![]() |
#1 |
Seniormedlem
Medlem siden: Feb 2005
Hvor: buskerud
Alder: 52
Innlegg: 872
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nitritt?Jeg har spist salat til lunsj i dag,plukket fra en salat-bar,og det er jo såå praktisk. Men midt i salaten-spisingen min så kom jeg til å tenke på skinken jeg hadde oppi (ganske mye og). Er usikker om det er smårett-skinke eller picnikskinke.
__________________
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: bobles lavkarbo.
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nitritt og nitrater ja. Det brukes til bearbeiding, røking og som tilsetning i enkelte matvarer (så vidt jeg vet). Det er mest for å få frem rødfargen. Det brukes i jordbruket og som tilsetningstoff i maten til dyrene, men det er av andre grunner. I de små mengdene vi får det i maten er det ikke farlig. Du spiser jo ikke masse av det om gangen (flere kilo liksom). Det er nitrater i alt rødt kjøtt har jeg lært, men lærdommen er gammel - så det har muligens skjedd endringer.
__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Atkins
![]() |
![]() |
#3 |
Seniormedlem
Medlem siden: Feb 2005
Hvor: buskerud
Alder: 52
Innlegg: 872
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tusen takk for svar: Ble litt klokere nå iallefall. kikket gjennom kjøttvarene jeg hadde i kjøleskapet og det var tilsatt i flere av de. Men sikkert i forsvinnende små doser.
__________________
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: bobles lavkarbo.
![]() |
![]() |
Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester) | |
|
|