Lakseburgere!
Kokkelerte litt på kjøkkenet i dag, og jaggu ble det noen gode lakseburgere!
Kjøkkenvekta mi har tatt kvelden, så en må prøve seg litt frem her, men jeg skriver ca der jeg ikke har nøyaktig mengd
500 g fersk laksefilet (skrev først 400, det var feil)
1 lita ts salt
1 stort egg
ca 30 g smelta smør
ca 0.5-1 dl fløte
ca 1 dl jarlsbergost
1.5 ss fiberhusk
1.5 ss pofiber
jeg brukte ei kjøkkenmaskin med kniver i, og kjørte først fisken og saltet godt sammen også hadde jeg i resten og kjørte sammen til en tykk grov grøtaktig konsistens.
Når du skal steke de er det lurt å dyppe skjeen i vann ofte, deigen henger godt fast.
De er sikkert gode å bruke som burgere, men jeg har ikke prøvd det enda.
I dag lagde jeg dette som tilbehør:
litt sellerirot
blomkål
brokkoli
kokes godt i vann med litt smør
når alt var mørt helte jeg av vannet, så hadde jeg i litt fløte, creme fraiche, en dæsj snøfrisk, en dæsj til med smør og pepper og kjørte med stavmikser til en god purè
skjærte opp tomat og agurk og hadde til
ble godt tatt i mot av gjestene som var innom, og ikke er lavkarbere
__________________
Sist redigert av Sjokoholiker : 31-03-12 kl 09:52.
|