Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Generell ernæringsdebatt

Sjokkis er digg

Generell ernæringsdebatt Tema som ikke har med begrenset karbohydratinntak å gjøre.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 06-01-05, 16:27   #1
themonk
Medlem
 
themonk sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Follo
Alder: 43
Innlegg: 1.087
themonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressurs

Sjokkis er digg

Jeg har en plan om å prøve å innføre en interesse for kvalitetssjokolade til Norge. Noen som er glade i sjokolade? Noen som har hørt om Valrhona? Fransk sjokolade, som selges noen steder i Norge. Av en eller annen grunn tror alle at siden dette er den eneste eksklusive sjokoladen som selges i Norge er det også den beste. Det er ikke riktig. Assagio de Toscana i Pilestredet selger en italiensk sjokolade som heter Amedei. Hvis noen er hypp på å smake farlig god mørk sjokolade, så sjekk det ut! (Dette er eneste butikken i Norge som fører dette merket.) Domori er et annet merke som er verdt et forsøk, men da må man bestille fra utlandet. Domori lager også sjokolade med 100% kakao! Det må jo være noe for de som prøver å være sunne.

Er det noen andre her som er glad i mørk sjokolade?

__________________
Power over others is weakness in disguise. True power lies within.
- Eckhart Tolle
themonk er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Personlig tilpasset lavkarbo for optimal helse. Fokus på hel, naturlig og næringsrik mat. Svar med sitat
Gammel 06-01-05, 16:29   #2
Iset
Seniormedlem
 
Iset sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Sola
Alder: 45
Innlegg: 10.031
Iset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastisk

Jeg elsker mørk sjokolade, men 86 % blir akkurat grensen for meg. Liker best 70/72 %. 99-100 % må vel være uspiselig?

__________________
Endelig i mål: minus 77 kg!
(Startvekt: 135 kg og 174 cm høy (bmi 44) - vekten i dag: 58 kg (bmi 19)
Iset er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Vektoperert veganer Svar med sitat
Gammel 06-01-05, 16:35   #3
themonk
Medlem
 
themonk sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Follo
Alder: 43
Innlegg: 1.087
themonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressurs

Grunnen til at den mørke sjokoladen blir bitter er at den er laget av dårlige kakaobønner. En type som heter Forastero. Denne er alt opp med hensikt å tåle mer... men den smaker altså ikke det samme. Domori-sjokoladen er laget kun av Criollo-bønner (mindre enn 1% av verdensproduksjonen) som har en mye mildere og søtere smak. Har ikke prøvd 100% sjokoladen selv, men jeg har hørt at det skal være mulig å spise.

__________________
Power over others is weakness in disguise. True power lies within.
- Eckhart Tolle
themonk er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Personlig tilpasset lavkarbo for optimal helse. Fokus på hel, naturlig og næringsrik mat. Svar med sitat
Gammel 06-01-05, 16:37   #4
mofe
Seniormedlem
 
mofe sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2004
Innlegg: 14.144
mofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastisk

du, themonk? Er du utdannet ellernoe innen helsekost? Bare lurer, for du løper jo rundt omkring her med råd og meninger.

__________________
.
mofe er avlogget   Min kostholdsfilosofi: - Svar med sitat
Gammel 06-01-05, 16:37   #5
Aline
Admin
 
Aline sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2004
Hvor: Bergen
Alder: 43
Innlegg: 15.345
Aline er bare helt fantastiskAline er bare helt fantastiskAline er bare helt fantastiskAline er bare helt fantastiskAline er bare helt fantastiskAline er bare helt fantastiskAline er bare helt fantastiskAline er bare helt fantastiskAline er bare helt fantastiskAline er bare helt fantastiskAline er bare helt fantastisk

http://www.assaggioditoscana.no/

kom og se

__________________
Aline

Nybegynnerinfo!


Aline er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 06-01-05, 16:44   #6
themonk
Medlem
 
themonk sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Follo
Alder: 43
Innlegg: 1.087
themonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressurs

Hmm... nei, jeg er dessverre ikke utdannet innen det her. Studerer stein jeg. Altså bør du være forsiktig med å høre på hva jeg sier.

...men det skal sies at jeg har lest utrolig mye om kosthold og helse. Har brukt nesten all fritiden min de to siste årene på å lese om det og oppsøke terapeuter og diverse. Hvis jeg lurer på noe spør jeg noen som vet... og det er ikke sjelden jeg lurer på noe!

