View Full Version : Konservering av syltetøy og saft


vaskeklut
03-06-10, 16:38
Jeg har fått mye rabarbra (og seinere i sommer får jeg en del bær) jeg tenkte jeg skulle lage syltetøy og eller saft av. Nå er problemet at jeg ikke har fryser stor nok til å fryse ned syltetøyet, slik at jeg tenkte jeg skulle forsøke å konservere det på noen måte slik at det ikke behøver å stå i kjøleskap eller fryser. Er det noen som vet om dette er mulig? Eller er jeg helt på villspor?

I og med at man ikke skal bruke sukker når man er lavkarboer, tenkte jeg skulle bruke kunstig søtning eller sukrin/stevia og på grunn av dette er Jam og lignende utelukket ettersom det inneholder sukker. Jeg fikk et tips om sitronsyre, men jeg vet ikke om det er brukbart eller ikke? Noen der ute som kan fortelle meg hvordan jeg kan lage saft og eller syltetøy uten å måtte bruke sukker og fryser+kjøleskap? (Bor i kollektiv og har dermed ikke verdens største kjøleskapsplass..)

Hjeeelp!:forstoikk

Ferskenbeinet
23-08-10, 13:52
Ser denne tråden har ligget en stund, men jeg lurer på det samme! Noen som veit?

vaskeklut
23-08-10, 14:04
Jeg gav opp jeg :høh:

TrillTrall
23-08-10, 14:09
Uten fryser vil jeg tro du sliter ja. For om man skal sylte på gammeldags måte og lagre i kjølig kjeller så er man jo enten avhengig av like mye sukker som bær omtrent eller sukkerholdig konservering.

vaskeklut
23-08-10, 14:34
Uten fryser vil jeg tro du sliter ja. For om man skal sylte på gammeldags måte og lagre i kjølig kjeller så er man jo enten avhengig av like mye sukker som bær omtrent eller sukkerholdig konservering.

Takk! Enn om noen bare kunne sagt det med en gang :D Men da vet jeg det. Takk for kort og godt svar ;)

TrillTrall
23-08-10, 14:40
Takk! Enn om noen bare kunne sagt det med en gang :D Men da vet jeg det. Takk for kort og godt svar ;)

Jeg tror i alle fall det. I gamle dager, før man oppfant annen konservering, brukte man jo sykt mye sukker til bærene! Om det funker å konserverer med koking og sterile glass med sukrin e.l. vet jeg ikke - noen som gidder forsøke og komme med rapport til våren? ;)

Ferskenbeinet
23-08-10, 14:42
en kan jo prøve med et bittelite glass feks? bare sette det laaaaaaaaaaaaaaange bak i et skap til våren? verdt et forsøk! ;)

Kanutten
23-08-10, 17:41
Ha sprit på bæra så får du likør og god dessert samtidig som du kan oppbevare den leeeenge i omtrent romtemperatur... :o

Ferskenbeinet
23-08-10, 18:19
gjerne hverdagen hadde blitt mye morsommere med spritifiserte bær på knekkebrødet og? *fnis*