Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Middag

Kåldolmar

Middag Har du oppskrift på en god lavkarbomiddag? Merk gjerne oppskriften med dietten den er laget for.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 03-09-08, 18:53   #1
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Kåldolmar

Som oppvokst et stenkast fra svenskegrensa, inngikk noe svensk husmannskost i menyen. Jeg tror det heter kålrullader på norsk, men vi kalte det kåldolmar, og kommer vel fra "Dolma" som er en rett fra Midt Østen hvor man tilbereder mat i vinblader.

Jeg har funnet en oppskrift på en svensk nettside, har ikke fått prøvd den selv ennå, men jeg har revidert den til norsk og lavkarbo, og kommer til å lage det neste uke, om noen har lyst til å prøve å mellomtiden, så kom gjerne med erfaringer

Kåldolmar

1 kålhode
1 pakke kjøttfarse
Kummin/karve
Salt og pepper
2 ss fløte (valgfritt)

Skjær ut den nederste delen av kålen, og legg det i kokende, saltet vann og la det koke i 5-10 munutter. Ta løs ett og ett blad forsiktig, og fjern evenutel de kraftigste delene av bladnervene.
Bland farsen med salt, pepper og kummin/karve, ha eventuelt i et par ss fløte, og jobb det inn i farsen.
Legg en tykk stripe med farse i bladet, brett sammen bladet, og rull det sammen, så det blir som en slags tubeformet
pakke.
Brun smør i en panne, legg kåldolmene med festet ned og stek dem et par minutter på hver side på middels varme. Strø over litt salt og pepper mens de steker. Pass på at det er nok fett i panna. Lag en sjy i panne med vann, og la dolmene ettersteke på lav varme i en times tid under lokk.

Serveres med skyen, og kokte grønnsaker

Sånn skal de se ut når de er ferdige:


Men, så klart med annet tilbehør
Dette er en rett som sikkert kan varieres med innhold i det uendelige.
Jeg tror også man fint kan steke de i form i ovnen, jeg tror det var det vi gjorde da jeg var liten, men så kjøpte vi også ferdige kåldolmar som var til å varme opp.

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 03-09-08, 19:01   #2
nellie
Seniormedlem
 
nellie sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2007
Hvor: Sarpsborg
Alder: 40
Innlegg: 14.496
nellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisk

Sv: Kåldolmar

det er så GODT!!! godt godt gooooodt.

__________________
nellie er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Moderat lavkarbo Svar med sitat
Gammel 03-09-08, 19:02   #3
Tone-G
Seniormedlem
 
Tone-G sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Porsgrunn
Alder: 53
Innlegg: 6.937
Tone-G er bare helt fantastiskTone-G er bare helt fantastiskTone-G er bare helt fantastiskTone-G er bare helt fantastiskTone-G er bare helt fantastiskTone-G er bare helt fantastiskTone-G er bare helt fantastiskTone-G er bare helt fantastiskTone-G er bare helt fantastiskTone-G er bare helt fantastiskTone-G er bare helt fantastisk

Sv: Kåldolmar

Nå satt jeg her med drømmende øyne å nesten siklet
Det skal jeg jammen lage en dag jeg også.. Åhhhh så deilig det hørtes ut

Takk for oppskriften!


Sikkert godt med blomkålstappe og litt tyttebær (selvlaget med søtningstoff)

__________________
Ilavkarbo
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=41160


Uke 1, -5,8 kilo. Uke 2, 0 Kilo. Uke 3, 1,5 kilo
Tone-G er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Spiser smør på flesk :) Svar med sitat
Gammel 03-09-08, 19:09   #4
fjanni
Seniormedlem
 
fjanni sin avatar
 
Medlem siden: May 2008
Innlegg: 529
fjanni er virkelig snillfjanni er virkelig snillfjanni er virkelig snillfjanni er virkelig snill

Sv: Kåldolmar

men men men, er det ikke mye karber i farsedeig?! iallefall medisterfarse?!

fjanni er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse/fettfestivalen! Svar med sitat
Gammel 03-09-08, 19:22   #5
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Kåldolmar

Kjøttfarse inneholder ca 3 gr kh pr 100 gram hvor kh er fra stivelse. Det er ikke så mye. Man kan sikkert bruke kjøttdeig også, men det er farsen som er av tradisjonen
Medisterdeig har ikke karber i seg, ikke den typen jeg har sett, men den har mer fett i form av spekk, så kanskje medisterdeig er bedre?
Fant infoen her: http://www.matvareguiden.no/matvare4799.asp

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 03-09-08, 20:46   #6
fjanni
Seniormedlem
 
fjanni sin avatar
 
Medlem siden: May 2008
Innlegg: 529
fjanni er virkelig snillfjanni er virkelig snillfjanni er virkelig snillfjanni er virkelig snill

Sv: Kåldolmar

men det er jo masse potetmel i medisterfarse?! Iallefall den jeg så på butikken.

fjanni er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse/fettfestivalen! Svar med sitat
Gammel 03-09-08, 21:07   #7
Trolljenta
Seniormedlem
 
Trolljenta sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2005
Hvor: Bergen
Alder: 43
Innlegg: 2.146
Trolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt av

Sv: Kåldolmar

Her er en side jeg kom over for en stund siden. Tenkte at det måtte være perfekt lavkarbomat med noen modifikasjoner, vekk med risen etc..
Stuffed Cabbage.

