prøve ut hvordan det blir i langpanneform også !!
Men - ang dette med antall lapper/rolls til frokost, lunch eller kvelds - noen som vet hvor mange en kan spise av disse ?
Jeg ble stappmett av 3 stk ikveld (men da etter el litt for lett middag tror jeg....) så kunne sikkert klart meg med 2 stk. til kvelds.
Da har jeg nettopp tatt ut første brett og jeg gleder meg :D
Jeg fikk faktisk stiv eggehvite (snudde bollen på hodet, og alt satt bom fast) selv om jeg fikk pittelitt eggeplomme i hviten. Har prøvd med philadelfia ost nå først, så får jeg utforske litt mer senere.
Da har jeg nettopp tatt ut første brett og jeg gleder meg :D
Jeg fikk faktisk stiv eggehvite (snudde bollen på hodet, og alt satt bom fast) selv om jeg fikk pittelitt eggeplomme i hviten. Har prøvd med philadelfia ost nå først, så får jeg utforske litt mer senere.
NAAAAAAAAAAAM altså!!! Smakte på en liten en etter at de var avkjølt og de er knallgode! Til og med ungene liker de, så disse får nok ben og gå på her i huset :D
Makan til "alt mulig brød" skal man lete lenge etter :sikle:
nå har jeg oopsier i ovnen. Men tror røren min ble for løs. Eggehvitene var stive, men puttet en skje oppi, og rørte kanskje osten for hardt.... jaja, prøver nå og ser hvordan de er.... Puttet ørlite pizzakrydder oppi også jeg da..
Mine ble også litt "omelett-aktige"...:o/
Noen tips for å få litt mindre eggesmak...?
Syns disse var kjempegode jeg. Men nå er jo jeg glad i egg. Håper det fortsetter...
Jeg bruker oopsier til alt! Som bunn for pålegg, ostekakebunn, i lasagne og som pizzabunn! :heia:
Jeg pleier å ha litt kli i dem eller litt malte solsikkekjerner..
Det er egentlig bare fantasien som setter grenser:)
Noen tips for å få litt mindre eggesmak...?
Krydder, eller å lage søte oopsier med krem til :)
Jeg tok i litt salt i de jeg lagde i går. Når de var ferdigstekt la jeg ost mellom to og to, og ga de en rund ei vaffeljernet til osten smeltet, og de ble litt sprø. Skal ha de til lunsj i dag og gleder meg! :D
Nå har jeg akkurat laget oopsie med krydderphiladelphia. Spiste til frokost. De var kjempegode. Pisket eggehviten mer denne gangen en sist og de ble mye mer vellykket!
Nå står det et brett med 9 oopsie-rolls i ovnen.
Hadde i endel oregano og pizzakrydder, og toppet de med sesamfrø.
Jeg er spent! :ja:
gamlasnyeliv
07-09-09, 14:47
Lagde disse i morges med krydderost, og har nå spist 4 stk til lunch. Fikk 9 stk av hele røra, så da blir det jo ikke ille mye karber i de.
Hadde bacon og sopp inni det ene paret, og røkelaks inni det andre :sikle:
Tror jeg må mekke slike til kveldskos, men da skal jeg lage de med naturell ost, og ha krem og litt bær inni :p
gamlasnyeliv
07-09-09, 18:02
Har nå testet de med krem og bringebær, og jeg må bare si at neste gang jeg trenger en kake, skal jeg lage disse i kakeform som bløtkakebunn :p
Enkelt, kjapt og veldig godt :p
Med litt søtning og litt vaniljeessens smaker de som vannbakkels (bare bedre :D)
gamlasnyeliv
07-09-09, 20:25
Ja, det vil jeg tro !!!! Skal definitivt teste det neste gang :DMed litt søtning og litt vaniljeessens smaker de som vannbakkels (bare bedre :D)
Salami? på ketose :confused::rolleyes::confused::)
first price sin danske salami inneholder:
14 g protein
1 g karbohydrat
50 g fett
Salami? på ketose :confused::rolleyes::confused::)
first price sin danske salami inneholder:
14 g protein
1 g karbohydrat
50 g fett
Salamiene til Gilde har 0 karber. Ellers er ikke 1 gk mye heller. Og det er jo flott med alt det fettet!
Dessuten heter det å være i ketose...på ketolysekur...:)
I går spiste jeg deilige Oopsie-rolls av mandarinkremost og noen dråper vanlije, men pisket krem med litt splenda og med bringebær i, overstrødd med litt valnøtter. :nam:
Aaah... Må bare få si, at etter uker uten noe å ha pålegget på, smakte dette himmelsk! jeg har laget dette i to dager nå, med forskjellige smøreoster, med splenda, og ser at ting skal gå lettere nå :)
TAKK!!
;):cool::D
stinemarie
11-10-09, 15:01
Dette var seriøst helt sinnsykt godt :D
Anbefales. Jeg har lagd noen med hvitløk, noen med en krydderblanding, noen naturell og noen med søtning. De med søtning tok jeg i muffins former og de står i ovnen nå., Så de kan jeg ikke uttale meg om enda, men jeg antar de vil smake himmelsk de også :D
i dag hev jeg oppi ca en spiseskje peanøttsmør (den jeg har er det 7g karber pr 100g).
Det ble utrolig godt.
Carrieanne
03-11-09, 15:20
Gode! Men de smaker da egg...? Skal prøve med krydderost neste gang...
Skjønner all ståheien med disse oopsiene. De er helt vidunderlig gode. Prøvde de for første gang i går og gud som jeg bare elsker dem. Disse skal jeg lage mange av, og de var så enkle å lage også.
Har lest oppskriften og sett mange skrive om dem her inne, men aldri laget dem. Skjønner ikke det nå at jeg kunne være så dum og ikke prøve. Har tenkt på det, men aldri giddi.
Men nå er jeg frelst
...og der innså jeg at Fru Hauger, min heimkunskaplærer i 8. klasse, visste hva hun snakket om da hun prøvde å få oss til å innse at det var en god idé å bruke et glass når man skal skille plommen fra eggehviten... Siste plommen gikk rett i hvitene, gitt! :D Derfor det hetere ooopsie-roll sikkert ;)
Er vel på tide å sprite opp lunsjen litt. Gutta på jobb lurte fælt når jeg stod ute i sterk storm og regn og grillet laksefilet på el-grillen i lunsjen forrige uke.
