Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Kostholdsfilosofier > Ketolysekuren

Saltsmak og ketolyse

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 13-10-09, 18:26   #1
Lillebille
Medlem
 
Lillebille sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Kongsvinger
Innlegg: 181
Lillebille er på en erverdig vei

Saltsmak og ketolyse

Idag synes jeg maten i seg selv smaker mye saltere enn vanlig..nesten ubehagelig salt...

Lagde grønnsakswok med skinke og hardkokt egg, stekt på forholdsvis svak varme i masse meierismør og med en god dæsj olivenolje (ekstra virgin) ved servering. Krydret ikke med salt i det hele tatt, bare litt pepper. Vanligvis bruker vi litt salt, men alt jeg har spist i dag har smakt en god del saltere enn normalt. Det er jo litt salt i smør, men allikevel...

Kan det være noe som skjer når en er i ketose og kroppen sier ifra at saltforbruket må ned??
Begynte med magnesium i går, kan det ha noe med saken å gjøre?

Noen som har peiling?

Lillebille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo - ketolyse Svar med sitat
Gammel 13-10-09, 22:25   #2
Carisma
Seniormedlem
 
Carisma sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 48
Innlegg: 16.055
Carisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastisk

Sv: Saltsmak og ketolyse

Jeg hadde sånn for noen uker siden, så plutselig gikk det over til at ingenting smaker salt i det hele tatt... Aner ikke hva det kommer av, for saltinnholdet i blodet var helt fint på blodprøver.

__________________
Persistance pays!
Carisma er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 13-10-09, 22:29   #3
trillian78
Seniormedlem
 
trillian78 sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Oslo
Alder: 47
Innlegg: 1.175
trillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt av

Sv: Saltsmak og ketolyse

Jeg har ikke peiling, men opplever det samme selv. Nå glemmer jeg stadig vekk å ha salt i maten, og savner det ikke heller. Hvis jeg kjøper noe som er ferdiglaget (typ pølser, pålegg etc.) så er det altfor altfor salt. Håpløst når jeg får servert middag hos andre også. Det er merkelige greier.

__________________
¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
trillian78 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 13-10-09, 23:27   #4
Lillebille
Medlem
 
Lillebille sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Kongsvinger
Innlegg: 181
Lillebille er på en erverdig vei

Sv: Saltsmak og ketolyse

Opprinnelig lagt inn av Carisma, her.

Jeg hadde sånn for noen uker siden, så plutselig gikk det over til at ingenting smaker salt i det hele tatt... Aner ikke hva det kommer av, for saltinnholdet i blodet var helt fint på blodprøver.

Så rart??

Jeg lagde eggerøre (med litt vann) og bacon imorges, og jeg VET at jeg tok bare littegrann salt oppi eggerøren, ca. 1/6 ts til 6 egg, men allikevel smakte eggerøren veldig salt etterpå. Baconen smakte også veldig salt.

Mannen min og jeg bestemte igår at idag skulle vi kutte ut meieriprodukter (fløte, rømme etc) i en periode for å forsøke å finne ut om det er noe som stopper vektnedgang, fortrinnsvis hos ham. I tillegg skulle vi redusere på salt, ikke noe strøing av salt over maten i etterkant overhodet.

MEN, det er bare jeg som kjenner det, for ham er alt normalt. Merkelig!!

Det er bra at det er flere som har det som meg da...

Lillebille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo - ketolyse Svar med sitat
Gammel 13-10-09, 23:31   #5
Lillebille
Medlem
 
Lillebille sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Kongsvinger
Innlegg: 181
Lillebille er på en erverdig vei

Sv: Saltsmak og ketolyse

Opprinnelig lagt inn av trillian78, her.

Jeg har ikke peiling, men opplever det samme selv. Nå glemmer jeg stadig vekk å ha salt i maten, og savner det ikke heller. Hvis jeg kjøper noe som er ferdiglaget (typ pølser, pålegg etc.) så er det altfor altfor salt. Håpløst når jeg får servert middag hos andre også. Det er merkelige greier.

Tok litt makrell i tomat idag, og stusset over hvos SALT det smakte...

Lillebille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo - ketolyse Svar med sitat
Gammel 14-10-09, 00:12   #6
Gracella
Seniormedlem
 
Gracella sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Finnmark
Innlegg: 2.881
Gracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt av

Sv: Saltsmak og ketolyse

Jeg synes at all mat (nesten) som ikke er usaltet, er for salt...
Jeg bruker seltin salt og bare bitte litt.
Før i tiden, da jeg gikk over til seltin salt, så tror jeg at jeg brukte dobbelt så mye seltin som salt. Jeg syntes ikke at det smakte noe i det hele tatt... men da var jeg også en røyker.
Nå liker jeg andre krydderier bedre, og er ikke så opptatt av saltet.

