Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Kostholdsfilosofier > Ketolysekuren

Noen som vet (ang baking av brød)?

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 18-11-08, 22:38   #1
tudelideisann
Juniormedlem
 
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Bergen
Innlegg: 10
tudelideisann er på en erverdig vei

Noen som vet (ang baking av brød)?

Har nettopp bakt et proteinbrød av div frø, egg og kesam.
Det står at jeg må bruke kruska-kli, og jeg vet ikke helt hva det er for noe...
Er det samme som musli? Jeg har musli, både med og uten fruktbiter.
Jeg har brukt den uten frukt i brødet. Jeg er jo nå litt redd for at det ikke er det samme, og at jeg nå har bakt et brød som ikke er ketose-vennlig alikavel...

Anyone som er drevne i kli-verdenen som kan opplyse meg??
Brødet smaker aller best etter en omgang med smør i pannen.
Har litt problemer med alle de svære frøbitene, men satser på det er en vanesak...
Hvor mange skiver av det brødet kan man spise btw?
Jeg spiser to tynne skiver hver morgen. Resten av dagen holder jeg meg unna brød.

Og btw er det noen som vet om man får tak i stixene noen plass her i Bergen by?

__________________


tudelideisann er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 18-11-08, 22:41   #2
Gerd
Jeg kan og jeg vil!
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
Gerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastisk

Sv: Noen som vet (ang baking av brød)...

Kruska kli er noe helt annet enn musli
Det står sammen med mel i butikkhyllene

Hvor mye karber er det i muslien du har brukt da?
Er vel en del sukker der?

Gerd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1 Svar med sitat
Gammel 18-11-08, 22:45   #3
Kitt
Seniormedlem
 
Kitt sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Asker
Alder: 57
Innlegg: 18.153
Kitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastisk

Sv: Noen som vet (ang baking av brød)...

Sorry, men kruskakli og musli er IKKE det samme.
Musli er ikke lov på ketolyse. Alt for mye karber.
Kruskakli er hvetekli med 50% kostfiber og veldig lav vekt. Jeg kan ikke fordra det og bruker malte linfrø og malte solsikkefrø i stede for.

Stix skal kunne kjøpes på alle apotek, om de ikke har, kan de bestille. Skulle tro et stort apotek med respekt for seg selv har det inne i en stor by som Bergen.

__________________
Kitt er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Syns "Less carbs" høres fornuftig ut! ;) Svar med sitat
Gammel 18-11-08, 22:51   #4
tudelideisann
Juniormedlem
 
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Bergen
Innlegg: 10
tudelideisann er på en erverdig vei

Sv: Noen som vet (ang baking av brød)...

Ja det var det jeg tenkte.....
Har ikke vært noe stor på frokostblandingsfronten iogmed jeg ikke tåler melk...
Så er helt grønn der ja...
Det var ikke så masse sukkerarter i den muslien uten frukt iallefall.
Og jeg spiser ikke så masse av det brødet heller da, så håper det ikke
meg ut av ketosen nå da.....
Er det likt mel på konsistens altså? Jeg har alltid trodd kruska-kli var noe frokostblandings greier...
Takk for raskt svar!

__________________


tudelideisann er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 18-11-08, 22:53   #5
tudelideisann
Juniormedlem
 
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Bergen
Innlegg: 10
tudelideisann er på en erverdig vei

Sv: Noen som vet (ang baking av brød)...

Men hva farsken har skjedd med tickeren min??

__________________


tudelideisann er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 18-11-08, 23:11   #6
Gracella
Seniormedlem
 
Gracella sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Finnmark
Innlegg: 2.881
Gracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt av

Sv: Noen som vet (ang baking av brød)...

Opprinnelig lagt inn av tudelideisann, her.

Men hva farsken har skjedd med tickeren min??

Jeg tror ticker-fabrikken har problemer i dag , jeg kommer ikke inn på sidene deres.

Hvilken oppskrift er det du har brukt til proteinbrødet ditt?
Musli er ikke godkjent på ketolyse, enten det er tilsatt sukker eller ikke.
Det kan du spise litt av på vedlikehold .

__________________
”Hvis det ikke er meningen at vi skal spise dyr, hvorfor er de da lagd av kjøtt?”-Homer Simpson

Gracella
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970
Gracella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ferdig på Ketolyse, nå lavkarbokosthold Svar med sitat
Gammel 18-11-08, 23:21   #7
tudelideisann
Juniormedlem
 
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Bergen
Innlegg: 10
tudelideisann er på en erverdig vei

Sv: Noen som vet (ang baking av brød)?

Hei hei!
Ja ble bare kluss med tickeren min, så jeg fjernet den til slutt.
Får lage en ny i morgen.
Jeg bruker en oppskrift jeg fant i allers.
Sesamfrø, linfrø, solsikkefrø, 4 egg 1,5 ts bakepulver og halv boks rømme/kesam. Og så skulle da den fordømte kruskaklien ha vært oppi, ikke musli....
Så da må jeg tråle ICA i morgen på jakt etter kruskakli....
Brødet får gå i frysen til jeg skal på vedlikehold ja.
Søren og, sikker på brødet ikke blir halvparten så godt med kruska-kli....
For ikke å snakke om å tråle apoteket etter stix.
Er ny i dette gamet jenter! Have mercy on me!

tudelideisann er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 18-11-08, 23:42   #8
Kitt
Seniormedlem
 
Kitt sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Asker
Alder: 57
Innlegg: 18.153
Kitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastisk

Sv: Noen som vet (ang baking av brød)?