...Oops. :D Lese oppskrifta, ja... brukte hele philadelphia-boksen jeg, så ca dobbelt så mye ost som det skulle være! Jaja - brettet står i ovnen, får se hvordan det går!
De ble gode tross ostedobling! Smakte i alle fall ikke egg/omelett, selv om jeg ble litt nervøs da de flatet ut etter å ha vært så store og bollete i ovnen, hehe. Prøver igjen i morgen med riktig mengde :D
Da har jeg laget en ny ladning med riktig mengde ost - brukte krydder- og pepperost, denne gangen :D De ble skikkelig fine!
Sånn ser de ut:
http://farm3.static.flickr.com/2599/4097992575_d4deb629d6.jpg
Og ca så store/tykke/fluffy er de i forhold til mine (små) hender:
http://farm3.static.flickr.com/2603/4097992579_0c6156bf2f.jpg
Bakte disse i dag og de smaker kjempegodt! :) Hadde oppi kremost med kryddersmak.
Men jeg fikk ganske mange? Lagde av fire (små) egg, 100 g kremost og fikk omtrent 20 stykker. Stekte dem også i 20 minutter så lagde dem kanskje litt små.
Kjempegodt med ost og skinke på!
Jeg syns det er veldig greit at de er litt små!
Får fint plass i brødristeren når de skal tines/varmes og jo flere ooopsier, jo mer pålegg!:sikle:
Jeg lagde mine første oopsie-rolls nå..:). Mine ble litt store, brukte 3 L-egg og 100g Philadelphia med hvitløk og urter. Fikk 12 ganske store og høye rolls... Har ikke smakt enda, bør vel vente til de er kalde?
Når man vil ha andre smaker, kan man bruke naturell-ost og heller tilsette smak på andre måter? Med krydder, peanøttsmør, kakao (hvis de skal være søte), osv?
Har akkurat begynt på dette lavkarbogreiene, og prøver panisk å finne en erstatning for brød, er avhenging...:p
Har akkurat begynt på dette lavkarbogreiene, og prøver panisk å finne en erstatning for brød, er avhenging...:p
Da burde du prøve dette brødet! (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=25639)
Stekes det ordentlig, er det fantastisk!:sikle:
Men husk at for noen hindrer selv brød- erstatninger vektnedgang!:eek:
Laget oopsier for første gang forrige uke, og brukte de som brøderstatning i sandwichmaskinen. Kjempegodt :), savnet bare at det knaste når jeg spiste. Dere som tiner i brødrister: blir oopsiene sprøe da, slik at de likner mer på måten brød oppfører seg i sandwichmaskin ?
Jeg tiner dem i brødristeren og tar så litt ekstra "risting" og så er de så sprø, så!:blinke:
:D
Jeg tiner dem i brødristeren og tar så litt ekstra "risting" og så er de så sprø, så!:blinke:
:D
Flott, takk for svar. Synes det er godt med toast med ost og skinke :D
De smakte ingenting. Null og nada. Litt egg om jeg la godviljen til. Dessuten ble de ikke stekt inni når jeg brukte ett sånn muffinsbrett. Lagde dem med krydderost i går. Og en teskje fiberhusk. Brukte dem som hambugerbrød. De gikk ned men lager det neppe flere ganger.
Og så presterte jeg å la dem ligge i en pose i kjøkkenskapet fra tirsdag til i går. Det begynte å lukte så veldig, veldig fælt, og jeg satte i gang rundvask av kjøkkenet. De lå selvfølgelig i den siste hyllen jeg vasket.
Akkurat nå står mine i ovnen, håper de blir gode;) første gang jeg lager:) Takk for oppskriften:D
Mine første oopsie står i ovnen nå. Ble litt uluftig(??) når jeg la de på brettet, mulig jeg "vendre eggehvite/plomme" litt mye.... Men aldri pisket eggehvite stivt før! Testing testing!
Jeg laget vanlige naturelle.
Status: Jeg får dårlig samvittighet, tror jeg spiser LOFF jo! Heheh!
Spiste med masse grovleverpostei, sylteagurk, majones og fersk sopp, den andre med majo, ost og pepperskinke.
Temmelig luftig, men falt litt sammen etter at jeg tok de ut av ovnen, men gjør ingenting, lettere å legge pålegg på.
Dette her var en deilig avveksling fra ostekjeks ja! Og smaker ikke egg etter min mening, men loff. :)
nå gleder jeg meg til å prøve ut disse i morgen :D takker for fine tips
Prøvde disse i dag, og de ble superbra! :D Og kjempegod. Kan man spise disse på fedon? Kanskje med en lettere ost?
^ Jeg bruker osten fra first price, den har 17% fett :) 2%karbohydrat og 17% proteiner.
Akkurat stekt min første porsjon, og må si at jeg er helfrelst! Blir nok mer av dette ja!
Men, kan man steke de på varmluft evt? Slik at man kan steke flere brett sammen?
Disse er bare kjempe gode! Har blitt helt avhengig og spiser de til frokost hver dag. Savner ikke brød i det hele tatt!! :)
Spiser de som regel med røkt kalkun pålegg og ridderost! Kjempe enkelt!Nam :)
Ja dette er min frokost som regel. Jeg tilsetter masse linfrø for magen sin skyld. Og kli når jeg husker det...
Steker også som et digert brett, smører det utover og skjærer i passelige biter når det er kaldt.
Steker to brett samtidig uten varmluft...bare bytter plass på brettene halvveis...det er når jeg har smurt hele røra utover bettet...vet iikke hvordan det blir når det er lagt på som lapper.
Ferskenbeinet
02-03-10, 18:38
Disse måtte jeg prøve idag, halve røra naturell og resten med litt stevia og masse kanel. Sistnevnte var helt fantastisk, nystekte med smør på... MMM Må lage nye i morgen!
Er så mange gode oppskrifter her på forumet at jeg blir helt matt!
Lagde i går mine første Oopsie-roller. Ble veldig gode. I går brukte vi de som dessert med krem og bær. I dag brukte vi de til frokost, utrolig godt med egg og majones på.
Har lest igjennom hele tråden for å notere meg alle varianter og bruksområder. Ser noen nevner mulighet til å bruke røren til bløtekakebunn. Er det noen som faktisk har prøvd dette? Hvilken mengde må man i såfall ha, og faller den ikke sammen?