__________________
Min lavkarbo blogg
Trolljenta er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 03-09-08, 21:26   #8
Paradis-Oscar
Medlem
 
Paradis-Oscar sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Oslo
Alder: 50
Innlegg: 252
Paradis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlys

Sv: Kåldolmar

Å, sånn deilig tradisjonsmat, hadde glemt sånne her jeg! Må prøves.

Men du: når du skriver cummin/karve...mener du da Spisskummen= cumin (lat.cuminum cyminum) på engelsk, eller mener du Karve=cummin (lat.carum carvi) på svensk?

__________________
Poscar = hunnkjønn ;-)
Paradis-Oscar er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Fedon & Ren mat Svar med sitat
Gammel 03-09-08, 21:34   #9
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Kåldolmar

Stemmer, kummin er karve på svensk. Jeg synes forresten spisskummin har litt av den samme smaken som karve, så man kan sikkert bruke begge deler Spisskummin bruker jeg i mye rart

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 03-09-08, 21:36   #10
Enid
Seniormedlem
 
Enid sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Bergen
Alder: 49
Innlegg: 3.583
Enid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressurs

Sv: Kåldolmar

Yum!

__________________
Ned 27 kilo hittil, 7 kilo igjen
Enid er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindberg Svar med sitat
Gammel 03-09-08, 21:39   #11
Paradis-Oscar
Medlem
 
Paradis-Oscar sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Oslo
Alder: 50
Innlegg: 252
Paradis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlys

Sv: Kåldolmar

Opprinnelig lagt inn av Photobscura, her.

Stemmer, kummin er karve på svensk. Jeg synes forresten spisskummin har litt av den samme smaken som karve, så man kan sikkert bruke begge deler Spisskummin bruker jeg i mye rart

Ånei, ikke si at de er like, de er jo to vidt forskjellige krydder!

Hilsen mat-fascisten

__________________
Poscar = hunnkjønn ;-)
Paradis-Oscar er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Fedon & Ren mat Svar med sitat
Gammel 03-09-08, 21:39   #12
Enjoy life
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Aug 2008
Hvor: Parken på Hauger
Innlegg: 5
Enjoy life er på en erverdig vei

Sv: Kåldolmar

Forsøkte med tunfisk blandet med litt revet ost og hakket løk (brukte ikke karve).
Kjempegodt

Enjoy life er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 03-09-08, 22:45   #13
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Kåldolmar

Opprinnelig lagt inn av Paradis-Oscar, her.

Ånei, ikke si at de er like, de er jo to vidt forskjellige krydder!

Hilsen mat-fascisten

Ikke LIKE, men at de ligner på hverandre, typ har et slektskap i smaken
Jeg har stort sett fått servert karve som et helt krydder i retter, men jeg mortler alltid spisskumminen.

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 03-09-08, 23:05   #14
Paradis-Oscar
Medlem
 
Paradis-Oscar sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Oslo
Alder: 50
Innlegg: 252
Paradis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlys

Sv: Kåldolmar

Opprinnelig lagt inn av Photobscura, her.

Ikke LIKE, men at de ligner på hverandre, typ har et slektskap i smaken
Jeg har stort sett fått servert karve som et helt krydder i retter, men jeg mortler alltid spisskumminen.

Ok da, kanskje liitt!

Guri så diplomatisk du var nå, når jeg var fascistisk og greier..! Flinke Photo. Det går deg godt og du lever lenge i landet, uten tvil!

__________________
Poscar = hunnkjønn ;-)
Paradis-Oscar er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Fedon & Ren mat Svar med sitat
Gammel 03-09-08, 23:27   #15
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Kåldolmar

Jeg kan ikke mostå provokasjoner som ender med et:

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 03-09-08, 23:27   #16
Enid
Seniormedlem
 
Enid sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Bergen
Alder: 49
Innlegg: 3.583
Enid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressurs

Sv: Kåldolmar

Sitat:

Det går deg godt og du lever lenge i landet, uten tvil!

__________________
Ned 27 kilo hittil, 7 kilo igjen
Enid er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindberg Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:05.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no