![]() |
Nybegynner med spørsmål
Jeg og min samboer har begynte på LCHF for 2 dager siden, og foreløpig er vi veldig fornøyde! Jeg er forholdsvis slank, men ønsker og gå ned 5 kg.. allerede i dag var jeg nede på et tall jeg ikke har vært på en stund.
Jeg har noen spørsmål som jeg enda ikke har funnet gode svar på (lest masse artikler, undersøkelser, rapporter +++) Mellommåltid/lunsj Jeg er en knekkebrød jente, og trenger litt råd til hva man kan spise før trening, til lunsj (kantine på jobb) ++ Atkins Ser at flere spiser Atkins-barene. Jeg leste på de at de inneholder veldig mye karbo i forhold til andre matvarer på LCHF-kostholdet. Er dette noe man skal spise sjelden, eller kan spise det til mellomåltid? Kvalme Er det normalt og bli litt kvalm i starten? Det er veldig uvant og spise så mye fett i forhold til tidligere, spiste kun magert tidligere og en del fullkornspasta ++ Andre tips? :D |
Sv: Nybegynner med spørsmål
Sitat:
Sitat:
Sitat:
Sitat:
Sitat:
Andre tips? :D[/quote] |
Sv: Nybegynner med spørsmål
åh, takk :D begynte og lure på de atkins-barene siden jeg hører så mange som spiser de :)
|
Sv: Nybegynner med spørsmål
Hei,
Går du inn her så finner du bl.a. inspirasjonstråder til frokost, lunsj og middag og masse annet nyttig. Der finner du også en link til en brosjyre ’lavkarbo på 3 minutter’ som mange printer ut og henger opp på kjøleskapet. Til alle nybegynnere på lavkarbo… Kjøpeknekkebrød inneholder forholdsvis mye kh, ligger du høyt på lavkarboskalaen så kan man spise litt fiberrik eller så er denne hjemmelagde varianten en stor hit blant brukerne på forumet, kjempe enkel å lage; Nannahs supergode knekkebrød Atkins barer Du kan trekke i fra sukkeralkoholene (polyols), det er det som de kaller net carbs. Sitat:
Kvalme En helt normal reaksjon når kroppen skal stilles seg om fra kh forbrenning til fettforbrenning. |
Sv: Nybegynner med spørsmål
hva med grønnsaker? ser jo at det er del karbohydrater, spesielt i rotgrønnsaker. Hører folk si at man skal spise grønnsaker som vokser oppå jorda, ikke nedi..
Også er det forholdet mellom fett/karbo/protein.. Mange matvarer inneholder mye fett, men lite karbo, eller mye protein, og mye fett, men lite karbo. Er det noe man skal tenke der? Hører folk si forskjellig der også. Har laget et hefte med huskeregler, godkjent mat, oppskrifter, handlelister (da det er mye nytt som skal inn på kjøkkenet) + +, men mangler fortsatt litt kunnskap :) |
Sv: Nybegynner med spørsmål
Sitat:
I hovedsak skal du kun konsentrere deg om å spise minst mulig karbo (jfr atkins), jevnt med protein (står mengde i boka) og godt med fett. Drikk mye vann! Hold deg til mest mulig ren mat. IKke tenk på ALT annet du kan måtte møte på underveis da blir du bare forvirret :) En ting av gangen! |
Sv: Nybegynner med spørsmål
To spm som er viktige for meg:
1. Er friske jordbær noe man skal være varsom med? Det er tross alt 6-7g/100 karbo. 2. Før løp (som f.eks. sentrumsløpet) er det vanlig for karbospisere å legge inn litt ekstra karbomat (pasta , grovt brød , potet osv) dagene før løp. For å magasinere utholdenhet. HVA kan anbefales for oss som er lavkarbotilhengere og/eller på diett?? er det noem spesielt VI kan og bør spise før løp som 10 km eller halvmaraton osv.? |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:23. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no