Vet ikke med bløtekake, men her er oppskriften på vannbakkels- oopsie! (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=24286&highlight=oopsie):sikle::sikle::sikle:
Vannbakkelse, yumm yum! Her i tyskland selger de vaniljekrem uten sukker, man tilsetter selv. (gelè, mousse, etc. også) Tror må testes...
Seba-stina
06-03-10, 13:02
Håper jeg kommer til noen som kan servere meg oopsie en gang, sånn at jeg får smake sånn godt som dere påstår. For mine ble alt annet enn gode..
Håper jeg kommer til noen som kan servere meg oopsie en gang, sånn at jeg får smake sånn godt som dere påstår. For mine ble alt annet enn gode..
Jeg kan vel ikke si at de er gode, de smaker jo så og si ingen ting! Men akkurat fordi de ikke smaker stort, kan de brukes til mye, både kake og brødskive og pizza og......
Mer praktiske enn gode, kanskje!
Bortsett fra vannbakkels- varianten til Karbosara, den er fantastisk god!:sikle:
Lagde i går mine første Oopsie-roller. Ble veldig gode. I går brukte vi de som dessert med krem og bær. I dag brukte vi de til frokost, utrolig godt med egg og majones på.
Har lest igjennom hele tråden for å notere meg alle varianter og bruksområder. Ser noen nevner mulighet til å bruke røren til bløtekakebunn. Er det noen som faktisk har prøvd dette? Hvilken mengde må man i såfall ha, og faller den ikke sammen?
Jeg har laget bløtekake av oopsieoppskriften.
Bruker oppskriften som den er, men steker den i springform, og jeg lager en for hvert lag jeg vil ha. Det går ikke å lage tykk oopsiebunn og dele slik man gjør med sukkerbrød.
Jeg dynket heller ikke bunnene, tenkte det ikke ville bli så vellykket, men jeg la pisket krem mellom lagene og la friske bær på kremen før jeg la på neste bunnlag.
Ble godt det, men veldig mektig...
Jeg har laget bløtekake av oopsieoppskriften.
Bruker oppskriften som den er, men steker den i springform, og jeg lager en for hvert lag jeg vil ha. Det går ikke å lage tykk oopsiebunn og dele slik man gjør med sukkerbrød.
Jeg dynket heller ikke bunnene, tenkte det ikke ville bli så vellykket, men jeg la pisket krem mellom lagene og la friske bær på kremen før jeg la på neste bunnlag.
Ble godt det, men veldig mektig...
Tusen takk for svar Karbosara. Min familie er en skikkelig bløtekakefamilie, så denne må testes :).
tina therese
09-03-10, 15:57
Jeg er ofesielt Oopsie frelst :D
jeg lagde to porsjoner for en uke siden og i dag måtte jeg lage to nye!
Spiser dem med hardkokt egg ,majones og salami,eller en t-skje creme frech og en t-skje bringebær kokt i microen med noen dråper flytende natreen..fantastisk godt må jeg si:D
I dag laget jeg noen med kanel og litt splenda og milde himmel
det smakte virkelig som kanelsnurrer omtrent!!
Denne oppskriften er bare helt genial!!!
Hurra for Opsie!!!:stuart:
gingerslett
14-04-10, 14:51
Jeg bruker 3 egg, baconsmøreost på tube og raspet ost. Smører det utover en langpanne og deler den som en pissa ¨år den er ferdig :)) kjempe godt! Idag hadde jeg majones, fiskepudding og grillkrydder på,jumjum!
gingerslett
14-04-10, 14:52
*pizza når den er ferdig* skal det stå :)
Lagde disse for første gang i dag.
Brukte philadelfia kremost m/hvitløk og urter. Synes de ble kjempegode, og dattera mi på 3 år elsket dem!
Misunner dere som klarer å få dem lufige altså...Mine blir mer som late lapper de:o Men det funker det og! Og smaken er jo like god! :)
Synes det er veldig mange forskjellig typer oopsie oppskrifter her. Hvilken er det som er best? Til bruk under pålegg
Jeg foreslår at du begynner med grunnoppskrifta (naturell kremost) og lager halv porsjon, og går ut ifra det resultatet om du vil eksperimentere :) Kanskje kjenner du da hva du synes mangler i forhold til dine smaksløker :)
Angående luftighet: Noen ganger blir mine puffete og rundstykke-aktig, andre ganger mer som flate brød, ala polarbrød. :)
Jeg spiser oopsie hver dag til frokost jeg. Men har enda ikke surret meg til å forsøke vannbakkelse, for det har jeg helt glemt!
Seba-stina
22-04-10, 23:20
Jeg har prøvd på nytt, og denne gangen ble de namnam!! :D
Lagde dei no nettopp, står i omnen. Blir dei bra så ska eg jammen meg steike burger :D
Hva pokker er krem tartari? Hvor får man det ? O.o
Hva pokker er krem tartari? Hvor får man det ? O.o
Tror det står et sted i tråden!
På norsk kaller vi det bakepulver!:D
Nei Kitt, det er ikke det samme, men kan som oftest brukest om hverandre.
carfro, du får det på apoteket, men det kan være bestillingsvare. Det går helt fint å bruke bakepulver :)
Jeg vet det ikke er det samme, Areola, men jeg liker ikke at folk banner!;)
Da gidder jeg ikke komme med lange utredninger, bare det enkleste svaret!
De fleste her bruker nok bakepulver og elsker oopsiene uansett!
Men du må huske på at det er ikke bare personen som stilte spørsmålet om leser dette, og mange tar alt som sannhet og sier det videre i andre tråder. Lite vits i å forenkle når svaret ikke er korrekt :)
At det er forskjell på Kremotartari og bakepulver er ikke kjempekrise å ikke kunne, men det kan fort balle på seg ;)
Nei Kitt, det er ikke det samme, men kan som oftest brukest om hverandre.
carfro, du får det på apoteket, men det kan være bestillingsvare. Det går helt fint å bruke bakepulver :)
Vet du hva? Jeg er faderullandei så takknemlig for svaret ditt :D Steike bananer da setter jeg igang med å lage oppsies! Aldri lagd før men så på ei siden at folk lagde søren meg kaker å slikt så dette SKAL jeg prøve NÅH! HAhahaha!!! Takker igjen og ha en skikkelig fin dag :D :D
Jeg lagde rullekake- oopsie med bringebær(knust og silt av frøene) og krem og det er noe av det beste jeg har smakte noen gang!:D
Kremotartari (som det heter på norsk) får man forresten kjøpt på Centra. :)
Synes det var veldig mange forskjellige typer her..... Hvilken er best når man skal bruke det som brød?
