Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Spørsmål om matvarer og oppskrifter

Glutenmel? Er det OK?

Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 31-05-11, 18:58   #1
fremtid
Medlem
 
Medlem siden: May 2011
Hvor: akershus
Innlegg: 92
fremtid er på en erverdig vei

Glutenmel? Er det OK?

Jeg har fått en pose gluten mel av en venninde og nå lurer jeg på om det er ok å bruke...hun spiser selv lavkarb. og sa det er ok...Stemmer?

__________________

fremtid er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Mindre karber, mer mosjon. Svar med sitat
Gammel 31-05-11, 19:22   #2
Edla
Medlem
 
Edla sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2011
Hvor: Slattum
Innlegg: 219
Edla er ny på veien

Sv: Glutenmel? er det OK?

Inneholder det karbo? Står det ikke på pakken?

__________________
Delmål 3: Gå ned til 93kg og ha tatt av totalt 25kg -12/1-12
Delmål 4: 92 og BMI=Overvektig -16/1 -12
Delmål 5: 88kg og totalt vekttap på 30kg





Edla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert, lavkarbo med shakes Svar med sitat
Gammel 31-05-11, 20:11   #3
fremtid
Medlem
 
Medlem siden: May 2011
Hvor: akershus
Innlegg: 92
fremtid er på en erverdig vei

Sv: Glutenmel? er det OK?

Opprinnelig lagt inn av Edla, her.

Inneholder det karbo? Står det ikke på pakken?

Nei. Det er glutenmel fra helsekosten av merket Validus.

__________________

fremtid er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Mindre karber, mer mosjon. Svar med sitat
Gammel 31-05-11, 20:18   #4
fremtid
Medlem
 
Medlem siden: May 2011
Hvor: akershus
Innlegg: 92
fremtid er på en erverdig vei

Sv: Glutenmel? er det OK?

Opprinnelig lagt inn av fremtid, her.

Nei. Det er glutenmel fra helsekosten av merket Validus.


Googlet Glutenmel...Skal visst være : av 100 gr glutenmel, er det 20 g karber...I oppskriften på rundstykker skal det egentlig være mandelmel, men det må da kunne gå an å bruke gluten mel.?? Jeg vil prøve i hvertfall..Så må jeg male solsikkekjerner og linfrø til mel...Hvordan gjør man det...har ikke mortel eller morter ...hva det nå heter..hehe

Jeg skal visst gjøre ting på kjøkkenet jeg ikke kan

__________________

fremtid er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Mindre karber, mer mosjon. Svar med sitat
Gammel 31-05-11, 20:19   #5
Charlott
Seniormedlem
 
Charlott sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Skreia, på sjølveste Toten ;)
Alder: 58
Innlegg: 4.182
Charlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastisk

Sv: Glutenmel? er det OK?

Blender er genialt å male nøtter og frø med

__________________



Vanligvis er jeg tynn og bedårende, men i dag har jeg fri!

Charlott er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 31-05-11, 20:20   #6
Kitsu
Seniormedlem
 
Medlem siden: Feb 2011
Hvor: Bergen
Alder: 40
Innlegg: 1.466
Kitsu er et fyrlysKitsu er et fyrlysKitsu er et fyrlysKitsu er et fyrlysKitsu er et fyrlys

Sv: Glutenmel? er det OK?

Tingen med glutenmel er at man som oftest ikke bruker så mye av det i gangen. Jeg tilsetter litt når jeg bruker mandel- eller kokosmel, bare fordi gluten er det som holder deigen sammen.

__________________
~*~

Vårmål: Trene mer, spise rett, ikke fokusere så mye på vekten.

~*~
Kitsu er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 03-06-11, 23:08   #7
Camomilla
Seniormedlem
 
Camomilla sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2010
Hvor: Lier, Buskerud
Alder: 52
Innlegg: 5.448
Camomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt av

Sv: Glutenmel? Er det OK?

Glutenmel bruker jeg stort sett i pizzabunn for å få hvete-smaken. Blir oppblåst av gluten (tror ikke jeg tåler det så godt - det er jo mange som er intolerante overfor hveteprotein/-gluten), så jeg forsøker å begrense det. Dersom jeg skal lage lavkarbolapper til hele familien har jeg også en skje eller så i røra, dette gjør lappene spiselige for barna. Er ikke så begeistret for å bruke for mye gluten, det er tøft for fordøyelsen, og passer ikke helt inn i min forestilling om et mest mulig "korn-fritt" kosthold. Men det er ikke til å stikke under en stol at baksten smaker litt mer tradisjonelt, noe som faller i god jord hos resten av familien

__________________
Gått ned ca. 19 kilo fra 73-54 i løpet av 2011.
Nå vedlikeholder jeg og har et vektvindu fra 53-58 kg.


Min journal
Camomilla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Paleo-inspirert :) Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Glutenmel Engledans Oppskrifter 4 03-04-11 16:27
Glutenmel Mithila Spørsmål om matvarer og oppskrifter 0 15-03-11 13:40
Glutenmel? TigerAnd Spørsmål om matvarer og oppskrifter 3 07-03-11 21:07
Glutenmel Mummimama Spørsmål om matvarer og oppskrifter 3 16-11-10 15:30
Glutenmel yor Atkins kosthold 2 27-06-04 17:53


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 12:01.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no