View Full Version : JBKM i fårikål?


petite fleur
08-09-10, 07:41
Hei, jeg er ny på dette forumet (og skjønner foreløpig ingenting av det, er ikke sikkert jeg klarer å finne denne tråden igjen engang...så beklager hvis jeg poster dette på helt feil sted) og i ketolyseverdenen. I dag skal jeg lage får i kål, og lurte på å lage det med Johannesbrødkjernemel i stedet for mel. Noen som har gjort dette med godt resultat? Hvor mye brukte du?:)

petite fleur
08-09-10, 11:01
Ingen som kan hjelpe?

Furine
08-09-10, 11:03
Har ikkje prøvd det sjølv, men det er jo berre å prøve. Men eg anbefalar i så fall å blande ut jbkm'en med vatn FØR du har i gryta, til dømes i eit rysteglas, elles er det lett at det berre klumpar seg.

Gerd
08-09-10, 11:03
Har ikke sjøl brukt det.

Jeg søkte på fårikål og fikk opp mange tråder: http://lavkarbo.no/sokeresultat?cx=partner-pub-7789178790069831%3A46e67s-oq4p&cof=FORID%3A10&ie=ISO-8859-1&q=f%E5rik%E5l&sa=S%F8k#1163

Kanskje du finner svar der :ja:

Photobscura
08-09-10, 11:16
Du behøver ikke å bruke jbkm, bare lag den med kål, kjøtt, vann, salt og hel pepper. Har faktisk aldri sett noen oppskrift på fårikål MED mel, heller.

Furine
08-09-10, 11:17
Ja, det funkar heilt greit utan mjøl, berre la det koke lenge nok. Men sidan ho spurte MED... ;)

Photobscura
08-09-10, 11:19
Sjekk denne (http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?artid=7241) oppskriften, f.eks!

PS: For å finne tråder som du har startet/svart i når det har kommet nye svar, så bare gå inn på kontrollpanel. Det er på den grønne linja omtrent øverst, til venstre :).

petite fleur
08-09-10, 21:34
Takk for svar, alle sammen! Endte med at jeg lagde den uten jbkm, og det ble nyyyydelig :D

Mettitta
08-09-10, 23:31
Jeg lagde med i går og det ble knall bra:) Brukte vel 1 tskje på en svær kjele.

Fruitdrops
12-09-10, 18:19
Smaken er som baken, men jeg har aldri skjønt det med mel i får-i-kål :_plystre:
Ikke at jeg har prøvd det så mange ganger, men synes ikke det har vært noe godt xD

Ana
16-09-10, 15:03
Jeg liker godt den litt tykkere sausen du får av kraften når du har mel i, så skal forsøke med 1 tsk i dag.