Seba-stina
31-05-10, 16:00
Charl8, jeg pleier å bruke med Philadelpia hvitløk og urter, eller Tine kremost med krydder. De synes jeg er best. Men akkurat nå er jeg så lei oopsi at de vokser i munnen på meg :ler:
Idag har jeg testet Oopsier uten ferskost, altså phil.ost, men erstattet det med edamer light (light for at det ikke skal renne fett overalt når de stekes)
Fulgte samme fremgangsmåte som ellers, men ost+egg ble nå en tykk masse, så vispet det raskt inn i skummet. De er enda mer oppblåste enn før! Ser ut som store osteboller i stekeovnen. Kommer med smaksrapport i morgen, er dessverre ikke sulten nå....
Jeg har sett denne på utenlandske forum og blogger, og orginalen troor jeg kommer herfra: http://cleochatra.blogspot.com/2008/01/sailor-scouts-make-my-revol-oopsie.html
Lagde de i dag, og det var lett, billig, og godt! Og det beste av alt: Hovedingrediensen er egg, OG DET SMAKER IKKE EGG!!!
5 Karber i hele oppskriften
"Oopsie-roll"
3 store egg
1/8 Ts bakepulver (eller Kremotartari)
100 gram Kremost (jeg brukte Philadelphia)
Separer eggene. Bland sammen kremost og eggeplommene i en bolle. Visp eggehvitene og bakepulver stivt. (Miks hvitene først, så plommene om du bruker samme mikser) Vende plommene og osten forsiktig i hvitene, vær forsiktig så det ikke faller sammen.
Lag topper på bakepapir, og flat de ut bittelitt.
Avhengig av størrelse blir det 6-10 "rolls"
Stekes på 150 grader i 25-30 minutter.
Kan fryses, og tiner raskt.
De blir veldig "lette", og uten mye smak.
Jeg skal prøve både søt og krydret utgave neste gang, det må jo bli bra :)
Her er en kjempeinspirerende tråd med bilder!
http://www.apinchofhealth.com/forum/vbb/showthread.php?t=5230
Herregud så herlig! dette må jo prøves
Guuuuriland, disse var helt fantastiske!!!!! Lagde en liten prøve røre med litt natreen i, og det smakte himmelsk:) Litt små ble de, men luftige og helt perfekte ellers:) Etterhvert blir det å prøve alle deres fantastiske forslag:):)
Synes mine smakte litt vannbakkels, så dette skal prøves med krem og lage en bløtkake, helt genial oppskrift:)
Vannbakkels- oopsie! (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=24286&highlight=krem)
Nå har jeg prøvd å lage disse to ganger, men de har blitt litt rå inni begge gangene. Må jeg bare prøve meg frem med å steke lenger (er redd de vil bli svidde da), eller er det noen som har andre gode råd?
Nå har jeg prøvd å lage disse to ganger, men de har blitt litt rå inni begge gangene. Må jeg bare prøve meg frem med å steke lenger (er redd de vil bli svidde da), eller er det noen som har andre gode råd?
Ovner er forskjellige!:p
Senk temperaturen 10-15 grader og øk steketiden 10- 15 minutter, så bør de bli gjennomstekte, saftige og gode!:sikle:
Skjønner at jeg er en elendig baker. De smaker kun egg her:P
Skjønner at jeg er en elendig baker. De smaker kun egg her:P
Prøvd å tilsette krydder? Eller søtning og vaniljedråper for kakevariant... Smaker vannbakkels!
Synes ikke dem smaker noe som helst jeg...
Liker mye mer solsikkebrødet.....
Kanskje man kan lage bløtekake:P
Så gøy med lure oppskrifter for oss på lavkarbo. Syns denne var super, lagde den helt naturell og har brukt dem som "skiver" med pålegg på, hamburgerbrød, søte med smør, kanel og natreen...og ja, det finns jo uttallige måter å gjøre dette på. Nam! Superduper oppskrift,jeg kan ikke få takket nok for dette :) Takk til deg som la ut denne tråden!! (og super link med bilder og greier)
Forøvrig lager jeg alltid dobbel porsjon og lager da noen lapper og ett stekebrett med en svær "bunn" som jeg kutter opp i stykker etterpå :)
Det var bare helt herlig. Laget dem først etter oppskriften, og laget dem så med 2 egg xtra og mandelmel. Helt supre, og de holder bedre i matpakka med pålegg på:)
Da står disse i ovnen. Fikk eggehvitene helt stive (kunne holde den opp-ned over hodet, alltid et morsomt triks :p ), men ble litt for hardhendt når jeg blanda eggehviten sammen med resten etterpå. Satser på at det blir etandes for det. :)
SunAndMoon
10-08-10, 14:24
de var gode! neste gang skal jeg prøve å lage dem mer med krydder/smak i, og noen med kanel el. lign :) kjempefine som påleggsbunn istedetfor brødskiver!
sånn de skal se ut??
De ser penerere ut enn noen av oopsiene jeg har laget. :D
De ser penerere ut enn noen av oopsiene jeg har laget. :D
*fornøyd* :D:D
Høh - hvordan får du de til å se så pene ut? Mine ser ut som takras når de kommer utav ovnen - GODE men lite pene og se på ;)
*applaus*
Kult skilt på veggen forresten hehe :)
Har nå eksprimentert litt.. har laget sjokoladeoopsie mufins.. *venter på at de skal bli litt kaldere* Noen som har ett tips til hva jeg f.eks kan ha oppå????
Har nå eksprimentert litt.. har laget sjokoladeoopsie mufins.. *venter på at de skal bli litt kaldere* Noen som har ett tips til hva jeg f.eks kan ha oppå????
