petite fleur
08-09-10, 07:41
Hei, jeg er ny på dette forumet (og skjønner foreløpig ingenting av det, er ikke sikkert jeg klarer å finne denne tråden igjen engang...så beklager hvis jeg poster dette på helt feil sted) og i ketolyseverdenen. I dag skal jeg lage får i kål, og lurte på å lage det med Johannesbrødkjernemel i stedet for mel. Noen som har gjort dette med godt resultat? Hvor mye brukte du?:)
Har ikkje prøvd det sjølv, men det er jo berre å prøve. Men eg anbefalar i så fall å blande ut jbkm'en med vatn FØR du har i gryta, til dømes i eit rysteglas, elles er det lett at det berre klumpar seg.
Har ikke sjøl brukt det.
Jeg søkte på fårikål og fikk opp mange tråder: http://lavkarbo.no/sokeresultat?cx=partner-pub-7789178790069831%3A46e67s-oq4p&cof=FORID%3A10&ie=ISO-8859-1&q=f%E5rik%E5l&sa=S%F8k#1163
Kanskje du finner svar der :ja:
Photobscura
08-09-10, 11:16
Du behøver ikke å bruke jbkm, bare lag den med kål, kjøtt, vann, salt og hel pepper. Har faktisk aldri sett noen oppskrift på fårikål MED mel, heller.
Ja, det funkar heilt greit utan mjøl, berre la det koke lenge nok. Men sidan ho spurte MED... ;)
Photobscura
08-09-10, 11:19
Sjekk denne (http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?artid=7241) oppskriften, f.eks!
PS: For å finne tråder som du har startet/svart i når det har kommet nye svar, så bare gå inn på kontrollpanel. Det er på den grønne linja omtrent øverst, til venstre :).
petite fleur
08-09-10, 21:34
Takk for svar, alle sammen! Endte med at jeg lagde den uten jbkm, og det ble nyyyydelig :D
Jeg lagde med i går og det ble knall bra:) Brukte vel 1 tskje på en svær kjele.
Fruitdrops
12-09-10, 18:19
Smaken er som baken, men jeg har aldri skjønt det med mel i får-i-kål :_plystre:
Ikke at jeg har prøvd det så mange ganger, men synes ikke det har vært noe godt xD
Jeg liker godt den litt tykkere sausen du får av kraften når du har mel i, så skal forsøke med 1 tsk i dag.