Sv: egg toddy
Opprinnelig lagt inn av janni73, her.
Pleier å lage egg nog eller egg toddy til jul. Det er det jo litt sukker i...Noen som har prøvd en oppskrift med noen sukkeralternativer..?
Må jo holde på noen tradisjoner.
Klippet fra VG. Den inneholder sukker, men det går sikkert å bytte ut! 
Eggnog
Antall porsjoner: 10
Ingredienser:
6 egg
1½ dl sukker
12 dl melk
2 ts vaniljesukker
1½ dl cognac V.S.O.P.
5 dl kremfløte
revet muskatnøtt
Fremgangsmåte:
Visp sammen egg og sukker i en kjele og tilsett melk. (Jeg pleide sile de sammenvispede eggene FØR jeg tilsatte sukker (kan sikkert bruke splenda). Dette for å slippe unna hinner etc.)
Varm opp blandingen på middels til lav varme under konstant omrøring til den er så tykk at den «henger» på en skje (vær tålmodig - det tar litt tid).
Tilsett vaniljesukker og cognac og avkjøl i kaldt vannbad under omrøring. Smak til om du trenger mer cognac. Sett eggnogen kald i minst 3 timer eller over natten. (Du kan bruke vaniljeessens)
Før servering stivpiskes kremfløten og vendes inn i eggnogen. Dryss lett over med revet muskatnøtt. (Jeg bruker IKKE muskattnøtt )
Du kan servere denne i en stor bolle som en velkomstdrink, eller som en søt avslutning på selskapet.
__________________
Æ står han a! ♥
|