Dropp kruskakli og mal linfrø og solsikkefrø i stavmikseren i stedet!
Myyyye bedre!

__________________
Kitt er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Syns "Less carbs" høres fornuftig ut! ;) Svar med sitat
Gammel 19-11-08, 08:18   #9
Sandy
Medlem
 
Sandy sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 156
Sandy er ny på veien

Sv: Noen som vet (ang baking av brød)?

Hvor mye har du av de forskjellige tørre ingrediensene i brødet ditt? Dette brødet må prøves. Vet du hvor mye karbs pr skive?

__________________




Sandy er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 19-11-08, 09:42   #10
tudelideisann
Juniormedlem
 
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Bergen
Innlegg: 10
tudelideisann er på en erverdig vei

Sv: Noen som vet (ang baking av brød)?

Takk det skal jeg prøve Kitt! Har litt problemer med de solsikkefrøene....
De vil liksom ikke ned!
Veldig lurt å mose de, blir sikkert lettere å svelge det da ja!
Jeg syns brødet er best ristet, syns det blir litt kvalmende å spise det uten å riste det først. Med masse smeltet bremykt på så er det faktisk ikke så verst!
Jeg vet ikke hvor mange karber, men det kan ikke være mange.
Jeg tar iallefall bare to tynne skiver til frokost.
Noen som kan forklare meg grunnen til at vi må spise så innmari mye fett??
Er jo opplært til å få dårlig samvittighet når man spiser fete ting, det første som måtte kuttes når man var på diett var jo smøret....
Krysser fingrene og håper virkelig dette er kuren for meg!
Er pcoer, så det er jo en diett som skal være skapt for meg.
Har ikke kjøpt boken ennå, skal så straks jeg får litt bedre råd.
Er fiskekaker ok å spise feks??
Hva med kjøttdeig i tomatsaus?? Mann og barn skal ha spagetti i dag og jeg legger hodet i bløt for å finne en erstatning for pastaen....
Har linser da....kan jeg bruke det??
Takker for svar alle sammen! Som sagt er det mye å sette seg inn i første uken, og det hadde nok sikkert vært lettere om jeg hadde boken ja......

tudelideisann er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 19-11-08, 09:48   #11
Kitt
Seniormedlem
 
Kitt sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Asker
Alder: 57
Innlegg: 18.153
Kitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastisk

Sv: Noen som vet (ang baking av brød)?

Først, dropp Brelett. På ketolyse snakker vi meierismør!

For at kroppen skal ha nok "bensin" til å drive fettforbrenning, trenger den fett! For å si det enkelt!
Bare glem alt du har lært om fett tidligere og husk å drikke nok vann!

Fiskekaker inneholder ofte mel, som vi ikke skal ha!

Jeg spiser spagettisaus, men ikke spagettien. Steker litt grønnsaker/sopp etc til meg selv ved siden av. Ikke det samme, men sånn er det.

Linser er nei- mat.

Boken kan lånes på bibliotek. Vil på det varmeste anbefale deg å lese den så fort som mulig. Det gjør liksom ting litt enklere å forholde seg til!

Masse lykke til!

__________________
Kitt er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Syns "Less carbs" høres fornuftig ut! ;) Svar med sitat
Gammel 19-11-08, 10:25   #12
tudelideisann
Juniormedlem
 
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Bergen
Innlegg: 10
tudelideisann er på en erverdig vei

Sv: Noen som vet (ang baking av brød)?

Takk skjønne Kitt!
Bruker BREMYKT ikke brelett....Stor forskjell i fettinnhold der!
Men om meierismør inneholder enda mere fett så kan jeg godt bytte!
Da blir det tomatsaus, kjøttdeig og stekt sjampinjong til middag i dag!
Kanskje jeg slenger på noen osteskiver også...
Linsene og fiskekakene dropper jeg, har Fedon-boken skjønner du og han er jo veldig glad i bønner og linser!
Skal prøve å få samlet sammen noen grunker så jeg får bestilt den startpakken snart. Alle pengene har liksom gått i julegave-dragsuget...
Men er i et utrolig godt humør for tiden, føler meg nesten ruset....
Har døds-ånde og har hatt masse kramper i bena om kvelden, så er ikke
i tvil om at jeg er i ketose... Skal på apoteket å kjøpe stix etterpå for skikkerhets skyld!

tudelideisann er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 19-11-08, 10:51   #13
Kitt
Seniormedlem
 
Kitt sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Asker
Alder: 57
Innlegg: 18.153
Kitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastisk

Sv: Noen som vet (ang baking av brød)?

Kjøp med deg noen magnsium- tabletter også, du, så slipper du krampene også!
Bruker du matvaretabellen her på siden, kan du holde deg til det som er under 4-5 karber pr 100g, så burde du være trygg!