I dag er det snart 6 år siden jeg sluttet å røyke, så jeg tror ikke at det er hele forklaringen. Det er nok mer at jeg er blitt vant til renere mat uten tilsatt salt og sukker.


Jeg så et program (for to-tre år siden) med Jamie Oliver hvor han viste hvor mye salt det var i ferdiglaget pastasaus .
Han tok 5 dl vann og hadde oppi saltet som er i 5 dl tomat/pastasaus. Det var ingen som kunne drikke det.... . Så hadde han oppi den mengden sukker som er i et glass pastasaus.......... og voila; det kunne drikkes!
Deretter demonstrerte han hvor kjapt det gikk å lage pasta/tomatsaus selv, og jeg har aldri sett meg tilbake, he,he.
(Hakk opp 1/2 løk og 1 tl 2 hvitløksfedd. Varm opp litt olivenolje i en liten gryte og fres løken kjapt til den er gylden.
Hell over en boks hakkede tomater. Varmes opp og ha oppi basilikum (fortrinnsvis fersk) og andre krydderier man liker.
Hvis man ikke liker tomatklumper i sausen, så kjører man stavmikseren nedi gryten til ønsket konsistens.... Yummi, yummi )

__________________
”Hvis det ikke er meningen at vi skal spise dyr, hvorfor er de da lagd av kjøtt?”-Homer Simpson

Gracella
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970
Gracella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ferdig på Ketolyse, nå lavkarbokosthold Svar med sitat
Gammel 14-10-09, 00:15   #7
Carisma
Seniormedlem
 
Carisma sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 48
Innlegg: 16.055
Carisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastisk

Sv: Saltsmak og ketolyse

Opprinnelig lagt inn av Gracella, her.

Jeg så et program (for to-tre år siden) med Jamie Oliver hvor han viste hvor mye salt det var i ferdiglaget pastasaus .

Og i tillegg kommer da alt saltet som allerede er i pastaen, og saltet man putter i kokevannet, og gjerne litt ekstra salt på kjøttet!

__________________
Persistance pays!
Carisma er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 14-10-09, 00:23   #8
Gracella
Seniormedlem
 
Gracella sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Finnmark
Innlegg: 2.881
Gracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt av

Sv: Saltsmak og ketolyse

Opprinnelig lagt inn av Carisma, her.

Og i tillegg kommer da alt saltet som allerede er i pastaen, og saltet man putter i kokevannet, og gjerne litt ekstra salt på kjøttet!

Ja, og det venner vi oss til... skremmende!!

__________________
”Hvis det ikke er meningen at vi skal spise dyr, hvorfor er de da lagd av kjøtt?”-Homer Simpson

Gracella
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970
Gracella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ferdig på Ketolyse, nå lavkarbokosthold Svar med sitat
Gammel 14-10-09, 07:06   #9
SunnhetMedSirrup
Seniormedlem
 
SunnhetMedSirrup sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2009
Hvor: østfold
Innlegg: 1.332
SunnhetMedSirrup er ny på veien

Sv: Saltsmak og ketolyse

hm. hvor var det jeg leste noe om dette. føler meg heltt blank!

VET jeg leste et sted at med et redusert karbo forbruk i kostholdet "vender" smaksløkene over til sån de er skapt til og være; skarpe.

__________________
SunnhetMedSirrup er avlogget   Min kostholdsfilosofi: L C H F f o r l i f e . Svar med sitat
Gammel 14-10-09, 23:33   #10
Meatscience
Medlem
 
Meatscience sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Drammen
Alder: 49
Innlegg: 120
Meatscience er på en erverdig vei

Sv: Saltsmak og ketolyse

Jeg har også opplevd dette med at maten smaker mye mer nå. Og salt bruker jeg veldig sjelden nå, kun på kokt egg egentlig. Rent kjøtt smaker f.eks skikkelig godt! Men det rare er at når jeg har prøvd å smake på en bit med potet eller pommes frites, så smaker det bare ekkelt! Og det som jeg hadde så dilla på før...

__________________


Startet mandag 3. august 2009. Er faktisk ikke overvektig lengre
i beg. av februar 2010! Jobber med ønskekiloene nå.
Meatscience er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Saltsmak Bergen27 Spørsmål og svar 3 17-04-08 21:25
Saltsmak Romle Ketolysekuren 6 21-02-08 09:40


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:37.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no