View Full Version : Kan jeg bake med soyaprotein?


100til75
21-03-11, 17:35
Kan jeg bake rullekake med soyaprotein, eller kommer den til å bli seig som gummistrikk da???

Tror dere dette går ann????

3 egg
1,5 dl sukrin
1,5 dl soyaprotein
0,5 ts bakepulver
2 ss bakekakao

fyll
smør
sukrin

evt hvor mange karber tror dere det blir???

Gerd
21-03-11, 17:45
Jeg flytta tråden til spørsmål om matvarer og oppskrifter :)

Ja, du kan bake med soyaprotein.

Vil nok ikke bli seig, men pass på å være rask etter steking så den ikke blir tørr og sprekker når du skal rulle den.

Du må veie opp ingrediensene og regne ut karber i forhold til innholdet. Da finner du ut hvor mange karber det blir :ja:

100til75
21-03-11, 17:52
Jeg flytta tråden til spørsmål om matvarer og oppskrifter :)

Ja, du kan bake med soyaprotein.

Vil nok ikke bli seig, men pass på å være rask etter steking så den ikke blir tørr og sprekker når du skal rulle den.

Du må veie opp ingrediensene og regne ut karber i forhold til innholdet. Da finner du ut hvor mange karber det blir :ja:


Takk for svar, er ikke så god på sånn utreining men får prøve....

lifejack
21-03-11, 17:53
Hvis du er usikker på hvordan resultatet blir, kan du vel prøve? Men del oppskriften på 3, så slipper du å sløse bort ingredienser hvis det blir mislykket:)
Det er 34g karbo i 100g bakepulver, og kakao varierer, men endel pakker ligger på rundt 13g/100g.
Egg har vel ca. 0,3g/100g.
Soyaproteinet varierer. Noen av dem har 0g karbo.
(+ smør som har 1g/100g)
Så da er det bare som Gerd sier å veie ingrediensene og dele antall karbo på hundre og gange med antall gram du bruker!
Eks: 10g kakao
13g karbo/100gx10g=1,3g karbo

TigerTove
24-03-11, 10:19
Jeg pleier ofte å bruke 50/50 soya og malte sesamfrø når jeg baker, da blir ikke smaken så framtredene..

100til75
25-03-11, 18:19
dette var ingen god ide, smakte hoppetau.... Seig ekkel konsistens