Hmm... prøve å lage en søt ostekrem, kanskje? Naturell kremost med litt søtemiddel (eller kakao), eller rett og slett pisket kremfløte? Høres helt ulovlig søtt ut. :p
Sitter og koser meg med litt pisket krem med kaffepulver og sjokoladeproteinfavoritten min - smaker som tja, innsiden av spesial-småsjokoladen man får kjøpt i løsvekt på butikken. Pisk til ordentlig stiv og ha på toppen - eller ha i litt gele om du vil ha det helt fast. GODT er det ihvertfall!
smaker som tja, innsiden av spesial-småsjokoladen
:sikle: :sikle: Duu, hvilket proteinpulver er det? Jeg har aldri investert i sånn pulver, kjekt å vite hva jeg skal se etter i tilfelle... :p
http://www.proteinfabrikken.no/Avdelinger/Proteinfabrikken/Protein/Gourmetprotein/Scitec-Nutrition/Protein-Delite-Sjokolade--500g-Scitec-Nutrition-10429.aspx
det er små sjokoladebiter i den, og også kunstig søtningsstoff -dette til opplysning :) Den er bare KNALLGOD :)
Da er mitt første brett ferdig også :)
Lagde naturelle og hadde de ved siden av omelett.
Helt greie, smakte ikke så veldig mye. Skal prøve med litt krydder i neste gang, og de søte hørtes gode ut. :sikle:
http://www.proteinfabrikken.no/Avdelinger/Proteinfabrikken/Protein/Gourmetprotein/Scitec-Nutrition/Protein-Delite-Sjokolade--500g-Scitec-Nutrition-10429.aspx
det er små sjokoladebiter i den, og også kunstig søtningsstoff -dette til opplysning :) Den er bare KNALLGOD :)
Det er 16,6 karber per 100 - det er da ganske mye?
Det er 16,6 karber per 100 - det er da ganske mye?
Ublandet ja - men du trenger ikke bruke så mye - og siden fløte og kaffe ikke har særlig med karber så utgjør det ikke så mye i den store sammenhengen.
I smoothiesen jeg lager bruker jeg 60 gram men det er jo delt på 5 porsjoner, og da får jeg regne-regne-regne ca 2 g karbo pr porsjon :) Og DET er greit for meg og mitt kosthold - som inneholder ca 20g karbo pr dag - ofte mindre :)
Jeg har nå testet ut Oopsie-roll med Philadelphia naturell som pizzabunn, og med kanel, stevia og vaniljepulver som dessert/kake (servert med pisket krem). Helt ypperlig!
"Pizzabunnen" stekte jeg på forhånd i ca 30 minutter, og lot den stå og avkjøle seg litt på rist på benken, mens jeg lagde fyllet. Hadde deretter på kjøttdeig i krossade-tomater-på-boks-hjemmelagd-saus og ost på toppen, og så inn i ovnen i ca 10 minutter på 200*C (på bakepapir på stekeplate). Kjempegodt ble det! Og den var god noen timer senere også, kald. Skal prøve å steke på rist neste gang, for den ble kanskje litt i våteste laget..
Sambo syntes riktignok at "vanlig" pizza smaker bedre, men DET var jo ikke poenget her! :p
Dessertvarianten ble også kjempegod! Varmet de litt på stekepanna og hadde på pisket krem. mmm.. Kan tenke meg å lage en slags bløtkake av dette når anledningen (bursdag lr lignende) byr seg. :)
Er det forresten noen som har prøvd å lage uten bakepulver eller kremortartari? Jeg dropper søtningsmiddel når jeg lager de "vanlig", men har i piiittelitt stevia når jeg lager desserten. :)
Jeg har nå testet ut Oopsie-roll med Philadelphia naturell som pizzabunn, og med kanel, stevia og vaniljepulver som dessert/kake (servert med pisket krem). Helt ypperlig!
"Pizzabunnen" stekte jeg på forhånd i ca 30 minutter, og lot den stå og avkjøle seg litt på rist på benken, mens jeg lagde fyllet. Hadde deretter på kjøttdeig i krossade-tomater-på-boks-hjemmelagd-saus og ost på toppen, og så inn i ovnen i ca 10 minutter på 200*C (på bakepapir på stekeplate). Kjempegodt ble det! Og den var god noen timer senere også, kald. Skal prøve å steke på rist neste gang, for den ble kanskje litt i våteste laget..
Sambo syntes riktignok at "vanlig" pizza smaker bedre, men DET var jo ikke poenget her! :p
Dessertvarianten ble også kjempegod! Varmet de litt på stekepanna og hadde på pisket krem. mmm.. Kan tenke meg å lage en slags bløtkake av dette når anledningen (bursdag lr lignende) byr seg. :)
Er det forresten noen som har prøvd å lage uten bakepulver eller kremortartari? Jeg dropper søtningsmiddel når jeg lager de "vanlig", men har i piiittelitt stevia når jeg lager desserten. :)
Jeg har laget opsie-roll med bare litt natreen, stekt hel på plate og avkjølt litt før jeg blander på krem med enten jordbær eller jordbærsyltetøy med lite sukker i (lager selv uten sukker). Rull med plastikk og voila - rullekake! Bruker ikke bakepulver eller kremortartari (som jeg ikke vet hva er en gang...). Dette blir nok knall som bløtkake!!
da har jeg prøvd disse for første gang! pluss for at de var enkle å lage, men minus for at de var seige/råe inni (selv etter 30 minutter) og at de detter fra hverandre med en gang. har jeg gjort noe feil kanskje? syns ikke jeg kunne røre mindre enn jeg gjorde heller. rørte forsiktig!
de satt fast i bakepapiret. har noen noen råd om det? når jeg skulle ta de av plata så satt halve bunnen igjen på plata. kjente at det inni var klissete. kanskje jeg skal lage toast i morra av disse, så blir de helt stekt. god smak, utrolig nok med så enkle ingredienser!
TrillTrall
14-09-10, 23:35
"Pizzabunnen" stekte jeg på forhånd i ca 30 minutter, og lot den stå og avkjøle seg litt på rist på benken, mens jeg lagde fyllet. Hadde deretter på kjøttdeig i krossade-tomater-på-boks-hjemmelagd-saus og ost på toppen, og så inn i ovnen i ca 10 minutter på 200*C (på bakepapir på stekeplate). Kjempegodt ble det! Og den var god noen timer senere også, kald. Skal prøve å steke på rist neste gang, for den ble kanskje litt i våteste laget..
