Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Lavkarbo generelt

Middag og dessert - smakfullt nok til å "omvende"

Lavkarbo generelt Generell diskusjon omkring lavkarbo, lavglykemisk og karbohydratkontrollert kosthold.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 06-10-10, 22:44   #1
Opheliia
Seniormedlem
 
Opheliia sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Hvor: Trondheim
Alder: 35
Innlegg: 661
Opheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlys

Middag og dessert - smakfullt nok til å "omvende"

Jeg skal til ei venninne på fredag og der skal vi lage middag. Hun er i utganhgspunktet ikke for lavkarbo/ser ikke helt poenget med denne maten.

Så dette er min mulighet til å overbevise henne hvor utrolig god maten er, men hva skal jeg velge?

Jeg har noen "krav";
-det må være en rett og en dessert som ikke trenger mange merkelige ingredienser
-som ikke koster skjorta
-som smaker så godt at hun vil over på lavkarbo

__________________
Livet er ikke perfekt, men det er alltid perfekte øyeblikk
Opheliia er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Litt av alt og masse vektløfting :D Svar med sitat
Gammel 06-10-10, 22:51   #2
Gracella
Seniormedlem
 
Gracella sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Finnmark
Innlegg: 2.881
Gracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt av

Sv: Middag og dessert - smakfullt nok til å "omvende"

Gå inn på Gerd sin profil, hun har masse menyforslag med bilder og oppskrifter.

__________________
”Hvis det ikke er meningen at vi skal spise dyr, hvorfor er de da lagd av kjøtt?”-Homer Simpson

Gracella
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970
Gracella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ferdig på Ketolyse, nå lavkarbokosthold Svar med sitat
Gammel 06-10-10, 23:10   #3
Opheliia
Seniormedlem
 
Opheliia sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Hvor: Trondheim
Alder: 35
Innlegg: 661
Opheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlys

Sv: Middag og dessert - smakfullt nok til å "omvende"

Opprinnelig lagt inn av Gracella, her.

Gå inn på Gerd sin profil, hun har masse menyforslag med bilder og oppskrifter.

Det skal jeg gjøre!

__________________
Livet er ikke perfekt, men det er alltid perfekte øyeblikk
Opheliia er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Litt av alt og masse vektløfting :D Svar med sitat
Gammel 07-10-10, 09:03   #4
mallilen
Medlem
 
Medlem siden: Jul 2010
Innlegg: 288
mallilen er ny på veien

Sv: Middag og dessert - smakfullt nok til å "omvende"

Jeg har fått fullstenig oppheng i dette, jeg:
Biff (okse eller svin, kyllingfilet går også an)
Hjemmelaget bearnaisesaus (mye enklere enn hva man skulle tro - helt seriøst)
Kokt Broccoli
Litt kokt asparges(fersk eller frossen, ikke hermetisk)
"stuing" av sjampinjong og creme fraiche(rømme eller fløte går også an)

Kiwi har jo ofte biff eller svinefilet til 14,90 pr pk. da blir det ikke så dyrt, altså
broccoli får man jo for en tier(fersk)
Bearnaisen krever noe syrlig i seg, jeg pleier bare bruke noen korn sitronsyre

Dette er KLAR favoritt i helgene her hjemme. I ukedagene også, for den del

desserten har jeg ikke så mange tips til, men..

__________________


mallilen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Gammel 07-10-10, 09:59   #5
droc
Juniormedlem
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 30
droc er ny på veien

Sv: Middag og dessert - smakfullt nok til å "omvende"

Jeg liker gryter som lager seg selv og ikke er avhengig av at noen jobber seg i hjel på kjøkkenet hvis man skal ha en uformell kosekveld.

Boeuf bourguignon, 8 personer:

1,5 kg høyrygg eller tilsvarende seigt og billig storfekjøtt med en del fett (ca 200kr)
0,5 kg sideflesk (ca 140 kr)
En bunke smør (Jeg bruker vanligvis ca 500g)
1 flaske rødvin med en del tanniner (ca 100 kr)
1 l oksekraft eller (enda bedre etter min mening) demi-glace (fås kjøpt på f.eks. Smart Club) (ca 80 kr)
2 løk
en stor pose sopp
en del småløk
(og til nød en gulrot eller tre...)
Timian og persille