__________________
Power over others is weakness in disguise. True power lies within.
- Eckhart Tolle
themonk er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Personlig tilpasset lavkarbo for optimal helse. Fokus på hel, naturlig og næringsrik mat. Svar med sitat
Gammel 06-01-05, 20:27   #7
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Opprinnelig lagt inn av themonk

Noen som har hørt om Valrhona?

Ja, men jeg liker ikke sjokoladene deres. Jeg bruker kakaopulveret da, det er veldig bra kvalitet på det i forhold til de som selges på super'n. Valrhona Cacao Gastronomie 100% er det beste jeg har prøvd så langt.

Opprinnelig lagt inn av themonk

Assagio de Toscana i Pilestredet selger en italiensk sjokolade som heter Amedei. Hvis noen er hypp på å smake farlig god mørk sjokolade, så sjekk det ut! (Dette er eneste butikken i Norge som fører dette merket.)

Den skal prøves ja ! Lurer på om det var den jeg fikk på lavkarbotreff i Køben i sommer. Den var iallefalli italienslk og knallgod.

Opprinnelig lagt inn av themonk

Domori er et annet merke som er verdt et forsøk, men da må man bestille fra utlandet. Domori lager også sjokolade med 100% kakao! Det må jo være noe for de som prøver å være sunne.

Har smakt Domori 100% og Michel Cluizel 99%. Ingen av dem imponerte. Men det er kanskje fordi det rett og slett ble for sterkt.

Opprinnelig lagt inn av themonk

Er det noen andre her som er glad i mørk sjokolade ?

Jau, det må vel bli meg det. Akkurat nå liker jeg best Lindt Excellence 85%. Den er akkurat passe for meg. 10 gram pr dag. Lindt Excellence Madagaskar (70%) bruker jeg til marsipanen (smelter og blander med litt cocosa og dypper hjemmelaget marsipan i). Lindt Excellence Ghana 80% er bare himmelsk smeltet til masipan eller å dyppe friske jordbær i !!

Har 4 plater Lindt 99% i skapet. Har hatt dem siden i sommer - de blir sikkert ikke spist på en stund. Kan bruke de i Atkins sin dekadente sjokoladekake.....hadde jeg tenkt.

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 06-01-05, 21:34   #8
Anne
Tar i mot hjelp....
 
Anne sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2004
Hvor: Østlandet
Innlegg: 22.191
Anne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastisk

Opprinnelig lagt inn av themonk


Er det noen andre her som er glad i mørk sjokolade?

Ja jeg liker mørk sjokolade, og jeg liker Valrhona også- 70%. Smelter den og triller Valnøtter eller Hasselnøtter i den og lar stivne ...nam nam...Event blandet med aprikosbiter. Det har vært min juleknask. Fin å smelte å helle over hjemmelaget is også (den stivner igjen)

__________________
2007 var mitt år. 2008 ble enda bedre og 2009 var topp. 2010 ble et blandingsår, men nå kommer et fantastisk 2011 Prøver igjen for 2012... og på nytt i 2013...så kom 2014 med masse glede og tre nye barnebarnog nå er det 2017 og enda to nye barnebarn
Anne er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindberg og MUP Svar med sitat
Gammel 06-01-05, 21:56   #9
themonk
Medlem
 
themonk sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Follo
Alder: 43
Innlegg: 1.087
themonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressurs

Kult

Kult. Jeg har ennå tilgode å smake Domori og Michel Cluizel. Vet at det er en del som ikke liker Domori på grunn av en litt karakteristisk smak som går igjen i alle sjokoladene de lager. I alle fall... Amedei's Porcelana er kanskje verdens beste sjokolade... I hvert fall ikke langt unna. Det er bare å komme seg så fort som mulig til Pilestredet og smake. Det er faktisk bare laget 20.000 av denne sjokoladen i hele verden! Og den koster 1100,- kr kiloen. Men den er verdt alle penga! Jeg liker egentlig også Valrhona's Manjari ganske godt. Synes sjokolade med appelsin og krydder er knallgodt. Men Lindt synes jeg blir for bitter igjen. Hver sin smak... er det ikke sånn det er? For alle som liker sjokolade, sjekk ut: www.seventypercent.com Der kan man lære om litt av hvert.

