Søk i lavkarbosidene: |
![]()
Tilpasset søk
|
|
Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter. |
Del denne siden: |
![]() |
|
Trådverktøy |
![]() |
#1 |
Medlem
Medlem siden: Aug 2011
Hvor: Trondheim
Alder: 37
Innlegg: 112
![]() |
Tørrgjær i bakst?Er det en grunn til at jeg aldri ser lchf-oppskrifter med gjær i? |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketolyse
![]() |
![]() |
#2 |
Gjest
Innlegg: n/a
|
Sv: Tørrgjær i bakst?Det samme har jeg tenkt; og jeg mener jeg har sett/lest |
![]() |
![]() |
#3 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 4.612
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Tørrgjær i bakst?Gjær er til for at mel skal heve. Uten mel er det ingen vits. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: lavkarbo
![]() |
![]() |
#5 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 4.612
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Tørrgjær i bakst?Nei, det hever ikke. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: lavkarbo
![]() |
![]() |
#6 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Asker
Alder: 57
Innlegg: 18.153
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Tørrgjær i bakst?For at gjærsoppen skal vokse og deigen heve, må det sukker/stivelse til! Altså gjæren må få mat. I lavkarbo- oppskrifter er det rett og slett ikke noe som får en gjærsopp til å vokse!
__________________
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Syns "Less carbs" høres fornuftig ut! ;)
![]() |
![]() |
#7 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 4.612
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Tørrgjær i bakst?Men sukker eller honning er ikke nødvendig for at loff skal heve. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: lavkarbo
![]() |
![]() |
#8 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Gjøvik
Alder: 42
Innlegg: 1.461
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Tørrgjær i bakst?Kan bruke hvetegluten, det hever ganske bra med tørrgjær. Akkurat bakt ett lavkarbo brød som hevet dobbel størrelse. Det er med hvete gluten. Har 2,6 kh pr 100 gram (0,6kh pr skive). Så at gjær ikke kan brukes i lavkarbo er tull. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketogent
![]() |
![]() |
#9 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Gjøvik
Alder: 42
Innlegg: 1.461
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Tørrgjær i bakst?Er vel gjær i knutteloffen og, det er også med glutenmel. Sett bilder hvor det har hevet dobbel størrelse |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketogent
![]() |
![]() |
#10 |
Medlem
Medlem siden: Jun 2006
Innlegg: 400
![]() |
Sv: Tørrgjær i bakst?
Oppskrift? |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ketolyse
![]() |
![]() |
Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester) | |
|
|
![]() |
||||
Tråd | Trådstarter | Forum | Svar | Siste innlegg |
Lavkarbo-bakst som kolapser? | ETL | Spørsmål om matvarer og oppskrifter | 2 | 03-06-11 15:51 |
Bakst-favoritter? | Fofa | Spørsmål om matvarer og oppskrifter | 7 | 24-10-10 01:17 |
Prøvd tofu i bakst? | ada-emilie | Spørsmål om matvarer og oppskrifter | 0 | 15-09-10 21:54 |
Omregning av bakst | Pruttilutt | Ketolysekuren | 6 | 02-08-10 11:56 |
Bakst uten egg? | Babalotta | Ketolysekuren | 5 | 23-08-07 22:43 |