Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Lavkarbo generelt

Salat og holdbarhet

Lavkarbo generelt Generell diskusjon omkring lavkarbo, lavglykemisk og karbohydratkontrollert kosthold.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 11-08-09, 17:34   #1
Rin
Seniormedlem
 
Rin sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2009
Hvor: Oslo
Alder: 40
Innlegg: 6.608
Rin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastisk

Salat og holdbarhet

Jeg sliter litt med salat. Ikke sånn å forstå at jeg ikke liker det - jeg synes frisk grønn lunsj-salat er godt, det, men- et salathode holder seg jo ikke pent og friskt så veldig lenge i kjøleskapet!

Jeg bor for meg selv og lager dertil ikke mat til flere enn meg selv, heller - og selv om bladsalat er godt så spiser jeg ikke nødvendigvis store mengder hver dag, med den følge at jeg har frisk salat i kanskje én dag før den begynner å få brune kanter og jeg synes det er ekkelt. (Dette nesten uansett salattype og i hvilken dagligvarebutikk den kjøpes inn)

Så jeg lurer på om, uhm, det er noen måte i det hele tatt å få den til å være tiltalende i noen flere dager? Evt hvor jeg kan få kjøpt veldig små salater så jeg kanskje rekker å spise opp tingen før den begynner å skifte farge.

(De posene med ferdigblandet salat er et alternativ, men de er jo som regel ganske brune inni allerede i butikken...)

__________________
Min krympedagbok & Lavkarbosaurus!
-33 kg med ketogen LCHF. Vedlikeholder normalvekta.


Rin er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo-høyfett-nullkorn-passemett Svar med sitat
Gammel 11-08-09, 17:53   #2
Carisma
Seniormedlem
 
Carisma sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 48
Innlegg: 16.055
Carisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastisk

Sv: Salat og holdbarhet

Få tak i en bolle med rist i bunnen, eller bruk et dørslag oppi en annen bolle. Så lager du opp en salat i denne. Det er viktig at det kan renne av. Den holder seg fin i dagevis, opp mot en uke.
Forøvrig skjærer jeg alltid av en cm av salathodet hvis det er skjært i, og plukker av det ytterste bladet/bladene, så er det som regel ganske fresh på innsida.

__________________
Persistance pays!
Carisma er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 11-08-09, 19:21   #3
trillian78
Seniormedlem
 
trillian78 sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Oslo
Alder: 47
Innlegg: 1.175
trillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt av

Sv: Salat og holdbarhet

Eller kjøp en salatspinner. Det er samme prinsipp som Carisma beskriver over. Salaten holder seg bedre i en sånn både ferdigoppkutta og hel.

__________________
¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
trillian78 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 12-08-09, 06:46   #4
Gerd
Jeg kan og jeg vil!
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
Gerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastisk

Sv: Salat og holdbarhet

Ja, salatspinner er supre greier

Og et tips til: Riv salaten, ikke del den med kniv. Når du river den, så deles den etter egne fibrer. Da blir den ikke så lett brun i kantene.

Gerd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1 Svar med sitat
Gammel 12-08-09, 07:48   #5
Orkide
Seniormedlem
 
Orkide sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2009
Hvor: Akershus
Innlegg: 3.961
Orkide er veldig godt liktOrkide er veldig godt liktOrkide er veldig godt liktOrkide er veldig godt liktOrkide er veldig godt liktOrkide er veldig godt liktOrkide er veldig godt likt

Sv: Salat og holdbarhet

Enig med de over salatslynge(spinner) er veldig bra. Men putt salaten i en bolle med rist og TETT lokk etterpå og la den stå i sval delen eller den delen av kjøleskapet som det er minst kulde. Grønnsaker av alle slag skal ikke ha det like kaldt som melk ol.

Ang. mindre salater, så er jo hjertesalat et alternativ. Der er det to små salathoder i pakken. Den holder seg fin ganske lenge også.

Lykke til

__________________
Orkide -64

Start 16/6-13, (3/7: -1,8), (31/7: +1,7), (14/8 -1,5), (4/9. -1) (11/9: +0,4), (18/9: -1,1), (2/10: -0,7), (19/11: +0,6),
Orkide er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 
Trådverktøy

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Holdbarhet på løk? Sugarpill Spørsmål og svar 4 25-10-07 11:31
Holdbarhet på MCT olje nita58 Ketolysekuren 7 11-10-07 07:11
Holdbarhet på kokte egg...? Borealis Generell ernæringsdebatt 4 15-09-06 21:24
Holdbarhet på MCT-olje Boxie Spørsmål og svar 2 18-05-06 10:07
Holdbarhet på egg ajn Lavkarbo generelt 4 13-01-06 22:42


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:25.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no