__________________
Power over others is weakness in disguise. True power lies within.
- Eckhart Tolle
themonk er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Personlig tilpasset lavkarbo for optimal helse. Fokus på hel, naturlig og næringsrik mat. Svar med sitat
Gammel 06-01-05, 22:07   #10
friflex
Seniormedlem
 
friflex sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Sunnmøre
Alder: 45
Innlegg: 1.241
friflex har veldig mye å være stolt avfriflex har veldig mye å være stolt avfriflex har veldig mye å være stolt avfriflex har veldig mye å være stolt avfriflex har veldig mye å være stolt avfriflex har veldig mye å være stolt avfriflex har veldig mye å være stolt avfriflex har veldig mye å være stolt avfriflex har veldig mye å være stolt av

Jeg elsker mørk sjokolade!

Må prøve og få noen kjente i Oslo til og handle for meg. Her oppe på landsbygda er ikke utvalget allverden desverre, så kjøper som regel kvalitetssjokolade når jeg er ute og reiser slik at jeg har en stund.

1100kr kiloen var voksen pris ja, men dette er jo ikke noe en spiser kilovis av! Heller 110kr for hundre gram av denne sjokoladen som man kan nyte i små biter, enn 25kr for 200g Freia sjokolade som jeg kunne bøtte nedpå med før jeg ble fornuftigere i kostholdet og oppdaget mørk sjokolade

Skal til Østerrike senere i januar, så får håpe en eller annen butikk i en av alpebyene har skikkelige varer

__________________
"All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost"

Status per 20.02.05: 84,9kg fordelt på 183cm
Endelig mål: underkant av 80kg om jeg ikke er fonøyd med fasongen innen den tid
friflex er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert sunnkost a la lavkarbo :) Svar med sitat
Gammel 06-01-05, 22:17   #11
themonk
Medlem
 
themonk sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Follo
Alder: 43
Innlegg: 1.087
themonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressurs

Pris og tilgjengelighet

De dyre sjokoladene kommer i 50 grams plater. Altså 55 kr for en plate. Det er ikke så ille egentlig, for det er helt klart ikke en sjokolade man trykker i seg på fem minutter. Du kan ta en liten bit og ettersmaken sitter igjen i en time etterpå.

Norge har generelt sett veldig dårlig utvalg. Lindt er vel eneste som selges i dagligvarebutikker. Valrhona i spesialbutikker og Amedei i denne ene butikken i Oslo. Sveits har nok en del bedre utvalg ja, og sveitserne er kjent for å lage utrolig god konfekt. Berlin er visstnok den byen i Europa som har best utvalg. Planen er å dra dit i sommer og handle sjokolade på i'nt veld og gå på Starbucks og drikke kaffe og spise starbucks-sjokolade. (Trodde først at Starbucks var en sånn cheesy USA-kjede, men det viser seg at de lager ordentlig sjokolade og har til og med fair-trade policy.)

Det går forresten an å bestille via internett også. Det er vel eneste mulighet hvis man ikke vil reise til utlandet.

__________________
Power over others is weakness in disguise. True power lies within.
- Eckhart Tolle
themonk er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Personlig tilpasset lavkarbo for optimal helse. Fokus på hel, naturlig og næringsrik mat. Svar med sitat
Gammel 11-07-05, 12:34   #12
RuneN
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Jul 2005
Alder: 54
Innlegg: 5
RuneN er på en erverdig vei
Smile

Spørsmål om innholdet i disse sjokkisene

Er det ikke mye aktive karbohydrater i disse sjokkisene ? Ikke det at jeg føler noen lyst på sjokolade da jeg har utført skiftet til fett-brenner for snart 4 uker siden. Men hvis det f.eks var lite fett/protein og masse stivelseskarbohydrater så ville det jo vært ypperlig som et ekstra variasjon ved karboload-dagene mine :-)

Opprinnelig lagt inn av themonk

De dyre sjokoladene kommer i 50 grams plater. Altså 55 kr for en plate. Det er ikke så ille egentlig, for det er helt klart ikke en sjokolade man trykker i seg på fem minutter. Du kan ta en liten bit og ettersmaken sitter igjen i en time etterpå.

Norge har generelt sett veldig dårlig utvalg. Lindt er vel eneste som selges i dagligvarebutikker. Valrhona i spesialbutikker og Amedei i denne ene butikken i Oslo. Sveits har nok en del bedre utvalg ja, og sveitserne er kjent for å lage utrolig god konfekt. Berlin er visstnok den byen i Europa som har best utvalg. Planen er å dra dit i sommer og handle sjokolade på i'nt veld og gå på Starbucks og drikke kaffe og spise starbucks-sjokolade. (Trodde først at Starbucks var en sånn cheesy USA-kjede, men det viser seg at de lager ordentlig sjokolade og har til og med fair-trade policy.)

