View Full Version : Vend i mel, salt og pepper ...


zitapus
21-08-12, 00:36
Det er mange oppskrifter som inneholder dette.
Jeg regner med at melet skal gjøre sausen tykkere og i tillegg fordele krydderet bedre.

Men hva kan man bruke som erstatning. Jeg trenger noe glutenfritt.

Jeg kan jo steke fisk/lever/kjøtt i smør og krydre med salt og pepper og så jevne sausen ferdig senere.

Jeg har jbk, men jeg har ikke brukt det til å jevne saus, hvor mye skal jeg bruke?
Noen andre alternativer?

* vil lage de lekre fiske- og levergrytene mine*

kamp
21-08-12, 09:07
Kokosmel bruker jeg...

Jammo
22-08-12, 16:17
Jeg pleier å bruke en til to ts. med jbk i sauser eller noe annet lignende. Du får nesten prøve deg frem og se når det er nok :) Er som maizena.

Mariann S
22-08-12, 23:48
Når eg jevnar sausar brukar eg å koke opp sellerirot i vatn og mose den med stavmiksar.
Super sausjevnar og ganske smaksnøytral :)