__________________
Kitt er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Syns "Less carbs" høres fornuftig ut! ;) Svar med sitat
Gammel 19-11-08, 13:37   #14
Sandy
Medlem
 
Sandy sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 156
Sandy er ny på veien

Sv: Noen som vet (ang baking av brød)?

Opprinnelig lagt inn av Sandy, her.

Hvor mye har du av de forskjellige tørre ingrediensene i brødet ditt? Dette brødet må prøves. Vet du hvor mye karbs pr skive?

Og på hvor mange grader og hvor lenge skal det stekes?

__________________




Sandy er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 19-11-08, 13:49   #15
tudelideisann
Juniormedlem
 
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Bergen
Innlegg: 10
tudelideisann er på en erverdig vei

Sv: Noen som vet (ang baking av brød)?

Hei Sandy!
Jeg har brukt litt de forskjellige frø-sakene litt med øyemål...
Fulgte jeg oppskriften ble den litt vel flytende syns jeg,
det stod riktignok i oppskriften at den skulle være litt klissen men...
Tror jeg kommer til å prøve meg litt frem med hvor mye av de ulike frøtypene. Jeg er som sagt ikke så begeistret for solsikkefrøene, kanskje jeg tar litt mer sesamfrø heller.
Nå har jeg vært i butikken og kjøpt kruskakli, så ganske riktig var det noe helt annet enn musli....
Jeg har stekt det på 180 grader i 50 minutter, men det avhenger vel litt hvor mye frø og sånt du har tatt oppi.

tudelideisann er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 19-11-08, 14:11   #16
Mamzen5
Juniormedlem
 
Mamzen5 sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Sør Norge
Alder: 56
Innlegg: 47
Mamzen5 er på en erverdig vei

Sv: Noen som vet (ang baking av brød)?

2 karber pr skive

4 egg
1/2 boks creme fraiche eller kesam
1.5 ts bakepulver
4 ss linfrø
60 g kruskakli
50 g sesamfrø
45 g solsikkekjerner
3 ss olje


Pisk eggene lett og bland inn creme fraich eller kesam og olje
tilsett det tørre. Deigen skal ha en kladdete konsistens.
Ha deigen i en bakepapirkledd brødform å la brødet steke på 180 g i 55 min.. Nederste rille..

Oppbevares i kjøleskap..

__________________





Mamzen5 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 19-11-08, 14:19   #17
Sandy
Medlem
 
Sandy sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 156
Sandy er ny på veien

Sv: Noen som vet (ang baking av brød)?

Takk :-)

__________________




Sandy er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 20-11-08, 21:28   #18
tudelideisann
Juniormedlem
 
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Bergen
Innlegg: 10
tudelideisann er på en erverdig vei

Sv: Noen som vet (ang baking av brød)?

Nå har jeg nettopp bakt brødet slik det skal være med kruskakli og med malte solsikkefrø. Tok og en dæsj hvitost og oregano-krydder i.
Resultatet ble faktisk ikke så verst!
Har spist omelett til frokost i tre dager nå, og jeg blir allerede kvalm bare av å tenke på det....
Følte meg litt umotivert i dag og mistet litt "piffen"....
Vekten har vel ikke akkurat rast ned slik som mange opplever,
men satser på det løsner snart for meg og.
Men etter to "brødskiver" med makrell i tomat og majones, ble livet
straks mye lettere!
Tror jeg vil holde meg til to tynne fliser av dette brødet til frokost,
magen min klarer ikke varm mat så tidlig...

__________________


tudelideisann er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 22-11-08, 22:11   #19
Ella-A
Medlem
 
Ella-A sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2008
Hvor: Trøndelag, men kommer fra Nordland
Alder: 39
Innlegg: 359
Ella-A er på en erverdig vei

Sv: Noen som vet (ang baking av brød)?

Hei tudelideisann! Skjønner du synes det er vanskelig å skjønne seg på denne kuren, bare husk rent kjøtt, fett og grønnsaker så skal det nok gå bra, null FRUKT! Viktig!

Du kan jo prøve Iset sitt brød? Det synes jeg var veldig godt. Har også lagd det brødet som heter "gunnborgs soyabrød" eller noe lignende som står utenpå ketolysemixen/i ketolyseboka, men i dette brødet må du jo ha ketolysemix da, ikke sikkert du har det?

__________________

Ella-A er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 
Trådverktøy

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Har noen bedre oppskrift på god brød? ocean_star Spørsmål og svar 6 20-11-08 10:48
Kan noen hjelpe meg oppskrift til ketolysevennlig brød? Lollypop! Ketolysekuren 20 31-08-07 16:46
Noen som har et brød å anbefale med mye karbohydrater? Aadna Spørsmål og svar 18 12-10-06 17:58
Noen som har noen Brød oppskrifter med lavest mulig karbo? Aadna Lavkarbo generelt 3 17-09-06 18:18
brød - kan noen hjelpe seagirl Generell ernæringsdebatt 5 17-09-04 11:17


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 12:49.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no