View Full Version : Egg i bøtter og spann


Mhira
27-09-11, 11:09
Gubben kom hjem med 15 kartonger egg som straks går ut på dato:cool: Hva kan jeg lage som kan fryses??

smgj
27-09-11, 11:19
Gubben kom hjem med 15 kartonger egg som straks går ut på dato:cool: Hva kan jeg lage som kan fryses??
Egg kan slås i boks (husk å merke boksen hvor mange egg det er) og fryses. Fint med 1-2 egg i ponår man skal lage stekt egg eller eggrøre f.eks. Frossne egg kan fint brukes til baking.

Og... de holder seg gjerne ca 1 måned over dato i kjøleskapet. :)

Gerd
27-09-11, 11:23
Viss du kakker eggene et og et i en lite pose, kan du fryse de :)
Tines da i kjøleskap og brukes som man ønsker :ja:

Ellers så kan du lage store omeletter og fryse ned i biter:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=23355&highlight=karbomelett

Eller "allt i ett" muffinser:
http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=327&pictureid=2669

Zincite
27-09-11, 11:39
Og norske egg tåler å stå lenger enn det som står på datostempling (http://www.matsiden.no/guider_egg.asp), så du trenger ikke fryse alle :)
Pga EU/EØS regler stemples de nå med 28 dager - pga salmonellafare i andre land - tidligere var de holdbare i 45 dager :)

Leste visst litt fort - så ikke at det alt var nevnt :)

eggedoziz
27-09-11, 18:43
Det er sykt mye du kan lage med egg! For mitt inntrykk av lavkarbo så langt er at det meste faktisk består av egg, haha.

Jeg foreslår - ostepletter, frokostmuffinser(som en omelett bare i muffinsform), pizzabunn, omeletter, hamburgerbrød, listen er laaaang!