Søk i lavkarbosidene: |
![]()
Tilpasset søk
|
|
Spørsmål og svar Hjelp oss å bli enda bedre!Still spørsmål, eller svar på det du kan. Er du ny? Spør og les her først! |
Del denne siden: |
![]() |
|
Trådverktøy |
![]() |
#1 |
Juniormedlem
Medlem siden: Mar 2011
Innlegg: 14
![]() |
Å steke kjøttJeg sliter litt med å få kjøttet mørt nok når jeg steker det. Biffstrimler blir alltid seige, det samme med biffen. Noen som har gode tips/oppskrifter? |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo
![]() |
![]() |
#2 |
Seniormedlem
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Skreia, på sjølveste Toten ;)
Alder: 58
Innlegg: 4.182
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Å steke kjøttJeg steker det og legger det så i en kjele med lokk hvor det er masse smeltet smør og gjerne litt stekt løk, så ligger det der på lav varme til det blir mørt |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: LCHF
![]() |
![]() |
#3 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2007
Hvor: Sarpsborg
Alder: 40
Innlegg: 14.496
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Å steke kjøttBiffen skal man vel ikke steke sånn all verdens.. Samboeren sin bare bruner jeg fort i panna, for han liker den rå. Min stekes litt lenger, men det er ikke snakk om mer enn et par minutter. Ellers så er det alltid lurt å gjøre sånn som Charlott forteller om. Men da blir det jo kokt, ikke stekt
__________________
![]() |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Moderat lavkarbo
![]() |
![]() |
#4 |
Seniormedlem
Medlem siden: Nov 2010
Innlegg: 6.428
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Å steke kjøttKjøttet skal være temperert før steking |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo
![]() |
![]() |
#6 |
Seniormedlem
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 2.372
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Å steke kjøtt
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketose
![]() |
![]() |
#7 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2009
Hvor: Østfold
Innlegg: 553
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Å steke kjøttMen om en ikke takler rosa kjøtt - kok det. Blir mørt, og faktisk sunnere. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: LCHF
![]() |
![]() |
#8 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 11.548
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Å steke kjøtt
Ja, det GÅR faktisk an å koke kjøttet først og deretter skjerpe det.
__________________
Æ står han a! ♥
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ♥ Lavkarbo ala Kanutt ♥
![]() |
![]() |
#9 |
Seniormedlem
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Østlandet
Alder: 54
Innlegg: 6.244
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Å steke kjøttEnig med de siste her - kok det om du ikke liker det rosa! Nå er ikke ren biffkjøtt kjent for å være mørt fra butikkens side - kjøp heller litt dyrere kjøtt om du vil ha det ferdig mørnet (pleier å stå på pakken). |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: På sukkerkjøret etter røykeslutt :/
![]() |
![]() |
#10 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2011
Hvor: Vestfold
Alder: 47
Innlegg: 568
![]() |
Sv: Å steke kjøttLeste et sted på nett at man ikke skulle salte kjøttet før det var blitt stekeskorpe, fordi saltet trekker ut fuktigheten... Men ellers var det bare å krydre først |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Å være mett!!!
![]() |
![]() |
#11 |
Juniormedlem
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 40
![]() |
Sv: Å steke kjøttDet er også et poeng at dess feitere kjøtt dess mørere, og det tåler bedre både steking og koking uten å bli tørt! |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Vinøs Lutz
![]() |
![]() |
#12 |
Seniormedlem
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 2.372
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Å steke kjøttMange gode tips her, mormor brukte alltid å langsteike kjøtt. Spesielt viltsteik (magert kjøtt), de stod alltid natta over i 60-70 grader i steikepose, med steiketermometer. Ble alltid saftig og godt kjøtt |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketose
![]() |
![]() |
#13 |
Juniormedlem
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Stavanger
Innlegg: 18
![]() |
Sv: Å steke kjøttSelv har jeg alltid problemer med å få kjøtt stykker møre...enten blir de seige, eller så blir de hare. Men jeg liker da altså kjøttet, gjennomstekt. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: skaldeman
![]() |
![]() |
#14 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2008
Innlegg: 1.098
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Å steke kjøttJeg legger steiker i saltlake noen timer før jeg langsteiker de. Leste om det her. Det gjør at saltet trenger inn i kjøttet og kjøttet vil dermed kunne ta opp mer veske og resultatet blir saftigere steik. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: litt egenkomponert
![]() |
![]() |
#15 |
Supermoderator
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Å steke kjøtt
Som jeg skulle sagt det selv! |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥
![]() |
![]() |
#16 |
Medlem
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Oslo
Alder: 48
Innlegg: 118
![]() ![]() |
Sv: Å steke kjøttStyr unna mørbradbiff og bruk heller indre/ytre-filet. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Spisdegslank + egen
![]() |
![]() |
#17 |
Medlem
Medlem siden: Dec 2010
Hvor: Hordaland
Alder: 40
Innlegg: 368
![]() |
Sv: Å steke kjøttDersom du veit du skal ete biffen snart, så er det lurt å kjøpe noko som nærmar seg utløpsdato, då får du mørare kjøt...og marinade med litt syre som vin, eddik, sitron er lurt |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Dahlquist/Hexeberg
![]() |
![]() |
#18 |
Medlem
Medlem siden: Jul 2010
Innlegg: 288
![]() |
Sv: Å steke kjøtt
Morfar (kokk)pleide å si at man skulle la kjøttet være frem til utløpsdato, for så å åpne pakken og legge kjøttet under lokk på benken i et døgn |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ketolyse
![]() |
![]() |
#19 |
Seniormedlem
Medlem siden: Mar 2008
Hvor: Rogaland
Alder: 57
Innlegg: 565
![]() ![]() |
Sv: Å steke kjøttMange gode tips ang. mørning av kjøtt. Her kommer mine tips.
__________________
http://etlivplavkarbo.blogspot.com/ |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: For tiden redusert lavkarbo uten egg,meieriprodukt,nøtter,gluten, og hvetestivelse
![]() |
![]() |
#20 |
Seniormedlem
Medlem siden: Nov 2010
Innlegg: 6.428
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Å steke kjøttLegg kiwi i skiver på kjøttet, det mørner kjøttet veldig |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo
![]() |
![]() |
#21 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2011
Hvor: Hordaland
Innlegg: 1.046
![]() ![]() |
Sv: Å steke kjøtther var masse gode tips :-)
__________________
![]() |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ikke noe akuratt nå
![]() |
![]() |
Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester) | |
|
|
![]() |
||||
Tråd | Trådstarter | Forum | Svar | Siste innlegg |
Ny måte å steke kalkun på | Kitt | Generell diskusjon | 1 | 17-12-10 23:57 |
Å steke kylling | Photobscura | Spørsmål om matvarer og oppskrifter | 30 | 14-06-10 23:00 |
Kan man steke på forhånd? | tassa69 | Spørsmål om matvarer og oppskrifter | 5 | 03-05-10 17:52 |
Steke mat - I margarin? | Chumpsy | Lavkarbo generelt | 12 | 05-10-05 18:29 |