Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Lavkarbo generelt

Rabarbrasuppe

Lavkarbo generelt Generell diskusjon omkring lavkarbo, lavglykemisk og karbohydratkontrollert kosthold.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 03-06-05, 14:05   #1
Hope
Juniormedlem
 
Medlem siden: May 2005
Hvor: Krokstadelva
Alder: 43
Innlegg: 17
Hope er på en erverdig vei

Rabarbrasuppe

Noen som vet hva slags mel jeg kan jevne den med? Går det an å bruke soyamel eller blir det for mye smak?

__________________

En ny start..

Start: 12/3-07:100 kg.
Delmål 1: 20/4-07: 85 kg
Hope er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo!! Svar med sitat
Gammel 03-06-05, 14:10   #2
Muskat
Seniormedlem
 
Muskat sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2005
Hvor: Uren Luren Himmelturen
Innlegg: 1.338
Muskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastisk

Grunnen til at mel fungerer som jevning er at det har stivelse. Stivelse er karbohydrater! Fy fy fy! Derfor fungerer ikke soyamel som jevning. Det vil nok også sette en veldig uvant smak på suppen.

Jeg bare holder meg unna fruktsupper og slikt som skal jevnes, men her ville jeg gjort to ting. A) laget en tradisjonell porsjon til familien. B) eksperimentert til meg selv med gelatin og kunstig søtning.

Muskat

__________________
'I don't see this being settled with logic.' - Buffy, Earshot

Muskat er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Montignac Svar med sitat
Gammel 03-06-05, 14:21   #3
Hope
Juniormedlem
 
Medlem siden: May 2005
Hvor: Krokstadelva
Alder: 43
Innlegg: 17
Hope er på en erverdig vei

Opprinnelig lagt inn av Muskat

Grunnen til at mel fungerer som jevning er at det har stivelse. Stivelse er karbohydrater! Fy fy fy! Derfor fungerer ikke soyamel som jevning. Det vil nok også sette en veldig uvant smak på suppen.
Muskat

Det burde jeg ha tenkt på hehe..

Opprinnelig lagt inn av Muskat

Jeg bare holder meg unna fruktsupper og slikt som skal jevnes, men her ville jeg gjort to ting. A) laget en tradisjonell porsjon til familien. B) eksperimentert til meg selv med gelatin og kunstig søtning.

Muskat

får se hva jeg finner ut av, men er ikke gelatin stivelse det også? uten karbohydrater kanskje??

__________________

En ny start..

Start: 12/3-07:100 kg.
Delmål 1: 20/4-07: 85 kg
Hope er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo!! Svar med sitat
Gammel 03-06-05, 14:36   #4
Muskat
Seniormedlem
 
Muskat sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2005
Hvor: Uren Luren Himmelturen
Innlegg: 1.338
Muskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastiskMuskat er bare helt fantastisk

Gelatin er et helt annen substans. Det er laget av kokt bein! Derfor: server aldri gele eller gelatin til en vegetarianer.

Du ser også at det oppfører seg motsatt av stivelse. Mel blr tykkere og stivner når det blir varmt, gelatin blir rennende når det blir varmt.

Muskat

__________________
'I don't see this being settled with logic.' - Buffy, Earshot

Muskat er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Montignac Svar med sitat
Gammel 03-06-05, 14:57   #5
Albertine
Gjest
 
Innlegg: n/a

Har ikke Atkins en sånn jevneting laget av bønner?

  Svar med sitat
Gammel 03-06-05, 15:16   #6
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

De har denne: ThickenThin Not/Starch Thickener


ThickenThin Not/Starch Thickener
Serving Size: 1 teaspoon
Total Servings: 85
Net Carbs: 0 grams
Qty. Per Product: 8-oz.
Amount Per Serving:
Calories: 7
Calories from fat: 0


Jeg har brukt den et par ganger bare.....helt OK. Samme effekt som maismel !


Ingredients:
Vegetable gums (acacia, guar, carob, xanthan).

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:24.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no