Jeg har noen oopsies liggende i fryseren og tok opp et par som lå på kjøkkenbenken i 5-10 min. Hadde så på litt pizzasaus og ferdig stekt kjøttdeig med krydder og ost og inn i ovnen på 220 grader i noen min til osten var smeltet. Nydelig! Ikke det minste vått og ekkelt, men de oopsiene metter ikke noe særlig da.
bumblebee83
15-09-10, 19:34
Hvor mye blir det av en oppskrift? Tror jeg må prøve disse! :)
Jeg har sett denne på utenlandske forum og blogger, og orginalen troor jeg kommer herfra: http://cleochatra.blogspot.com/2008/01/sailor-scouts-make-my-revol-oopsie.html
Lagde de i dag, og det var lett, billig, og godt! Og det beste av alt: Hovedingrediensen er egg, OG DET SMAKER IKKE EGG!!!
5 Karber i hele oppskriften
"Oopsie-roll"
3 store egg
1/8 Ts bakepulver (eller Kremotartari)
100 gram Kremost (jeg brukte Philadelphia
Separer eggene. Bland sammen kremost og eggeplommene i en bolle. Visp eggehvitene og bakepulver stivt. (Miks hvitene først, så plommene om du bruker samme mikser) Vende plommene og osten forsiktig i hvitene, vær forsiktig så det ikke faller sammen.
Lag topper på bakepapir, og flat de ut bittelitt.
Avhengig av størrelse blir det 6-10 "rolls"
Stekes på 150 grader i 25-30 minutter.
Kan fryses, og tiner raskt.
De blir veldig "lette", og uten mye smak.
Jeg skal prøve både søt og krydret utgave neste gang, det må jo bli bra :)
Her er en kjempeinspirerende tråd med bilder!
http://www.apinchofhealth.com/forum/vbb/showthread.php?t=5230
Hvor mye blir det av en oppskrift? Tror jeg må prøve disse! :)
Det står i det du siterer ;)
Avhengig av størrelse blir det 6-10 "rolls"
noen som har noen tips til åssen jeg kan få de til å IKKE sette seg fast i bakepapiret? smøre papiret med smør??
jeg har ingen problemer med at de setter seg fast. Smører ikke heller... Bruker helt vanlig bakepapir. :p
merkelig! jeg får prøve en gang til da kanskje...
Jeg sleit veldig med det da jeg brukte billig-bakepapir (Biltema sitt).
TrillTrall
16-09-10, 22:19
noen som har noen tips til åssen jeg kan få de til å IKKE sette seg fast i bakepapiret? smøre papiret med smør??
Jeg venter i noen minutter før jeg forsiktig løsner oopsiene fra papiret, da går det fint. Men litt smør eller olje under går nok også helt fint. :)
okei! tror dere jeg kan bruke muffinsformer? har kjøpt meg ett brett jeg vil prøve :D men da må de vel steke endel lenger, siden de ble råe da de var flate.
Mine henger litt fast, men jeg dytter bare en stekespade under dem så er de løse :) Men det ER stor forskjell på bakepapir. Hadde en type som var helt jævlig.
da har jeg prøvd disse for første gang! pluss for at de var enkle å lage, men minus for at de var seige/råe inni (selv etter 30 minutter) og at de detter fra hverandre med en gang. har jeg gjort noe feil kanskje? syns ikke jeg kunne røre mindre enn jeg gjorde heller. rørte forsiktig!
de satt fast i bakepapiret. har noen noen råd om det? når jeg skulle ta de av plata så satt halve bunnen igjen på plata. kjente at det inni var klissete. kanskje jeg skal lage toast i morra av disse, så blir de helt stekt. god smak, utrolig nok med så enkle ingredienser!
Brukte du varmluft? Kan hende de trenger mer tid om du ikke bruker det.
Burde kanskje skrive det i første innlegg.
Jeg tror kanskje de sitter fast om de ikke er godt nok stekt, muligens..
nei brukte vanlig, sånn over og undervarme tror jeg det heter. de ble ikke særlig fargerike heller. skal prøve med varmluft neste gang jeg da! blir nok i morra. fant også en oppskrift på Oopsie med sjokolade, vanilje og proteinpulver i. må prøves!
Kirsebæret
24-09-10, 20:50
HURRA for Oopsie!
Nå har jeg endelig sullet meg til å prøve disse, og fire av dem ble straks konvertert til deilige, små pizzaer! :-)
Garantert ikke siste gang jeg lager dette!
HURRA!
Da har jeg prøvd igjen! De ble litt bedre stekt denne gangen, men de sitter på en måte fast på fingrene når jeg skal spise de. Også er de litt svampete... Kan dytte litt på overflata og høre en rar skvisje lyd :p skal prøve igjen da, men steke de enda lenger.
Mine er også sånn når de er lukne. Legg de litt i kjøleskapet.
åja! det skal jeg absolutt gjøre... hvis det er plass :p her i huset har mor og far sine varer, og jeg mine... kanskje på tide å flytte ut?!
Jeg er blant dem som absolutt IKKE får til disse slik at de ser ut som på bildene :(
Eggehvitene faller sammen straks de kommer i kontakt med eggeplommer og ost, og resultatet er blitt flatt og kjipt.. Jeg har fått dem til EN gang, men aner ikke hva jeg gjorde annerledes da :roll:
Nå har likevel funnet en løsning som blir en finfin brødskiveeratatning i allefall:
3 egg
2 eggehviter (har alltid til overs etter bearnaise f.eks)
100g revet gulost
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver.
Istedetfor å piske stivt og skille og drive, så pisker jeg TYKK eggedosis av eggene før fiberhusken kommer oppi sammen bakepulver. Denne hjelper til å beholde volumet. Osten går i tilslutt, og resultatet er finfine "brødskiver" uten svampekonsistens. De duger til både "vafler", ostesmørbrød, som brødskive eller knekkebrød, eller til å duppe i sausen eller suppa ved siden av middagen. Om de smøres tynt utover, funker de også helt greit som wraps til taco.
*omnomnom*
Jeg er blant dem som absolutt IKKE får til disse slik at de ser ut som på bildene :(
Eggehvitene faller sammen straks de kommer i kontakt med eggeplommer og ost, og resultatet er blitt flatt og kjipt.. Jeg har fått dem til EN gang, men aner ikke hva jeg gjorde annerledes da :roll:
Nå har likevel funnet en løsning som blir en finfin brødskiveeratatning i allefall:
3 egg
2 eggehviter (har alltid til overs etter bearnaise f.eks)
100g revet gulost
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver.
