Hei :)
Jeg har prøvd på å gå på lavkarbo uten søtning og så og si ingen melkeprodukter (utenom smør). Jeg har lagt merke til at jeg gikk ned i vekt, etter at den stod stille lenge. Så spørsmålet mitt er; Har dere noen tips/råd om hva jeg kan bruke til for eksempel istedenfor fløte. Til å lage krem, sauser o.l. Har prøvd å bruke kokosmelk til sauser og det fungerer, men har liten tro på at det fungerer på den samme måten hvis jeg skal lage rotmos.
Har tro på at det er mange andre som har erfart at de går lettere ned i vekt uten melkeprodukter.
Butterfly83
04-06-15, 11:57
Til rotmos/grønnsaksmos bruker jeg bare smør. Trenger ikke fløte der :)
Vi bruker en del kokoskrem i stedet for kokosmelk om vi lager stroganoff eller andre gryter, kokosmelk til supper og mer flytende ting. Ellers finnes det jo soyaprodukter, men det vet jeg ikke noe særlig om.
I sverige er de glad i eggemelk som fløteerstatter, men vet ikke om det fungerer i sauser
Til rotmos/grønnsaksmos bruker jeg bare smør. Trenger ikke fløte der :)
Vi bruker en del kokoskrem i stedet for kokosmelk om vi lager stroganoff eller andre gryter, kokosmelk til supper og mer flytende ting. Ellers finnes det jo soyaprodukter, men det vet jeg ikke noe særlig om.
Takk for råd :) Tror ikke soyaprodukter er lavkarbo.
I sverige er de glad i eggemelk som fløteerstatter, men vet ikke om det fungerer i sauser
Eggemelk har jeg ikke hørt om. Hva er det? :)
Takk for råd :) Tror ikke soyaprodukter er lavkarbo.
Soya er lavt på karbohydrater, men mange vil ikke bruke soya pga. hormoner.
Eggemelk har jeg ikke hørt om. Hva er det? :)
Her har jeg en oppskrift på eggemelk (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=327&pictureid=1877) (kutt ut kaffen i oppskrifta mi, så har du eggemelk). Putter du i et egg ekstra så blir den tykkere.
Den kan nok tilsettes som en slags fløte helt på slutten i sausen du vil ha, men tror (vet ikke, har ikke prøvd) ikke den bør koke.
I rotmos er det nok med en smørkladd syns jeg.
Mange sauser lages uten melkeprodukter, hollandaisesaus, bearnesaus f.eks.
Eggesmør til fisk.
Egg (evt bare eggeplomme) kan røres inn i rotmos for å tykne/gjøre den fyldigere.
Egg (evt bare eggeplomme) kan røres inn i rotmos for å tykne/gjøre den fyldigere.
Så lurt :) Det skal jeg prøve en gang :)