Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Spørsmål om matvarer og oppskrifter

Kan jeg bytte ut mascarpone med noe annet?

Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 27-04-12, 19:03   #1
FrkMarge
Seniormedlem
 
FrkMarge sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 920
FrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlys

Kan jeg bytte ut mascarpone med noe annet?

Jeg prøvde meg på en oppskrift på sjokoladeboller (kokkosboller) i dag, men siden jeg ikke hadde mascarpone så prøvde jeg meg på varianten med pisket eggehvite isteden.
Det gikk ikke bra i det hele tatt. Skummet ble helt tynntflytende når jeg blandet den stivpiskede eggehviten i kokkosfettet.
Jeg prøver nå å redde restene ved å tilsette gelantin, men det blir jo ikke en kremet masse som man kan sprøyte ut topper av kan man si...

Så derfor tenkte jeg å gå i butikken og prøve omigjen, men der hadde de bare fettredusert kokkosmelk (den som det ikke er fast kokkosfett i) og de hadde ikke mascarpone heller

Jeg må vel utsette prosjektet og dra i en annen butikk..., men om jeg ikke får tak i mascarpone, eller til en annen gang... kan jeg bruke fx philadelphia???
Jeg har aldri brukt denne osten før og derfor aner jeg ikke hva slags egenskaper og konsistens den har.

__________________



FrkMarge er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse/LCHF Svar med sitat
Gammel 27-04-12, 22:17   #2
Gracella
Seniormedlem
 
Gracella sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Finnmark
Innlegg: 2.881
Gracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt av

Sv: Kan jeg bytte ut mascarpone med noe annet?

Marscapone er en fet kremost, så jeg vil tro at du kan bruke philadelphiaost eller tine kremost som erstatning. Kaaaaaanskje til og med kesam, men den har vel litt andre egenskaper som ost...

__________________
”Hvis det ikke er meningen at vi skal spise dyr, hvorfor er de da lagd av kjøtt?”-Homer Simpson

Gracella
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970
Gracella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ferdig på Ketolyse, nå lavkarbokosthold Svar med sitat
Gammel 27-04-12, 22:31   #3
shailene
Seniormedlem
 
shailene sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2011
Hvor: Oslo
Innlegg: 983
shailene er virkelig snillshailene er virkelig snillshailene er virkelig snillshailene er virkelig snillshailene er virkelig snill

Re: Kan jeg bytte ut mascarpone med noe annet?

Tror jeg ville pisket opp Philadelphia sammen med 2-3 ss kremfløte, det er nok det nærmeste du kommer mascarpone

shailene er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 28-04-12, 01:34   #4
BenteR
Seniormedlem
 
BenteR sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: 770 meter over havet
Innlegg: 4.055
BenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastisk

Sv: Kan jeg bytte ut mascarpone med noe annet?

Jeg har brukt kesam sammen med piska fløte.
Marscapone er svindyrt

__________________
En reise på 1000 mil begynner med 1 skritt.
BenteR er avlogget   Min kostholdsfilosofi: diabetiker, max 5 karbo pr.måltid Svar med sitat
Gammel 28-04-12, 09:10   #5
Alynna
Seniormedlem
 
Alynna sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sandvika
Innlegg: 524
Alynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt likt

Sv: Kan jeg bytte ut mascarpone med noe annet?

Om man visper fett i stivpiskete eggehvitter så faller det helt fra hverandre. Man kan heller ikke piske eggehviter stive om det er fettrester i en bolle.

Skal man blande eggehvitter med noe fett, så må det være mye sukker i hvitten (evt noe oppfører seg som sukker) så man får marengsmasse, som holder litt bedre på formen, og deretter blande de to tingene veldig forsiktig med en slikkepott.

Jeg hadde antakelig brukt en blanding av kremost og fløte og pisket dette. Men jeg synes at kremost er litt for salt/syrlig - mascarpone er mildere og nøytral, som fløte, cottage cheese, mozzarella, om du skjønner.... ikke så enkelt å erstatte.

Klassiske kokossboller som de i butikken, er uten fett i fyllet forøvrig, det er som regel eggehvite/gelatin, sukker og vanilje.

Alynna er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Mest smak igjen for hver karbohydrat :) Ketolyse om jeg ønsker å gå ned i vekt. Svar med sitat
Gammel 28-04-12, 09:16   #6
shailene
Seniormedlem
 
shailene sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2011
Hvor: Oslo
Innlegg: 983
shailene er virkelig snillshailene er virkelig snillshailene er virkelig snillshailene er virkelig snillshailene er virkelig snill

Re: Kan jeg bytte ut mascarpone med noe annet?

Philadelphia er ikke like salt som andre kremoster, syns jeg. Når du blander den med fløte og søtt forsvinner den utprega saltsmaken helt. Mulig det går an å bruke creme fraiche også, hvis du tykner den med noe.. Mascarpone er vel laget av creme fraiche, hvis jeg husker rett?

shailene er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 29-04-12, 12:46   #7
FrkMarge
Seniormedlem
 
FrkMarge sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 920
FrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlys

Re: Kan jeg bytte ut mascarpone med noe annet?

Ok... massen jeg hadde gelantin i er goood MMM, men ikke kremet da, det ble jo kokkosgele

Jeg får heller følge med neste gang jeg er i en mer velassortert butikk og kjøpe mascarpone så jeg får testet denne oppskriften...

__________________



FrkMarge er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse/LCHF Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 
Trådverktøy

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Mascarpone babydoll Kake/dessert og snacks 39 09-02-12 12:00
var jeg dum nå som erstattet kremost med mascarpone? lucifine Spørsmål og svar 1 29-09-11 18:36
Mascarpone? manebane Spørsmål om matvarer og oppskrifter 5 30-08-11 16:07
Mascarpone? Kanskje Spørsmål om matvarer og oppskrifter 4 01-07-11 21:11
Karboinnhold i mascarpone? Imse Spørsmål om matvarer og oppskrifter 6 24-07-09 16:46


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:17.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no