Istedetfor å piske stivt og skille og drive, så pisker jeg TYKK eggedosis av eggene før fiberhusken kommer oppi sammen bakepulver. Denne hjelper til å beholde volumet. Osten går i tilslutt, og resultatet er finfine "brødskiver" uten svampekonsistens. De duger til både "vafler", ostesmørbrød, som brødskive eller knekkebrød, eller til å duppe i sausen eller suppa ved siden av middagen. Om de smøres tynt utover, funker de også helt greit som wraps til taco.
*omnomnom*
Flott at du har funnet din variant! :)
Har du lagt den ut som egen oppskrift også?
Eggehvitene faller sammen straks de kommer i kontakt med eggeplommer og ost, og resultatet er blitt flatt og kjipt..
Hva rører du det sammen med? må IKKE være metall, da faller de sammen
Mmmmm! Disse var jo kjempegode! Jeg laget dem med kremost mandarin/ananas, og en liten dæsj splenda. Hjemmelaget sukkerfritt syltetøy på toppen. Smakte jo snop :-)
Men hvor mange er det egentlig lov å spise på en gang? Jeg klarte ikke helt å stoppe ettersom de var så gode...hehe.
Hva rører du det sammen med? må IKKE være metall, da faller de sammen
Bruker en vanlig slikkepott.
Trodde forøvrig metall var det beste alternativet, jeg, siden det ikke er porøst slik som plast er. Metall er vel det som er lettest å få såpass rent at man faktisk får eggehvitene helt stive?
Jeg bruker plastbollen som fulgte med håndmikseren, funka fett det :)
Skalblislank
02-11-10, 19:30
Har laget disse og synes de var helt greie. Med smør og syltetøy var de gode. Men likte de ikke med ost.
Var veldig porrøse synes jeg.
Kanskje de blir gode med litt saltpølse og ost som varmes litt i ovnen, blir litt puzzaaktig:-)
disse var gode!
Har brukt dem til frokost og lunsj - og har også brukt dem som bunn til enkel pizza
herregud får helt vann i munnen av å se på de oopsie rolls bildene! Dette måå prøves i morgen! Gleder meg! : D
1/8 Ts bakepulver (eller Kremotartari)
Hva vil 1/8 ts si? en halv ts? :confused:
Og hvor mange karbs er det i èn?
"vendre eggehvite/plomme" litt mye....
Hva vil det si? Skal lage det for første gang i morgen, og jeg har aldri separert eggehvitten og eggeplomma før så det blir jo spennende å se om jeg får det til, men skjønner ikke hva dere mener når dere skriver vende eggehvite/plomme" litt mye" ?? Hvordan gjør man det og når? :confused:
Svar mottas med stor takk :)
skjønner ikke hva dere mener når dere skriver vende eggehvite/plomme" litt mye"
Det står i første innlegget: vende plommene og osten forsiktig i hvitene,
Hvis du rører for mye når du gjør dette, blir de flate og ikke luftige.
Hva vil 1/8 ts si? en halv ts? :confused:
Og hvor mange karbs er det i èn?
1/8 er vel ikke det samme som en halv??? Deler du en halv i 2 og så det i 2 igjen, da får du 1/8!
Det er ikke stort mer enn tuppen av en tskje! Ingen vits å telle karber en gang!:p
Hva vil det si? Skal lage det for første gang i morgen, og jeg har aldri separert eggehvitten og eggeplomma før så det blir jo spennende å se om jeg får det til, men skjønner ikke hva dere mener når dere skriver vende eggehvite/plomme" litt mye" ?? Hvordan gjør man det og når? :confused:
Svar mottas med stor takk :)
Å vende inn noe i eggehvittene, vil si å bruke en slikkepott feks og forsiktig snu/vende røren igjen og igjen til du får rørt det sammen uten at de stivpiskede eggehvittene klapper sammen!
Oopsiene blir gode uansett, altså, bare ikke så høye og fine!
Det er ikke så vanskelig å skille hvitte og plomme. Du finnes sikker noe på Youtube.
Jeg har også en liten dings som kan hjelpe. Spør i en butikk de har andre bakesaker om du kan.
Lykke til!:)
Okei! Tusen takk for svar :D
Åhh disse må jeg prøve ut:D
Nå har jeg satt mine i ovnen og gleder meg til å smake! Det lukter godt alerede hvertfall! : ) Ops, nå piper det! Får se om de er ferdig :D
Nå står det ett brett med disse i ovnene, så er spent:) Brukte tine kremost med urter :)
Denne skal jeg laga nå! :)
Hvis man pisker hvittene med litt salt så blir de mere stive :D har man også oppi JBKM så blir det loff
Nammis! Jeg prøver å være så gjerrig som mulig med karbo'ne, derfor lurer jeg på om det finnes smøreoster med mindre enn 1-2 kh?
Nammis! Jeg prøver å være så gjerrig som mulig med karbo'ne, derfor lurer jeg på om det finnes smøreoster med mindre enn 1-2 kh?
Da tror jeg du må lete en stund!
Uansett er det jo ikke mange karber det er snakk om og det er ingen forskjell på om du ligger på 14 eller 16 karber!;)
Jeg fant en med 2 karbo pr 100 g :). Landlord smøreost på Rema, den finnes i naturell og med bacon. Jeg har laget oopsie med bacon, mmmmmmm! De ble veldig fluffy. Nydelige!!
Et tips for å få stive hviter: Jeg setter bollen med eggehviter i fryseren mens jeg rører sammen plommene og osten, smører bakepapir osv. Etter 3-4 minutter er bollen kald og hvitene blir stive og fine uten problemer.
RenateAlice
20-02-11, 11:46
Jeg fant en med 2 karbo pr 100 g :). Landlord smøreost på Rema, den finnes i naturell og med bacon. Jeg har laget oopsie med bacon, mmmmmmm! De ble veldig fluffy. Nydelige!!
Jeg styrte unna Landlord's smøreost fordi de er hele 2 karber pr 100g!! Coop har en smøreost med 0g karb pr. 100g. Finnes med både skinke og baconsmak.
Også er vel de fleste av Kavli's smøreoster uten karber?!? (har ingen i kjøleskapet akkurat nå, så da får jeg ikke til å kontrollere det nå...)