Det går forresten an å bestille via internett også. Det er vel eneste mulighet hvis man ikke vil reise til utlandet.

RuneN er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Natural Hormonal Enhancement Svar med sitat
Gammel 11-07-05, 14:39   #13
Lennor
Ubekreftet Medlem
 
Medlem siden: Jun 2005
Hvor: Østlandet
Alder: 48
Innlegg: 157
Lennor er et fyrlysLennor er et fyrlysLennor er et fyrlysLennor er et fyrlysLennor er et fyrlys

Spørsmål om innhold i disse sjokkisene nr. 2

Lurer da samtidig på karbo innholdet i de 75% og 80% sjokoladene jeg har sett på meny.... står ikke noe pakka heller....

__________________













I dag er første dagen i resten av mitt liv
Så deilig at jeg får oppleve den



Lennor er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolysekur Svar med sitat
Gammel 11-07-05, 15:40   #14
themonk
Medlem
 
themonk sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Follo
Alder: 43
Innlegg: 1.087
themonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressurs

Sjokkis

Opprinnelig lagt inn av RuneN

Er det ikke mye aktive karbohydrater i disse sjokkisene ? Ikke det at jeg føler noen lyst på sjokolade da jeg har utført skiftet til fett-brenner for snart 4 uker siden. Men hvis det f.eks var lite fett/protein og masse stivelseskarbohydrater så ville det jo vært ypperlig som et ekstra variasjon ved karboload-dagene mine :-)

Hei, Rune. Jo, det er en del karbohydrater i sjokoladen. Rundt 30 gram tipper jeg. Er i tillegg veldig lite fiber, så det er ikke så veldig gunstig mat. Jeg pleier å spise det carb-load ja. Ellers går det med et par biter på vanlige dager.

Hilsen themonk (a.k.a. Flexxo)

__________________
Power over others is weakness in disguise. True power lies within.
- Eckhart Tolle
themonk er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Personlig tilpasset lavkarbo for optimal helse. Fokus på hel, naturlig og næringsrik mat. Svar med sitat
Gammel 11-07-05, 15:43   #15
themonk
Medlem
 
themonk sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Follo
Alder: 43
Innlegg: 1.087
themonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressurs

Assagio Di Toscana

Assagio de Toscana i Pilestredet har forresten tenkt å ta inn Domori fra høsten av. Domori har noen veldig gode sjokolader som absolutt er verdt å prøve ut. Håper bare de tar inn den med grønn te. Det må være den beste sjokoladen jeg har smakt. I alle fall en av de beste.

__________________
Power over others is weakness in disguise. True power lies within.
- Eckhart Tolle
themonk er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Personlig tilpasset lavkarbo for optimal helse. Fokus på hel, naturlig og næringsrik mat. Svar med sitat
Gammel 11-07-05, 17:08   #16
Karin
Seniormedlem
 
Karin sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Bergen
Alder: 69
Innlegg: 1.550
Karin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressurs

Mørk sjokolade er bare helt vidunderlig. Har alltid likt det best jeg! Nå spiser jeg en del 70 % (f eks Lindts - men fant altså også en på Lidl som var kjempegod) men mest Plamil Organic 87 %, som jeg kjøper på Meny. (De har den i alle fall på Nesttun, men om andre Meny-butikker har den, er jeg ikke sikker på.) Den er billig også... Og lar seg lett smelte og bruke til andre ting. Syns man da den er litt lite søt, kan man bare tilsette litt søtt.

__________________
Karin

Karin er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins/ketolyse Svar med sitat
Gammel 11-07-05, 18:41   #17
RuneN
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Jul 2005
Alder: 54
Innlegg: 5
RuneN er på en erverdig vei
Smile

Hei themonk (Flexxo)

Jeg har lest igjennom innleggene dine og tanken slo meg: "Dette kan jo være Flexxo ". En ting er i allefall sikkert. Peiling har du . Btw. lykke til med "the metabolic shift" igjen.

Opprinnelig lagt inn av themonk

Hei, Rune. Jo, det er en del karbohydrater i sjokoladen. Rundt 30 gram tipper jeg. Er i tillegg veldig lite fiber, så det er ikke så veldig gunstig mat. Jeg pleier å spise det carb-load ja. Ellers går det med et par biter på vanlige dager.

Hilsen themonk (a.k.a. Flexxo)

RuneN er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Natural Hormonal Enhancement Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Digg Ostekake Iset Bakst 52 30-04-13 23:35
Atkins shop !!?? expresso91 Lavkarbo generelt 27 10-01-05 10:40


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:46.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no