chikelu420
16-08-10, 10:56
Har en oppskrift på karbondar som er utrolig god, men her brukes også en pose vanlig potetstappe-pulver som jo inneholder en hel del kb. Kan jeg f.eks bruke JBK istedet? målet er å få karbonadene litt luftigere og binde de litt sammen..
Med nok væske og ett egg kommer du langt.
Jeg har alltid laget karbonader/kjøttkaker ved å blande i en ss hvetemel og/eller en ss potetmel. Nå dropper jeg det og det går like fint.
Hemmeligheten er å bruke akkurat nok væske(fløte/vann) kna det inn i porsjoner og rør godt og lenge. Du skal ha i så mye at deigen på en måte hever seg når du "slår" den rundt med sleiva...(som en myk og god bolledeig:cool:)og er litt klissete. Ha tilslutt i ett egg eller to. Det binder godt.
Da pleier jeg å få de porøse og fine.
Min "hemmelighet" er å bruke hendene i stedetfor sleiv. Da "gnir" jeg kjøttdeig, egg,vann og krydder så godt sammen at det til slutt har konsistens som litt grov medisterdeig.
Hendene er greit å bruke syns jeg og...:p
Hei !! Skulle gjerne visst den mengden med væske,for jeg har aldri lykkes med å få gode kjøttkaker???
Til en kilo kjøttdeig/karbonadedeig bruker jeg ca 3 -3,5dl væske...fløte og event en skvett vann:p
Husk at alt helst skal ha samme temperatur for best mulig resultat!;)
Romtemperert er best!:)
Og kna inn saltet først...da binder deigen bedre:p
Hei !! Tusen takk for svar!! Dette skal prøves i morra.:)
Hva skulle denne (jeg) unge kjøkkendama gjort uten dere halvgamle koldtjomfruer... :D:D:D
Jeg tar med meg tipsene jeg også!
Hva skulle denne (jeg) unge kjøkkendama gjort uten dere halvgamle koldtjomfruer...
:D:D:D...halvgammal...greit nok og vel så det, men kald jomfru:eek: å nei:p
chikelu420
17-08-10, 09:42
Tusen takk for alle svar! Dette skal prøves :D