![]() |
Etterlyser luftige brød uten gjær
som og har høyt innhold av proteiner og fettsyrer.
er dette mulig?? på forhånd takk. |
Sv: Etterlyser luftige brød uten gjær
Ja, det hadde vært noe :ja:
|
Har funnet en oppskrift på luftig brød uten gjær
ja nå har eg funnet ut noko smart ( tror eg sjøl hvertfall)
Den e basert på pannekake i ovnen. Koppene er mellomstorekjøkkenkopper 1. ta på steikeovnen på 200 grader. 2 kopper jyttemjøl 2 kopper sammalt rugmel 3 ts bakepulver salt etter behov krydder etter behov det tørre blandes i en egen bolle 8 eggeplommer i en ny bolle forbeholdt alt det våte (del eggene, hvitene i en ren stor bolle, og plommene som over) ca 2,5 dl soyamelk med calcium ( eller vanlig melk hvis du tåler det) 4-6 ss med valgfri olje ( jeg brukte rapsolje) Det våte vispes lett Eggehvitene: (viktig at de vispes i en ren bolle, ellers så blir de ikje så stive som de optimalt skal være) stivpisk de til "mønsteret etter vispen står av seg selv" Smak: Jeg brukte 50g valnøtter 50g hasselnøtter 50g mandler hakkede. men det er viktig å tilsette sitron, dette hjelper bakepulveret å heve seg enda mer. jeg blanda 1 ss med sitron med nøttene. bland nøttene i det tørre. så bland i det våte. røres godt om. tilsett mer veske om nødvendig, ( vann/melk) Vend massen oppi bollen med eggehvitene, VELDIG FORSIKTIG, vend massen i eggehvitene med forsiktig og lette bevegelser. bruk ikke noe med hull i midten. dette kan "ødelegge" på fluffyness`n på eggehvita. når dette er jevnt er d ingen hvite flekker. Ta en stor stekepanne, med valgfri olje på komfyren, bånngass på tempen. hell hele massen oppi panna når den har blitt varm. vær forsiktig når åg. dryss eventuellt krydder eller ost oppå. hiv den inni den varme ovnen og stek i ca 30 min. stikk en pinne i midten når det nærmer seg 30 min.. denne smaker veldig godt nystekt. når den er ferdig er det bare å vippe den med en kniv eller noe og legge den på ei skjærefjøl og skjære oppi passendes skiver, enten som scones eller laaaange skiver. Finnes mange muligheter med denne, jeg har laga den som grov pannekake, med raspa eple og kanel inni, og hakkede nøtter på toppen eller med feta ost, sautert spinat og stekte bacon biter i midten. alt er veldig nammis.:D :D :D :D |
Sv: Etterlyser luftige brød uten gjær
Sitat:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=6998 |
Sv: Etterlyser luftige brød uten gjær
Oj høres digg ut! :sikle:
Kan anbefale deg OE-nøttebrødet! Det har konsistens og form som helt vanlig brød. Smaker godt av nøtter. :sikle: |
Sv: Etterlyser luftige brød uten gjær
1 Vedlegg
Legger inn denne oppskriften på et lett og luftig grovbrød med soyaprotein. Det er lite soyaprotein i det og en kjenner ikke den litt spesielle smaken som det vanligvis gir.
4 store egg 2 dl mager kesam 1 dl rapsolje 30 g sesamfrø 30 g kruskakli 50 g solsikkekjerner 4 ss linfrø 1 ss fiberHusk 1 dl soyaprotein 1 ss bakepulver 2 ts tørkede urter eller krydder Litt salt Event ca. 1/2 dl vann Visp eggene godt sammen med kesamen og tilsett oljen. Mal sesamfrø, kruskakli, solsikkekjerner, linfrø og urter i kverna til stavmixeren el.likn. Ha i alt det tørre. Jeg syntes deigen ble litt fast så jeg hadde i ca 1/2 dl vann. Smør brødformen litt og legg bakepapir i bunnen. Stekes ved 180 grader i ca.40 min Ca 20 skiver a ca 1 g karbohydrater pr. skive Nyt det!:stortsmil |
Sv: Etterlyser luftige brød uten gjær
Hei,
Bare et lite spørsmål angående brød generelt. Jeg prøvde omsider Prinsessebrødet og ble meeeget gledelig overrasket over hvos godt det var :D :D yam yam.. Jeg tror nok at det regulerer seg ganske av seg selv hvor mye jeg spiser av det, det er jo ganske mettende, men.... likevel lurer jeg på hvor mye brød dere spiser per dag (med så få karber som dette brødet altså) ?? Jeg vil jo passe meg og få mest mulig karber fra grønnsaker, men såååå liste som det er i dette brødet, ja da lurer jeg litt...:cool: Hvor mye brød spiser dere om dagen ? |
Sv: Etterlyser luftige brød uten gjær
Akkurat nå har jeg en renseperiode, men ellers spiser jeg 1-2 skiver pr dag. Som regel 1 - noen ganger 2. Har på MASSE pålegg.
Men lager jeg muffins........ da går det lett en to tre stykker.....:o |
Sv: Etterlyser luftige brød uten gjær
Sitat:
Nille...du snakker om muffins... *sikle sikle*, nå er ikke dette siden for det, men kunne du please please si meg hvilken oppskrift det er ? Jeg har så utrolig mange oppskrifter nå, vet ikke helt hvilke jeg skal prøve først.. :o men har veeeldig lyst på muffins - har ikke bakt noe som helst på Atkins, så nå er det på tide :p |
Sv: Etterlyser luftige brød uten gjær
Tingen med brødet mitt, er at det er melkefritt.
Alt jeg spiser må være melke, sukker, gjær og hvetefritt. da er det ikke så enkelt å lage brød mm. men endelig fant jeg ut av d. jippi |
Sv: Etterlyser luftige brød uten gjær
Sitat:
|
Sv: Etterlyser luftige brød uten gjær
Sitat:
Nutty Cheese Muffins http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=525 Appelsin Rømme Muffins http://forum.lavkarbo.no/showthread....pelsin+r%F8mme Det blir jo på en måte porsjonsbrød !! :p Jeg oppbevarer dem i plastpose i kjøleskap og de er alltid best dagene etter de er bakt, - samme dag er de liksom litt for ferske og smaken kommer ikke skikkelig frem.... syns jeg .... |
Sv: Etterlyser luftige brød uten gjær
Jeg spiser max 5 skiver per dag av mitt brød (prinsessa her, bare skifta navn til daizy) Blir vel mellom 5-8 kh men dekker 2 måltider. Masse pålegg er obligatorisk :sikle:
|
Sv: Etterlyser luftige brød uten gjær
Sitat:
|
Sv: Etterlyser luftige brød uten gjær
Sitat:
Hva ble løsningen din forresten? |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:13. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no