Slik jeg har forstått er det ikke så mye karber i kikerter, eller er det GI som er lav? Det står nemlig 46 i matvaretabellen. Lurer derfor på om noen har peiling på karber i kikert-mel, de selger sikkert slikt på innvandrerbutikker, men jeg er ikke i Oslo nå og får derfor ikke kjøpt og sjekka. Det er jo malte kikerter så det blir vel ca samme som kikerter vil jeg tro.
Det finnes nemlig en 'kake' som er lagd av egg, vann, salt, bakepulver og dette hommosmelet, og det er godt for seg selv, men sikkert supert som brøderstatning, kanskje ikke for alle lavkarboere, men oss fedonister kan vel spise av det.
Jeg har en pakke i skapet, skal se hva som står på den.
Sto ikkeno på den. Det heter forresten Gram mel eller Gram flour, hvis du vil google.:)
Fant denne http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=30720
Her http://en.wikipedia.org/wiki/Gram_flour står det at det er 57 karber på 100 gram. Det er litt mye.
Går vel hvis en bare skal ha en skje.
Sto ikkeno på den. Det heter forresten Gram mel eller Gram flour, hvis du vil google.:)
Ja det stemmer, takker for svar og link engledans! Kom akkurat på en oppskrift på indiske frityr-boller også som er laga av dette melet. Jeg teller ikke karber, så jeg skal nok prøve å lage både det ene og det andre. Skal prøve å google det etterpå.
kikert pannekaker er fint. Skal se om jeg finne oppskrift.
http://unesmat.blogg.no/1300441627_kikertpannekake_indis.html
http://anekamilla.blogspot.com/2010/10/kikertpannekaker-socca.html
Du som spiser Fedonsk kan fint spise kikerter, selvom de er karbofylte. Er GI`en som er bra.
Jeg lager hommos og spiser det uten å gå ut av ketose.
Den enkleste versjonen er å mose en kartong kikerter (fra Kiwi) med litt olivenolje og deretter noen ss med rømme. Litt sitronsaft, salt og pepper og chillipepper på toppen....mmmmmmmmmm :)
Spiser ikke dette hver dag, men en gang i blant.
Jeg lager hommos og spiser det uten å gå ut av ketose.
Den enkleste versjonen er å mose en kartong kikerter (fra Kiwi) med litt olivenolje og deretter noen ss med rømme. Litt sitronsaft, salt og pepper og chillipepper på toppen....mmmmmmmmmm :)
Spiser ikke dette hver dag, men en gang i blant.
Nam, høres digg ut. Skal testes, takk for oppskrift!
Og takk for oppskrift på pannekaker engledans!