Søk i lavkarbosidene: |
![]()
Tilpasset søk
|
|
Generell ernæringsdebatt Tema som ikke har med begrenset karbohydratinntak å gjøre. |
Del denne siden: |
![]() |
|
Trådverktøy |
![]() |
#1 |
Medlem
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Follo
Alder: 43
Innlegg: 1.087
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sjokkis er diggJeg har en plan om å prøve å innføre en interesse for kvalitetssjokolade til Norge. Noen som er glade i sjokolade?
__________________
Power over others is weakness in disguise. True power lies within. - Eckhart Tolle |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Personlig tilpasset lavkarbo for optimal helse. Fokus på hel, naturlig og næringsrik mat.
![]() |
![]() |
#2 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Sola
Alder: 45
Innlegg: 10.031
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeg elsker mørk sjokolade, men 86 % blir akkurat grensen for meg. Liker best 70/72 %. 99-100 % må vel være uspiselig?
__________________
Endelig i mål: minus 77 kg! (Startvekt: 135 kg og 174 cm høy (bmi 44) - vekten i dag: 58 kg (bmi 19) |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Vektoperert veganer
![]() |
![]() |
#3 |
Medlem
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Follo
Alder: 43
Innlegg: 1.087
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Grunnen til at den mørke sjokoladen blir bitter er at den er laget av dårlige kakaobønner. En type som heter Forastero. Denne er alt opp med hensikt å tåle mer... men den smaker altså ikke det samme. Domori-sjokoladen er laget kun av Criollo-bønner (mindre enn 1% av verdensproduksjonen) som har en mye mildere og søtere smak. Har ikke prøvd 100% sjokoladen selv, men jeg har hørt at det skal være mulig å spise.
__________________
Power over others is weakness in disguise. True power lies within. - Eckhart Tolle |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Personlig tilpasset lavkarbo for optimal helse. Fokus på hel, naturlig og næringsrik mat.
![]() |
![]() |
#4 |
Seniormedlem
Medlem siden: Sep 2004
Innlegg: 14.144
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
du, themonk? Er du utdannet ellernoe innen helsekost? Bare lurer, for du løper jo rundt omkring her med råd og meninger.
__________________
. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: -
![]() |
![]() |
#5 |
Admin
Medlem siden: Nov 2004
Hvor: Bergen
Alder: 43
Innlegg: 15.345
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://www.assaggioditoscana.no/ |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: LCHF
![]() |
![]() |
#6 |
Medlem
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Follo
Alder: 43
Innlegg: 1.087
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hmm... nei, jeg er dessverre ikke utdannet innen det her. Studerer stein jeg.
__________________
Power over others is weakness in disguise. True power lies within. - Eckhart Tolle |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Personlig tilpasset lavkarbo for optimal helse. Fokus på hel, naturlig og næringsrik mat.
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja, men jeg liker ikke sjokoladene deres. Jeg bruker kakaopulveret da, det er veldig bra kvalitet på det i forhold til de som selges på super'n. Valrhona Cacao Gastronomie 100% er det beste jeg har prøvd så langt.
Den skal prøves ja ! Lurer på om det var den jeg fikk på lavkarbotreff i Køben i sommer. Den var iallefalli italienslk og knallgod.
Har smakt Domori 100% og Michel Cluizel 99%. Ingen av dem imponerte. Men det er kanskje fordi det rett og slett ble for sterkt.
Jau, det må vel bli meg det. Akkurat nå liker jeg best Lindt Excellence 85%. Den er akkurat passe for meg. 10 gram pr dag. Lindt Excellence Madagaskar (70%) bruker jeg til marsipanen (smelter og blander med litt cocosa og dypper hjemmelaget marsipan i). Lindt Excellence Ghana 80% er bare himmelsk smeltet til masipan eller å dyppe friske jordbær i !!
__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Atkins
![]() |
![]() |
#8 |
Tar i mot hjelp....
Medlem siden: Mar 2004
Hvor: Østlandet
Innlegg: 22.191
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja jeg liker mørk sjokolade, og jeg liker Valrhona også- 70%. Smelter den og triller Valnøtter eller Hasselnøtter i den og lar stivne ...nam nam...Event blandet med aprikosbiter. Det har vært min juleknask. Fin å smelte å helle over hjemmelaget is også
__________________
2007 var mitt år. 2008 ble enda bedre og 2009 var topp. 2010 ble et blandingsår, men nå kommer et fantastisk 2011 ![]() ![]() |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Lindberg og MUP
![]() |
![]() |
#9 |
Medlem
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Follo
Alder: 43
Innlegg: 1.087
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
KultKult. Jeg har ennå tilgode å smake Domori og Michel Cluizel. Vet at det er en del som ikke liker Domori på grunn av en litt karakteristisk smak som går igjen i alle sjokoladene de lager. I alle fall... Amedei's Porcelana er kanskje verdens beste sjokolade... I hvert fall ikke langt unna. Det er bare å komme seg så fort som mulig til Pilestredet og smake.
