Kjøttdeig og tortilla i form
Tacokjøttdeig og tortilla i form
4 porsjoner:
Ingredienser - 400 g kjøttdeig
- 1 paprika
- 1 løk
- 50 g hermetisk mais (kan sløyfes)
- 100 g rømme
- 2 Mama Lupes tortillas
- 100 g ost
Kryddermix- 1 ts salt
- 2 ts cumin
- ½ ts pepper
- ½ ts koriander
- ½ ts chilikrydder
- ½ ts hvitløkspulver
- 1 ts paprikakrydder
Tomatsalsa - ½ grønn chili
- ¼ liten løk
- 3 tomater
- 3 ts persille
- ½ ts chilipulver
- 1 ts salt
- ½ glass First Price tacosaus
Slik gjør du:
Brun kjøttdeigen og tilsett kryddermixen og litt vann. La kjøttdeigen småkoke noen minutter. Legg kjøttdeigen i bunnen av en ildfast form.
Hakk løk og paprika og legg over kjøttdeigen sammen med mais.
Lag tomatsalsa slik:
Rens og finhakk løk og chilli. Del tomatene i fire og ta ut kjernene før du hakker dem. Det er bare tomatkjøttet som skal brukes. Bland sammen alle ingrediensene og fordel salsaen over i den ildfaste formen.
Legg et lag med rømme over der igjen, så tortilla og tilslutt revet ost.
Stekes i ovn på 200 °C i 10-15 minutter.
En annen variant er å bytte ut kjøttdeigen med kyllingfileter, og rømmen med Philadelphia ost 
|