- Skjær høyryggen i fyrstikkeskestore biter og sideflesket i mindre biter.
- Ha sideflesket i en stor gryte og stek det.
- Brun høyryggen i masse smør i panne i flere omganger med salt og pepper (og litt hvetemel hvis man er litt mer karbovennlig). Etter hver omgang legger du kjøtt og smør over i gryta og deglasserer panna med rødvin og dump det i gryta også.
- Kapp løken i halvstore biter, surr den i litt smør og legg den sammen med kjøttet.
- Vil du ha gulrot i, kapp i relativt store biter og hiv i gryta.
- Tilsett resten av vinen og kraften.
- Lag en bukett av noen kvister timian og noen kvister persille og bind sammen med hyssing. Denne går også i gryta.
- Kok opp og la småkoke i et par timer mens dere koser dere med gode samtaler og noen glass god hvitvin.
- Stek soppen i masse, masse smør.
- Skrell småløken og surr den i (du gjettet det) smør.
- Legg soppen og løken i gryta sammen med det andre og la koke i en time til.
- Før servering, ta opp krydderbuketten og rør inn smør så sausen blir blank og fin.

NYT!

Dessert? Der er jeg feil person å spørre, motstander av kunstig søtning som jeg er. Krem og bringebær blir litt lite spennende for de fleste... Kanskje rett og slett et ostefat og deretter en haug med bær?

_Andreas_

droc er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Så fett som mulig Svar med sitat
Gammel 07-10-10, 10:11   #6
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Middag og dessert - smakfullt nok til å "omvende"

Denne desserten er helt utrolig vidunderlig! Jeg serverte den med bringebær til!

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 07-10-10, 10:12   #7
Opheliia
Seniormedlem
 
Opheliia sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Hvor: Trondheim
Alder: 35
Innlegg: 661
Opheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlys

Sv: Middag og dessert - smakfullt nok til å "omvende"

Takk for svar!

Slike gryter er ikke jeg noe fan av... Men skal prøve det en dag, men tror ikke det blir valgt til fredagen. Det jeg foreløpig har bestemt meg for er disse alternativene iallefall:

Kyllingsuppe m/karri
Kyllinglasagne
Kreolske kjøttkaker
Aspargessuppe
Ostefylt kylling m/jukseris, brokkoli, asparges og bearnesaus
Crispy kylling

(ja, jeg er veldig glad i kylling)

Gerds ostekake
Nannahs eplekake

Jeg har latt min venninne velge hva hun vil ha av dette her. Så får se hva hun svarer!

__________________
Livet er ikke perfekt, men det er alltid perfekte øyeblikk
Opheliia er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Litt av alt og masse vektløfting :D Svar med sitat
Gammel 07-10-10, 10:13   #8
Opheliia
Seniormedlem
 
Opheliia sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Hvor: Trondheim
Alder: 35
Innlegg: 661
Opheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlys

Sv: Middag og dessert - smakfullt nok til å "omvende"

Opprinnelig lagt inn av Photobscura, her.

Denne desserten er helt utrolig vidunderlig! Jeg serverte den med bringebær til!

Pannacotta skal jeg legge til å¨lista! Det er jo så søt dessert

__________________
Livet er ikke perfekt, men det er alltid perfekte øyeblikk
Opheliia er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Litt av alt og masse vektløfting :D Svar med sitat
Gammel 07-10-10, 10:18   #9
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Middag og dessert - smakfullt nok til å "omvende"

Opprinnelig lagt inn av Opheliia, her.

Pannacotta skal jeg legge til å¨lista! Det er jo så søt dessert

Mange år siden jeg lagde den, men det ble stor suksess! En stooor bolle gikk på høykant da vi hadde 17.mai-frokost hos meg .

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 07-10-10, 14:37   #10
Ferskenbeinet
Seniormedlem
 
Medlem siden: Feb 2010
Hvor: Rogaland
Innlegg: 904
Ferskenbeinet er ny på veien

Sv: Middag og dessert - smakfullt nok til å "omvende"

Bærmousse, det syns alle mine høykarbevenner er deilig!

__________________

Ferskenbeinet er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 07-10-10, 14:46   #11
Augustina
Seniormedlem
 
Augustina sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Oslo
Alder: 41
Innlegg: 555
Augustina har en fantastisk aura rundt segAugustina har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Middag og dessert - smakfullt nok til å "omvende"

Den eplekaken til Nannah er kjempegod, men jeg brukte 2 dl sukrin i den og man får en litt kald og sår følelse i halsen. Ville blandet to søtningsmiddel der. Sukrin/splenda, sukrin/stevia, etc. Bare et tips altså

Jeg har forresten fått totalt dilla på persillerotpuré. Det er skamgodt til all slags form for kjøtt:

Persillerot etter ønsket mengde, kokes opp i vann. Gjerne med en grønnsaksbuljong i. Hell ut vannet, la litt være igjen i kasserollen. Bruk en stavmikser og mos godt. Ha i smør/fløte etter ønske (så den blir puréaktig). For ekstra kos: ha også i ost!