__________________
Power over others is weakness in disguise. True power lies within. - Eckhart Tolle |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Personlig tilpasset lavkarbo for optimal helse. Fokus på hel, naturlig og næringsrik mat.
![]() |
![]() |
#10 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Sunnmøre
Alder: 45
Innlegg: 1.241
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeg elsker mørk sjokolade!
__________________
"All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost" Status per 20.02.05: 84,9kg fordelt på 183cm Endelig mål: underkant av 80kg om jeg ikke er fonøyd med fasongen innen den tid ![]() |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert sunnkost a la lavkarbo :)
![]() |
![]() |
#11 |
Medlem
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Follo
Alder: 43
Innlegg: 1.087
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pris og tilgjengelighetDe dyre sjokoladene kommer i 50 grams plater. Altså 55 kr for en plate. Det er ikke så ille egentlig, for det er helt klart ikke en sjokolade man trykker i seg på fem minutter. Du kan ta en liten bit og ettersmaken sitter igjen i en time etterpå.
__________________
Power over others is weakness in disguise. True power lies within. - Eckhart Tolle |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Personlig tilpasset lavkarbo for optimal helse. Fokus på hel, naturlig og næringsrik mat.
![]() |
![]() |
#12 |
Nytt Medlem
Medlem siden: Jul 2005
Alder: 54
Innlegg: 5
![]() |
![]() Spørsmål om innholdet i disse sjokkiseneEr det ikke mye aktive karbohydrater i disse sjokkisene ? Ikke det at jeg føler noen lyst på sjokolade da jeg har utført skiftet til fett-brenner for snart 4 uker siden. Men hvis det f.eks var lite fett/protein og masse stivelseskarbohydrater så ville det jo vært ypperlig som et ekstra variasjon ved karboload-dagene mine :-)
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Natural Hormonal Enhancement
![]() |
![]() |
#13 |
Ubekreftet Medlem
Medlem siden: Jun 2005
Hvor: Østlandet
Alder: 48
Innlegg: 157
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spørsmål om innhold i disse sjokkisene nr. 2Lurer da samtidig på karbo innholdet i de 75% og 80% sjokoladene jeg har sett på meny.... står ikke noe pakka heller.... |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketolysekur
![]() |
![]() |
#14 |
Medlem
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Follo
Alder: 43
Innlegg: 1.087
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sjokkis
Hei, Rune. Jo, det er en del karbohydrater i sjokoladen. Rundt 30 gram tipper jeg. Er i tillegg veldig lite fiber, så det er ikke så veldig gunstig mat. Jeg pleier å spise det carb-load ja. Ellers går det med et par biter på vanlige dager.
__________________
Power over others is weakness in disguise. True power lies within. - Eckhart Tolle |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Personlig tilpasset lavkarbo for optimal helse. Fokus på hel, naturlig og næringsrik mat.
![]() |
![]() |
#15 |
Medlem
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Follo
Alder: 43
Innlegg: 1.087
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Assagio Di ToscanaAssagio de Toscana i Pilestredet har forresten tenkt å ta inn Domori fra høsten av. Domori har noen veldig gode sjokolader som absolutt er verdt å prøve ut. Håper bare de tar inn den med grønn te. Det må være den beste sjokoladen jeg har smakt. I alle fall en av de beste.
__________________
Power over others is weakness in disguise. True power lies within. - Eckhart Tolle |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Personlig tilpasset lavkarbo for optimal helse. Fokus på hel, naturlig og næringsrik mat.
![]() |
![]() |
#16 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Bergen
Alder: 69
Innlegg: 1.550
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mørk sjokolade er bare helt vidunderlig. Har alltid likt det best jeg! Nå spiser jeg en del 70 % (f eks Lindts - men fant altså også en på Lidl som var kjempegod) men mest Plamil Organic 87 %, som jeg kjøper på Meny. (De har den i alle fall på Nesttun, men om andre Meny-butikker har den, er jeg ikke sikker på.) Den er billig også... Og lar seg lett smelte og bruke til andre ting. Syns man da den er litt lite søt, kan man bare tilsette litt søtt.
__________________
Karin |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Atkins/ketolyse
![]() |
![]() |
#17 |
Nytt Medlem
Medlem siden: Jul 2005
Alder: 54
Innlegg: 5
![]() |
![]() Hei themonk (Flexxo)
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Natural Hormonal Enhancement
![]() |
![]() |
Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester) | |
|
|
![]() |
||||
Tråd | Trådstarter | Forum | Svar | Siste innlegg |
Digg Ostekake | Iset | Bakst | 52 | 30-04-13 23:35 |
Atkins shop !!?? | expresso91 | Lavkarbo generelt | 27 | 10-01-05 10:40 |