![]() |
Melerstatninger/bakeingredienser
Jeg har lyst til å teste ut en par varianter av lavkarbobrød, men ser at man trenger en del "spesial"-ingredienser, som kruskakli, glutenmel, fiberhusk og johannesbrødkjernemel.. Er dette dyre ting? Og enda viktigere: Hvor lenge holder de seg etter at pakken er åpnet?
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
Som gammel bakedame .. så vet jeg at de holder seg lenge. Det er som vanlig mel.. de er datostemplet. Blir de for gamle..over et år.. er det greit å kaste de.. er ofte kommet melbiller i da... uhh.... Men man bruker fort opp dette om man baker iblant. Iset's brød er å anbefale.. ligger inne her på forumet. Jeg hadde ikke hvitløk og krydder i..men ellers smakte det som grovbrød. Og så supert kjapt å lage til...i foodprocessor.
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
En del av disse ingrediensene er ganske dyre ja. Jeg tror jeg betalte nærmere 90 kroner for en kilo glutenmel, og en femtilapp for et pittelite glass johannesbrødkjernemel. Men det blir ikke så dyrt i lengden. For det første bruker man ikke disse produktene i like store mengder som man bruker mel i vanlig brød. Det er jo gjerne egg og cottage cheese som er basisen i disse brødene. Også er det snakk om noen spiseskjeer eller teskjeer av "spesialproduktene". For det andre spiser man jo gjerne ikke disse brødene i samme mengde som vanlige høykarbere spiser sitt brød. Så prisen blir altså ikke så verst hvis man ser det i et litt lengre perspektiv.
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
Takk for svar. :) Da blir det brød til uken!
Savner brødskive med smør og spekeskinke.. :hungry: |
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
I det brødet jeg baker, er det 2 ts Johannesbrødkjernemel (ca 2 kr) og ca 3 ss (tror jeg ) med glutenmel. Koster vel antakelig et par kroner det også, i alle fall ikke mer.
Hele brødet mitt koster ikke noe særlig mer enn et "vanlig" brød i butikken - inkludert 5 egg. Og det blir mer enn 30 skiver av det, og man bruker neppe mer enn maks 3 skiver per dag. Jeg personlig bruker det bare i helgene, for da spiser jeg frokost med mannen min, og da blir det skiver med pålegg. 3 skiver=3 gram karber. Her burde det stått en kobling, men det kan jeg ikke lage - er ikke så god på sånne datagreier. Brødet mitt heter "Mitt aller beste brød", og du finner oppskriften hvis du søker på det. |
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
Sitat:
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
Testet brødet, og det er utrolig godt! :)
Noen som har en oppskrift på pannekaker/lapper/sveler med en av disse melerstatningene? |
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
Sitat:
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
Jeg har prøvd å søke, men finner ingen lapper med disse melerstatningene...? :)
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
3 egg, 1 dl cottage cheese, 2 ss rapsolje, 1 ss store havregryn, 1 ts kanel, 10 dråper vaniljeessens, en god slump søtstoff (f.eks. 1-2 ss Natreen-pulver), litt salt. Alt dette mixes med stavmixer, stekes i smør i panna på begge sider. Blir en tykk pannekaker. Serveres med bær.
trenger ikke melerstatninger her. |
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
Men jeg ønsker jo å bruke melerstatninger i lapper... :p Det er derfor jeg spør spesifikt etter dette.
Lapper uten melerstatninger har jeg laget mange ganger, og de er kjempegode de, men de kan ikke måle seg med vanlige "høykarb"-lapper med mel. Så jeg lurer på om en av disse melerstatningene kan hjelpe på litt. |
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
Sitat:
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
;)Hei. Hvor får man tak i johannes brød kjernemel?
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
Sitat:
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
Sitat:
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
Sitat:
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 08:21. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no