Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Spørsmål og svar

Trenger litt hjelp til ingredienser i forhold til baking

Spørsmål og svar Hjelp oss å bli enda bedre!Still spørsmål, eller svar på det du kan.
Er du ny? Spør og les her først!

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 29-05-10, 09:30   #1
loveanime
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Mar 2010
Hvor: Utenfor Oslo
Alder: 38
Innlegg: 6
loveanime er på en erverdig vei

Trenger litt hjelp til ingredienser i forhold til baking

Jeg er utrolig dårlig på å lage mat som krever en innsats.
Men i går fikk jeg blod på tann etter å ha klart å lagd lapper for første gang.

Men! Jeg har et stort problem! Mange av ingrediensene er helt gresk for meg. Og hvilke ting burde jeg ha i et lavkarbokjøkken?

Jeg har skrevet opp:

Philadelphia-ost
Creme Fraiche
sember pofiber
fiberhjusk
kruskakli

De tre siste her aner jeg ikke hva er engang.
Kan dere hjelpe meg med å fortelle meg hva annet jeg burde skaffe?

Og hjelpe meg ved å fortelle meg i hva slags type foretninger man kan kjøpe slikt?
*helt grønn*

Soyapulver og ketolyse bakemiks er kanskje også en ide?

tusen takk for all hjelp på forhånd

OG om det er eventuelt noen som kanforklare meg hva de forskjellige tingene gjør i bakverket? jeg skjønner det faktisk ikke..

__________________
Ketolysestart: 27. november 2009, totalt vekttap: 29,9kg - Igjen til mål: 17,8kg
Mål: 73kg

loveanime er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolysefan - gpb operert - livskjemper Svar med sitat
Gammel 29-05-10, 09:46   #2
Trulte67
Medlem
 
Medlem siden: Mar 2009
Hvor: Østlandet
Alder: 57
Innlegg: 303
Trulte67 er på en erverdig vei

Sv: Trenger litt hjelp til ingredienser i forhold til baking

soyamel og kruskakli får du i vanlige matbutikker.
Fiberhusk i helsekosten.
Kruskakli er vår variant av "grovt mel".
Fiberhusk mener jeg binder deigen sammen.
Ketolyse bakemiks kjøpte jeg på Meny, men har ikke prøvd den ennå. Har bakt et brød med soyamel, men ellers ikke brukt det heller.
Bruker kruskakli, solsikkefrø, linfrø ved baking av grove tekaker - som er skikkelig gode.

sember pofiber - aldri hørt om, tror jeg.

Har også johanneskjernebrødmel (tror det heter slik), som jeg bl.a. bruker når jeg lager "sukkerbrød".

__________________



118 kg (grøss) i nov.2008. Ketolyse fra mai 2010, da 106,6 kg.
Trulte67 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse,men øker på karboene i sommer! Svar med sitat
Gammel 29-05-10, 10:24   #3
Smakfull
Medlem
 
Smakfull sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2009
Innlegg: 196
Smakfull er på en erverdig vei

Sv: Trenger litt hjelp til ingredienser i forhold til baking

Jeg mistenker at sember pofiber, fiberhusk og jbkm (johannesbrødkjernemel) har samme funksjon i bakverk, nemlig som et bindemiddel slik at man får en fast "deig", og ikke en tynn suppe når man baker.

Jeg bruker kun fiberhusk, fordi jeg har ikke orket å kjøpe inn mange forskjellige bindemidler. Fiberhusk har fungert fint for meg i alle de bakverk hvor det har stått jbkm og sember pofiber. Jeg har ikke prøvd å bruke det i saus, da jeg har hørt at fiberhusk er meget uegnet til det.

__________________
Det er i motbakke det går oppover.
Smakfull er avlogget   Min kostholdsfilosofi: South Beach Svar med sitat
Gammel 29-05-10, 14:18   #4
Zillah
Seniormedlem
 
Zillah sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: sånn omtrent 62°47'7.85"N 7°31'26.92"Ø
Innlegg: 1.365
Zillah er veldig godt liktZillah er veldig godt liktZillah er veldig godt liktZillah er veldig godt liktZillah er veldig godt liktZillah er veldig godt liktZillah er veldig godt likt

Sv: Trenger litt hjelp til ingredienser i forhold til baking

Vi har kjøpt våre esker med Pofiber i Sverige, men eg trur eg har sett det også på Ica Maxi her. Eg ville også kikka innom helsekosten og sett om dei hadde det dersom du ikkje finn det i matbutikken (ser det fins i helsekost-nettbutikk nemlig).

__________________

Zillah er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Mitt ideal: jeger- og sankerlivsstil. I praksis: det eg har råd til på butikken for å overleve. Svar med sitat
Gammel 30-05-10, 12:33   #5
fridr
Medlem
 
fridr sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Alder: 37
Innlegg: 217
fridr er på en erverdig vei

Sv: Trenger litt hjelp til ingredienser i forhold til baking

Pofiber finner du i helsekost om det ikke er veldig godt utvalg i bakehylla på butikken din. Det er billig og fungerer godt i bakverk.
Det er faktisk potetfiber! Men det er kun 12 gr karber/100 gr. Og dette er LETTE saker. Så det blir ikke mange grammene karber i en deig f.eks...
Og ja, pofiber binder store mengder væske og gjør dermed bakverk saftigere

__________________



fridr er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Uten sukker og gluten Svar med sitat
Gammel 01-06-10, 21:04   #6
Vettel
Seniormedlem
 
Vettel sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2009
Hvor: Fra Oslo, men bor i Gøteborg for tiden.
Innlegg: 1.333
Vettel er virkelig snillVettel er virkelig snillVettel er virkelig snillVettel er virkelig snill

Sv: Trenger litt hjelp til ingredienser i forhold til baking

Jeg erstattet pofiber/fiberhusk til tekaker med knust linfrø! Gikk så bra atte.

__________________
FAILURE IS NOT AN OPTION!



Vettel er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Less carbs, better carbs. Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Trenger litt hjelp Elinee Generell diskusjon 23 19-04-10 06:52
Trenger litt hjelp Christine81 Lavkarbo generelt 3 27-08-09 00:01
Helt ny og trenger litt hjelp av Torkil og dere andre med litt erfaring digger Ketolysekuren 4 07-01-09 22:35
Ny her og trenger litt hjelp ... Marthe81 Lavkarbo generelt 2 27-04-08 20:20
Trenger litt hjelp... Helena Atkins kosthold 7 08-03-05 19:30


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 08:26.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no