Og min favorittdessert:
Tyrkisk yoghurt med varmet bringbær. Her kan man kjøpe bringebær som er frosne (billigere). Varmes opp med sukrin i mikroen/kasserolle og helles over den tyrkiske yoghurten. Vil man ha mer fett kan man røre inn fløte i yoghurten. Dette er seriøst heeeeelt nydelig. Åhhh, slurp. Det skal jeg servere mine ikke-lavkarbofamilie i morgen, blant annet

__________________
Titt gjerne innom min personlige blogg: Gladpuls.wordpress.com

Eller Motivated - en felles trenings- og motivasjonsblogg med 6 fantastiske jenter.
Augustina er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF - med oppmot 70 karbs pr. dag Svar med sitat
Gammel 07-10-10, 21:28   #12
Nerthus
Seniormedlem
 
Nerthus sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Østlandet
Alder: 54
Innlegg: 6.244
Nerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastisk

Sv: Middag og dessert - smakfullt nok til å "omvende"

Må nesten dele min kjappe favoritt (ok, en av de da...) dessert:

Cappuchino-mousse

Pisk fløte med flytende natreen til passe søtt (klarer ikke sukrin og splenda og de andre jeg... smaker så rart, og føler jeg må bruke så mye). Bland i litt sjokoladeproteinpulver (scitec nutrion med sjokoladebiter i... proteinfabrikken har den anbefales som smakssetter), og vann ut litt pulverkaffe i varmvann. Pisk til tykner bra (gjør det selv om man har litt vann og kaffe )

Bruker du en boks fløte - vann ut ca 4-5 gelatinplater og løs de så opp i akkurat nok vann (minst mulig). Bland sammen og ha i en bolle - sett kaldt.

Rasp et tynt lag med mørk kokesjokolade på toppen. Sjokolademousse kan lages på mange måter - men denne synes jeg er kjempegod og veldig enkel å lage! (Gjorde meget stor suksess på jobben hos meg ihvertfall - ingen som merket at det ikke var vanlig sukker i , og flere spurte etter oppskrift hehe)

(Ca mål: 1 - 1,5 bokser med fløte, 2-3 store ss pulverkaffe (hvis du liker kaffe gjerne en skje til), et par ss proteinpulver. 5-6 plater gelatin bør holde. )

Nerthus er avlogget   Min kostholdsfilosofi: På sukkerkjøret etter røykeslutt :/ Svar med sitat
Gammel 08-10-10, 05:22   #13
Supera
Seniormedlem
 
Supera sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Moi
Alder: 40
Innlegg: 4.053
Supera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastisk

Sv: Middag og dessert - smakfullt nok til å "omvende"

Opprinnelig lagt inn av Opheliia, her.

Kyllingsuppe m/karri

Denne her synes jeg er helt fantastisk:

Bali kyllinggryte

4 kyllingfiléter (eller ca 5-600g kylling)
1 løk
1 paprika
2 bokser kokosmelk
Gjerne litt baconfett
Litt raspet ingefær (noen cm)
Karri
Salt og pepper
Noen fedd hvitløk (alt etter hvor glad du er i det. Jeg er veldig glad i det og brukte 6 fedd)
2 ts chilipasta (sambal oelek)

Stek kylling og finhakket løk. Kutt opp kylling og finhakk paprika. Bland alt sammen i en gryte og kok opp. Eventuelt vann i hvis du vil ha den tynnere. Ferdig.


(trykk for større bilde)

__________________
-smileyen er snill, ikke sarkastisk! Nemlig!

Delmål 1: -10 kg. Delmål 2: BMI 40:
Supera er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Tester ut ZC Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Er det noen som praktiserer "spisedag",eller "karbo-måltid"? Borealis Lavkarbo generelt 4 02-11-10 14:14
Veldig "nuppete" og tørr hud og løse "flak" i øregangen! donjuanwannabe Atkins kosthold 17 21-09-09 19:26
"Ved siden av" til middag xristina Spis deg ned i vekt med Skaldeman 10 11-01-09 16:17
Nettkurset på ketolyse.no -noen som har prøvd? "Startpakke" eller "Full pakke"? tonemor Ketolysekuren 1 29-08-08 10:59
Bøkene "Atkins for livet" og "Slank med ketolysekuren" selges! Agurk Lavkarbobøker 2 07-01-08 14:21


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 12:07.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no