View Full Version : Bra peanøttsmør? Og skikkelig kakaopulver
Hørte snakk om et peanøttsmør som ikke var tilsatt "ulovligheter" - noen som kan tipse om et navn??? Evt. hvor jeg får tak i det?
Ønsker også tips om et skikkelig godt kakaopulver - noe som er bedre enn vanlig Regia kakao.....
Peanøttsmør kan du lage selv ved å finhakke nøttene og tilsette olje.
Eller så kan du kjøpe økologisk, hvor det bare er tilsatt nøtter og salt. De inneholder ca 13 karber pr 100g.
Økologisk peanøttsmør har jeg funnet på både Prix og Eurospar her i Tromsø. Som nevnt - det har 13g karbo pr 100g.
OK - da blir det økologisk neste! Noen som har oppskrift på en god middagssaus laget m peanøttsmør?
Fant denne på nett, jeg har ikke prøvd den selv.
Nøttesaus
2 porsjoner
Ingredienser
½ boks peanøttsmør (350 g)
1 ss chilisaus
¼ dl mangochutney
½ båt hvitløk
*
* 1 ss chilisaus
* ¼ dl mangochutney
* ½ båt hvitløk
1. Rør peanøttsmør sammen med chutney, chillisaus og presset hvitløk i en liten kjele.
2. Spe med vann til sausen er passe tykk. Sett kjelen på platen og varm sausen over svak varme.
Serveres til svinekjøtt
valleygirl
06-12-08, 21:10
Hørte snakk om et peanøttsmør som ikke var tilsatt "ulovligheter" - noen som kan tipse om et navn??? Evt. hvor jeg får tak i det?
Ønsker også tips om et skikkelig godt kakaopulver - noe som er bedre enn vanlig Regia kakao.....
Jeg bruker Black & Green økologisk kakao. God, "myk" smak. Litt dyrt, men det er jo så drøyt vare at man har det lenge. Finnes i helsekost og i de større matvarebutikkene (ultra, meny, centra osv)
Ønsker også tips om et skikkelig godt kakaopulver - noe som er bedre enn vanlig Regia kakao.....
Valrhona 100 % cocoa er etter min mening det beste. Det får man på bl.a. Ultra og Meny - og sånne sjokoladebutikker.....
Jeg har forsøkt å lage peanøttsmør selv, men resultatet ble ikke bra.
Brukte usaltet peanøtter og olivenolje. Ser at noen bruker smør og søtningsmiddel og. Noen som har en god oppskrift?:)
Tusen, hjertelig takk for oppskrift på saus og tips om god kakao!!! Her skal det shoppes!!!
Denne sausen pleier jeg å lage til kylling
1 ss peanutolje
1 boks kokosmelk
1 dl peanøtter fint hakket (eller peanutsmør)
1½ ss soyasaus evt. østerssaus
1 ss limesaft
1 båt presset hvitløk
1 ts koriander
Jeg så at de har sukker- og kalorifritt peanøttsmør til salgs på lavkarbopikene.no. Jeg har ikke prøvd det selv da jeg synes det var for dyrt (er ikke såååå glad i peanøttsmør). Koster kr 69 for et glass og er søtet med splenda.
Jeg så at de har sukker- og kalorifritt peanøttsmør til salgs på lavkarbopikene.no. Jeg har ikke prøvd det selv da jeg synes det var for dyrt (er ikke såååå glad i peanøttsmør). Koster kr 69 for et glass og er søtet med splenda.
Peanøtter har 10,9 gram karber pr. 100 gram.
I dette peanøttsmøret er det 0 karber.
Ikke mye peanøtter i det smøret da :rolleyes:
Jeg så at de har sukker- og kalorifritt peanøttsmør til salgs på lavkarbopikene.no. Jeg har ikke prøvd det selv da jeg synes det var for dyrt (er ikke såååå glad i peanøttsmør). Koster kr 69 for et glass og er søtet med splenda.
har du sett på hva det virkelig inneholder ?
Triple Filtered Purified Water, Cellulose Gum, Salt, Corn Starch, Xanthan Gum, Natural Fresh Roasted Peanut Flavoring, Natural Peanut Extract, Peanut Flour, Caramel Color, Lactic Acid, Propolyene Glycol Alginate, Sucralose.
Dette er etellerannet med peanøttsmak. Svært lite peanøtter i det ja. Hadde det vært peanøtter i hadde det nok vært mer karber.. Her i landet hadde det ikke vært lov å kalle det peanøttsmør med denne innholdsfortegnelsen. Det er det som er problemet med alle importvarene, de er som regel tilsatt saker og ting....
Valrhona 100 % cocoa er etter min mening det beste. Det får man på bl.a. Ultra og Meny - og sånne sjokoladebutikker.....
Jeg finner ikke Valrhona noe sted her i omegnen. Det eneste jeg finner er Confecta 100 %, kan det sammenlignes med Valrhona?
Jeg finner ikke Valrhona noe sted her i omegnen. Det eneste jeg finner er Confecta 100 %, kan det sammenlignes med Valrhona?
Nei. Valrhona er for gourmether. Jeg ser ikke hva som er galt med vanlig bakekakao. Jeg liker den like godt som Confecta 100 %.
Det beste peanøttsmøret lager du selv. Pensle nøtter med bittelitt smør eller olje, samt salt. Ryst ved 175 C* i 10-15 minutter. Mos med stavmikser/blender. Tilsett ca. 1-2 spiseskjeèr olje (evt smør). Vil du ha nugatti, bruk hasselnøtter istedenfor peanøtter (men da må du "gni" av skallene med et håndkle efter rystingen), tilsett 1-4 spiseskjeèr honning (eller 1 ss. honning + søtningsmiddel), litt vanilje-ekstrakt, 1-2 spiseskjeèr kakao og 1-2 spiseskjeèr olje.
Her er en alternativ oppskrift på nugatti. (http://lavkarbo.blogg.no/1200438432_lavkarbo_sjokoladeple.html) (Den bruker smør!) Her er en alternativ oppskrift på peanøttsmør. (http://lavkarbo.blogg.no/1200438474_peanttsmr.html)
Nei. Valrhona er for gourmether. Jeg ser ikke hva som er galt med vanlig bakekakao. Jeg liker den like godt som Confecta 100 %.
Jabba spurte etter noe som er bedre enn Regia.... og da er det ikke så mye å velge i :)
Valrhona er ikke bare for gourmeter da.... Den er for de som er glad i ren sjokolade og vil ha ..... ja..... noe som er bedre enn Regia ;)
I Stavanger har de det på Dropsen (i Klubbgata og på Kvadrat) og på Helgø. De hadde det på Ultra tidligere, men jeg fant det ikke der idag.
OK - takk skal du ha Nille ! Da skal jeg lete på Dropsen når jeg er på Kvadrat neste gang.....
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.