Jeg styrte unna Landlord's smøreost fordi de er hele 2 karber pr 100g!! Coop har en smøreost med 0g karb pr. 100g. Finnes med både skinke og baconsmak.
Også er vel de fleste av Kavli's smøreoster uten karber?!? (har ingen i kjøleskapet akkurat nå, så da får jeg ikke til å kontrollere det nå...)
Kavli baconost har 1g i hvert fall!
Og husk at selv om det står 0 karber, kan de skrive det selv om det er 0.9g!;)
Da får jeg se meg litt mer rundt neste gang jeg er i butikken, skjønner jeg :) Det går litt sport i det for meg å lete etter lavest mulig innhold av karbo, synes det er en artig hobby :p
Da får jeg se meg litt mer rundt neste gang jeg er i butikken, skjønner jeg :) Det går litt sport i det for meg å lete etter lavest mulig innhold av karbo, synes det er en artig hobby :p
Kjenner meg igjen i den. :cool:
Jeg søkte på oppsie på youtube og fant eg ganske grei instruksjonsvideo for de som ikke får det til. Disse var kjempegode!
og det var en bra følelse og kunne bake igjen :)
Jeg søkte på oppsie på youtube og fant eg ganske grei instruksjonsvideo for de som ikke får det til. Disse var kjempegode!
og det var en bra følelse og kunne bake igjen :)
Kunne du være så grei å dele link til den videoen...?
Jeg finner den ikke... :o
Spinnerette
26-03-11, 10:29
Har mitt første brett i ovnen nå, kjempespent! Første gang jeg har stivpisket egg, så høyrehånda mi er sliten... :P Lagde med Philiadelphia naturell, og pynta med litt sesamfrø, håper på å kunne bruke de som burgerbrød til i kveld! :D
lovehandles
03-04-11, 23:34
Tips!
Dersom du tar å ettersteker oopsiene på rist, 100 grader i 10 minutter så blir de sprø og tilnærmet tørre inni =)
Antoinette6
05-04-11, 00:16
Takk for tips, lovehandles ! :ja:
Da står mine første oopsie-rolls i ovnen. De hever seg godt, og jeg er spent på resultatet. Brukte Philadelphia med urter og hvitløk.
Hmm, hvor høye blir de når dere får dem høye/hevede, egentlig?
Mine ble flate, men lik de i den bildeserien i det amr. forumet det linkes til i første innlegg..
http://4.bp.blogspot.com/-jHYKkOypCjs/TY_qfDPv6AI/AAAAAAAABjs/LODiVKxdmQU/s1600/Sailormoonbuns+%25282%2529.gif
eller ok da, mine ble kanskje enda et lite hakk flatere, men ikke helt ulike iallefallhttp://th106.photobucket.com/albums/m242/axiemeluv/Smiley/th_themoticon-0136-giggle.gif
Og da har jeg stivpisket eggehvitene skikkelig og forsiktig veltet inn eggeplomme/osteblandingen med slikkepott.
Skulle gjerne hatt dem høye og fine, jeg.. Men de ble gode, da, og det teller jo mest:)
Hvis man pisker hvittene med litt salt så blir de mere stive :D har man også oppi JBKM så blir det loff
Hvor mye JBKM må man ha i da, tror du?
:pNydelige oopsie`s bakt her nå. Noen med stevia vanilje og noen med kun litt salt og pepper. Jeg fylte de med vanilje i med krem, og det ble veldig vannbakkels :)
Helt nydelige!!
Disse skal jeg teste i morgen. Trenger noe som ikke er så søtt som dagens lavkarbosjokoladekake... *kvalm*
Må bare skrive her for å bokmerke disse, må prøve å lage dette, så godt ut!
Må bare skrive her for å bokmerke disse, må prøve å lage dette, så godt ut!
De er gode, og grunnoppskriften kan brukes til mye!
Blant annet Oopsie- rullekake (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=327&pictureid=1893), Fyllte vannbakkelsoppsier (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=327&pictureid=1889), Fyllt oopsierull (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=327&pictureid=1892)!
Rett over tråden står det Trådverktøy. Der kan abonnere på tråden uten å skrive i den!;)
LillCathrin
03-05-11, 21:45
prøver oopsie nå, og jeg er innmari spent på hvordan de blir :p har ingen god følelse egentlig. Men håper på det beste! Har laget dobbel oppskrift da det var 200 g i philadelfia'n :)
Da jeg prøvde meg gikk det egentlig ganske bra. Får nok bruke opp osten før den blir dårlig :)
Oiameg. Fikk til perfekte oopsies i dag. Blir godt under rekene.
Denne oppskriften er helt SUPER:D Lagde meg en posjon i dag som ble veldig bra. Prøvde en der jeg helte over en blanding mellom 70 % sukkerfri kokesjokolade og meierismør og det var helt nydelig:spent:
I morgen blir det burgere til middag:)
hm....røra mi ble helt suppe på tross av stive hvitter? det ble en langpanne-versjon for å si det sånn ;)
catarntsen
04-08-11, 18:51
Laget en porsjon i morrest sånn som oppskrifta var....ble mye bedre enn lavkarbobrødet som jeg egentlig ikke liker :)
Nå står det et brett i ovnen der jeg har brukt philadelfia med hvitløk og urter, krydder, litt kruskakli, litt fiberhusk og et par never revet ost...så da er det bare å vennte på resultatet :)
KristineR-S
28-11-11, 19:58
Jeg brukte denne oppskriften til Pizza bunn i dag. Den pizzaen ble bedre enn Peppes for å si det sånn ;) Er så glad jeg kom over denne oppskriften og tråden her :o Dette vil gjøre mitt liv på lavkarbo MYE lettere :D
KristineR-S
29-11-11, 19:20
I går var det pizza, i dag Hamburger.. Ingen skal komme her å si at man ikke kan kose seg på "slanker'n" :D
I dag lager jeg oppsier, deilige brød som jeg nesten må slåss med ungene for å få noen;)
De er helt fantastiske med salami, majones og litt sylteagurk, eller skiver av leverpostei( selvsagt har jeg ikke en type leverpostei med lite stivelse i hus nå..).
Eller som dessert med krem og bringbær:D
er det noen som har prøvd denne oppskriften med magerost fra kavli, 6% fett?
Disse er bare så suverent gode!
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.