Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Spørsmål om matvarer og oppskrifter

Tørrgjær i bakst?

Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 03-09-11, 13:30   #1
lårannediskon
Medlem
 
Medlem siden: Aug 2011
Hvor: Trondheim
Alder: 37
Innlegg: 112
lårannediskon er ny på veien

Tørrgjær i bakst?

Er det en grunn til at jeg aldri ser lchf-oppskrifter med gjær i?

Tørrgjær har 3.5 gram karbohydrater per 100 og veier jo ingenting. Så i ett brød blir det jo omtrent ingenting Smaker det ille eller?

lårannediskon er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 03-09-11, 13:33   #2
Dollsine
Gjest
 
Innlegg: n/a

Sv: Tørrgjær i bakst?

Det samme har jeg tenkt; og jeg mener jeg har sett/lest at det ikke er helt optimalt. Men, noen prøver likevel og en av dem finner du link til her
Lykke til!

  Svar med sitat
Gammel 03-09-11, 13:38   #3
Yrla
Seniormedlem
 
Yrla sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 4.612
Yrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt av

Sv: Tørrgjær i bakst?

Gjær er til for at mel skal heve. Uten mel er det ingen vits.

Yrla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo Svar med sitat
Gammel 03-09-11, 13:40   #4
Dollsine
Gjest
 
Innlegg: n/a

Sv: Tørrgjær i bakst?

Opprinnelig lagt inn av Yrla, her.

Gjær er til for at mel skal heve. Uten mel er det ingen vits.

Hm.... Kruskakli er jo ofte brukt i LK-brød, og kan det da være nok "mel"?

  Svar med sitat
Gammel 03-09-11, 13:52   #5
Yrla
Seniormedlem
 
Yrla sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 4.612
Yrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt av

Sv: Tørrgjær i bakst?

Nei, det hever ikke.

Yrla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo Svar med sitat
Gammel 03-09-11, 14:08   #6
Kitt
Seniormedlem
 
Kitt sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Asker
Alder: 57
Innlegg: 18.153
Kitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastisk

Sv: Tørrgjær i bakst?

For at gjærsoppen skal vokse og deigen heve, må det sukker/stivelse til! Altså gjæren må få mat. I lavkarbo- oppskrifter er det rett og slett ikke noe som får en gjærsopp til å vokse!

Ingen som har lurt på hvorfor det ofte er en ss sukker i en loffoppskrift feks? Eller honning i brød?

Er noen oppskrifter her med gjær, da.

__________________
Kitt er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Syns "Less carbs" høres fornuftig ut! ;) Svar med sitat
Gammel 03-09-11, 16:10   #7
Yrla
Seniormedlem
 
Yrla sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 4.612
Yrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt av

Sv: Tørrgjær i bakst?

Men sukker eller honning er ikke nødvendig for at loff skal heve.

Yrla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo Svar med sitat
Gammel 03-09-11, 16:16   #8
marjusen
Seniormedlem
 
marjusen sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Gjøvik
Alder: 42
Innlegg: 1.461
marjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjent

Sv: Tørrgjær i bakst?

Kan bruke hvetegluten, det hever ganske bra med tørrgjær. Akkurat bakt ett lavkarbo brød som hevet dobbel størrelse. Det er med hvete gluten. Har 2,6 kh pr 100 gram (0,6kh pr skive). Så at gjær ikke kan brukes i lavkarbo er tull.

Men, du kan også bruke bakepulver. Det hever på sure ting som rømme, cf og kulturmjølk.

__________________


marjusen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent Svar med sitat
Gammel 03-09-11, 16:17   #9
marjusen
Seniormedlem
 
marjusen sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Gjøvik
Alder: 42
Innlegg: 1.461
marjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjent

Sv: Tørrgjær i bakst?

Er vel gjær i knutteloffen og, det er også med glutenmel. Sett bilder hvor det har hevet dobbel størrelse

__________________


marjusen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent Svar med sitat
Gammel 03-09-11, 16:47   #10
frøken
Medlem
 
frøken sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2006
Innlegg: 400
frøken er ny på veien

Sv: Tørrgjær i bakst?

Opprinnelig lagt inn av marjusen, her.

Kan bruke hvetegluten, det hever ganske bra med tørrgjær. Akkurat bakt ett lavkarbo brød som hevet dobbel størrelse. Det er med hvete gluten. Har 2,6 kh pr 100 gram (0,6kh pr skive). Så at gjær ikke kan brukes i lavkarbo er tull.

Men, du kan også bruke bakepulver. Det hever på sure ting som rømme, cf og kulturmjølk.

Oppskrift?

__________________
trening august:530 min


frøken er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Gammel 03-09-11, 19:35   #11
marjusen
Seniormedlem
 
marjusen sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Gjøvik
Alder: 42
Innlegg: 1.461
marjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjent

Sv: Tørrgjær i bakst?

Opprinnelig lagt inn av frøken, her.

Oppskrift?

Det er brødet fra lavkarbohuset

__________________


marjusen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Lavkarbo-bakst som kolapser? ETL Spørsmål om matvarer og oppskrifter 2 03-06-11 15:51
Bakst-favoritter? Fofa Spørsmål om matvarer og oppskrifter 7 24-10-10 01:17
Prøvd tofu i bakst? ada-emilie Spørsmål om matvarer og oppskrifter 0 15-09-10 21:54
Omregning av bakst Pruttilutt Ketolysekuren 6 02-08-10 11:56
Bakst uten egg? Babalotta Ketolysekuren 5 23-08-07 22:43


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:32.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no