Søk i lavkarbosidene: |
Tilpasset søk
|
|
Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter. |
Del denne siden: |
|
Trådverktøy |
20-05-09, 16:26 | #1 |
Medlem
Medlem siden: Apr 2009
Innlegg: 229
|
Melerstatninger/bakeingredienserJeg har lyst til å teste ut en par varianter av lavkarbobrød, men ser at man trenger en del "spesial"-ingredienser, som kruskakli, glutenmel, fiberhusk og johannesbrødkjernemel.. Er dette dyre ting? Og enda viktigere: Hvor lenge holder de seg etter at pakken er åpnet? |
Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo |
21-05-09, 13:08 | #2 |
Juniormedlem
Medlem siden: Jan 2009
Hvor: Fredrikstad
Alder: 55
Innlegg: 21
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienserSom gammel bakedame .. så vet jeg at de holder seg lenge. Det er som vanlig mel.. de er datostemplet. Blir de for gamle..over et år.. er det greit å kaste de.. er ofte kommet melbiller i da... uhh.... Men man bruker fort opp dette om man baker iblant. Iset's brød er å anbefale.. ligger inne her på forumet. Jeg hadde ikke hvitløk og krydder i..men ellers smakte det som grovbrød. Og så supert kjapt å lage til...i foodprocessor. |
Min kostholdsfilosofi: South Beach... 10.01 - 11 |
21-05-09, 13:56 | #3 |
Seniormedlem
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Oslo
Alder: 46
Innlegg: 1.175
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienserEn del av disse ingrediensene er ganske dyre ja. Jeg tror jeg betalte nærmere 90 kroner for en kilo glutenmel, og en femtilapp for et pittelite glass johannesbrødkjernemel. Men det blir ikke så dyrt i lengden. For det første bruker man ikke disse produktene i like store mengder som man bruker mel i vanlig brød. Det er jo gjerne egg og cottage cheese som er basisen i disse brødene. Også er det snakk om noen spiseskjeer eller teskjeer av "spesialproduktene". For det andre spiser man jo gjerne ikke disse brødene i samme mengde som vanlige høykarbere spiser sitt brød. Så prisen blir altså ikke så verst hvis man ser det i et litt lengre perspektiv.
__________________
¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
|
Min kostholdsfilosofi: LCHF |
22-05-09, 11:56 | #4 |
Medlem
Medlem siden: Apr 2009
Innlegg: 229
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienserTakk for svar. Da blir det brød til uken! |
Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo |
23-05-09, 01:26 | #5 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Bergen
Alder: 68
Innlegg: 1.550
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienserI det brødet jeg baker, er det 2 ts Johannesbrødkjernemel (ca 2 kr) og ca 3 ss (tror jeg ) med glutenmel. Koster vel antakelig et par kroner det også, i alle fall ikke mer.
__________________
Karin |
Min kostholdsfilosofi: Atkins/ketolyse |
24-05-09, 14:33 | #6 |
Seniormedlem
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Oslo
Alder: 46
Innlegg: 1.175
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
Her er linken til Karins aller beste brød
__________________
¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
|
Min kostholdsfilosofi: LCHF |
25-05-09, 20:36 | #7 |
Medlem
Medlem siden: Apr 2009
Innlegg: 229
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienserTestet brødet, og det er utrolig godt! |
Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo |
25-05-09, 20:45 | #8 |
Medlem
Medlem siden: Apr 2009
Hvor: Telemark
Alder: 70
Innlegg: 50
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
Om du går inn og søker i oppskrifter så finner du noen kjempegode frokostpannekaker |
Min kostholdsfilosofi: easylife |
25-05-09, 20:48 | #9 |
Medlem
Medlem siden: Apr 2009
Innlegg: 229
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienserJeg har prøvd å søke, men finner ingen lapper med disse melerstatningene...? |
Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo |
25-05-09, 21:02 | #10 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2005
Alder: 56
Innlegg: 2.399
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser3 egg, 1 dl cottage cheese, 2 ss rapsolje, 1 ss store havregryn, 1 ts kanel, 10 dråper vaniljeessens, en god slump søtstoff (f.eks. 1-2 ss Natreen-pulver), litt salt. Alt dette mixes med stavmixer, stekes i smør i panna på begge sider. Blir en tykk pannekaker. Serveres med bær.
__________________
|
Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo a'la Luringen |
26-05-09, 14:31 | #11 |
Medlem
Medlem siden: Apr 2009
Innlegg: 229
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienserMen jeg ønsker jo å bruke melerstatninger i lapper... Det er derfor jeg spør spesifikt etter dette. |
Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo |
26-05-09, 14:43 | #12 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 47
Innlegg: 16.055
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
Du kan jo teste litt på videreutvikling av eksisterende oppskrifter, eller på "høykarbo" oppskrifter. Det er slik de fleste oppskriftene her har oppstått, og nye er alltid velkommn
__________________
Persistance pays!
|
Min kostholdsfilosofi: LCHF |
28-06-09, 06:30 | #13 |
Nytt Medlem
Medlem siden: Jun 2009
Hvor: Hønefoss
Innlegg: 9
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienserHei. Hvor får man tak i johannes brød kjernemel? |
Min kostholdsfilosofi: lavkarbo |
28-06-09, 16:33 | #15 |
Seniormedlem
Medlem siden: Mar 2009
Hvor: Trondheim
Alder: 52
Innlegg: 704
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
Helsekosten, eller på apoteket (der heter det Nestargel). |
Min kostholdsfilosofi: Fedon med litt mer fett / LCHF med litt mer grønnsaker |
28-06-09, 16:35 | #16 |
Seniormedlem
Medlem siden: Mar 2009
Hvor: Trondheim
Alder: 52
Innlegg: 704
|
Sv: Melerstatninger/bakeingredienser
Det blir nok uansett ikke helt som høykarb-lapper Men jeg pleier innimellom å lage disse med JBKM istedet for havregryn. |
Min kostholdsfilosofi: Fedon med litt mer fett / LCHF med litt mer grønnsaker |
Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester) | |
|
|