Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Festmat

Rakfisk-tråden

Festmat Fest og høytid er en del av livene våre, og her kan vi poste og finne oppskrifter som kan gjøre disse dagene til gode opplevelser for oss som spiser etter en lavkarbofilosofi.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 09-12-04, 03:43   #1
smosje
Seniormedlem
 
smosje sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2004
Hvor: Oslo
Alder: 44
Innlegg: 1.334
smosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisk

Rakfisk-tråden

Da slenger jeg inn en tråd i disse førjulstider. Der er vel noen rakfisk-elskere her vel, utenom oss natteranglere?!!
Saken er den, at denne fisken kommer jo med no tilbehør da....
Hos oss er det mandelpoteter, lefser og meierismør som gjelder. Hva bruker dere til?
Rakfisken kommer hvert år så sikkert som julenissen. Men - i år da; hvordan lager man rakfiskmåltidet lavkarbo??? Noen tips fra kloke hoder??

__________________
- - The most important thing to bear in mind is not to become obsessed with weight or body shape - -
smosje er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Økologisk, naturlig, supermat Svar med sitat
Gammel 09-12-04, 03:59   #2
Ingo
Medlem
 
Ingo sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Trondheim
Alder: 46
Innlegg: 145
Ingo er virkelig snillIngo er virkelig snillIngo er virkelig snillIngo er virkelig snill
Smile

Skal feire jul til svigermor i Nord jeg i år, så da blir det lutefisk....
Aner ikke engang hva man skal ha til jeg bortsett fra at poteter angivelig er et sikkerstikk.
Men det da bare å gi henne en maks karbo-grense for måltidet og noen korte rettningslinjer for hva vi ikke spiser så ordner hun opp vel? Hmmm, ikke det nei...

Men tror nok det der kan bli et problem med de fleste variantene av julemat, så det blir å improvisere med andre grønnsaker mest vel? Blomkål, brokkoli, sopp (til ribbe og pinnekjøtt kanskje?), tomat, salater... Hmmm, mye av det hørtes feil ut, men... fantasien er den eneste grensen.

Trøtt nå. Jobb senere i dag. Sove nå.

Ingo er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 09-12-04, 04:08   #3
smosje
Seniormedlem
 
smosje sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2004
Hvor: Oslo
Alder: 44
Innlegg: 1.334
smosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisksmosje er bare helt fantastisk

Opprinnelig lagt inn av Ingo

Men det da bare å gi henne en maks karbo-grense for måltidet og noen korte rettningslinjer for hva vi ikke spiser så ordner hun opp vel? Hmmm, ikke det nei...



Opprinnelig lagt inn av Ingo

Men tror nok det der kan bli et problem med de fleste variantene av julemat, så det blir å improvisere med andre grønnsaker mest vel? Blomkål, brokkoli, sopp (til ribbe og pinnekjøtt kanskje?), tomat, salater... Hmmm, mye av det hørtes feil ut, men... fantasien er den eneste grensen.

Rosenkål til pinnekjøtt er superdigg! 50% av familien spiser det (meg og pappa). 50% spiser kålrabistappe (brorsan og mutters). Men har lurt litt på kålrabi - åssen er det på lavkarbo da? Like ille som andre rotfrukter?
Men du Ingo - hører jo rykter om dine kokkekunster, kunne ikke du laget et gastronomisk forslag til oss her da??

LA8PV kaller - over til rakfisken igjen :

(nei nå MÅ jeg legge meg - snakk om å være overtrøtt da...)

__________________
- - The most important thing to bear in mind is not to become obsessed with weight or body shape - -
smosje er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Økologisk, naturlig, supermat Svar med sitat
Gammel 09-12-04, 04:24   #4
Ingo
Medlem
 
Ingo sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Trondheim
Alder: 46
Innlegg: 145
Ingo er virkelig snillIngo er virkelig snillIngo er virkelig snillIngo er virkelig snill

Opprinnelig lagt inn av smosje

Rosenkål til pinnekjøtt er superdigg! 50% av familien spiser det (meg og pappa). 50% spiser kålrabistappe (brorsan og mutters). Men har lurt litt på kålrabi - åssen er det på lavkarbo da? Like ille som andre rotfrukter?

Er litt på gyngende grunn her, men vet at kålrot har mye mindre karbo, og mere fiber, og null stivelse... Men det er en del karbo (6.4 pr 100g), så man må moderere seg uansett. Men ren kålrabi ble litt vondt når vi testet det, så neste gang lagde vi med most blomkål oppi, og da ble det mildere og bedre. Lett å lage selv da, og det må man, for butikk-versjonen er ikke bra (potet oppi...).

Sitat:

Men du Ingo - hører jo rykter om dine kokkekunster, kunne ikke du laget et gastronomisk forslag til oss her da??

Skal se om jeg lager noe spennende i morra... Når du nevnte det, har jeg lyst til å lage en innpakket, urtemarinert kylling... Får se om jeg finner ingrediensene og får tid. Skal skrive ned så fort jeg leger det i alle fall. (Hvis det funker da... )

natta...........

__________________
Ingo
"The difference between the impossible and the possible lies in a person's determination."
Ingo er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 09-12-04, 11:42   #5
elian
Stressa 4-barns mor
 
elian sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2004
Hvor: Sarpsborg
Alder: 46
Innlegg: 2.216
elian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastisk

Vi bruker mandelpotet, hjemmebaket lefse, rødbeter og rå løk til rakfisken vi.... Også RØMME da!!!!!


jeg tror jeg skal spise rakfisken som vanlig i jula i år også, til tross for lavkarbokosthold! Vi har bare EN dag i løpet av desember hvor vi spiser dette, så da synes jeg ikke det er såååå farlig.... Får heller ta en ekstra skitur med familien.....

__________________

elian er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Fedon (frem til p-hormonene har forlatt kroppen) Svar med sitat
Gammel 09-12-04, 12:15   #6
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Info: NORSK KÅLRABI i.h.t. Matvaretabellen:

Total: 30 Fat:0 1 3% Sat:0 0 0% Poly:0 0 0% Mono:0 0 0%Carbs:9 26 85% Fiber:3 0 0%Protein:1 4 12%Alcohol:0 0 0%

pr 100 gram kålrabi (råder dere til å veie, kålrabi er TUNGT - 100 gram går IKKE langt når du lager stappe !!)

30 kalorier, 6 netto karbohydrater, 1 gram protein, 1 gram fett

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 09-12-04, 13:50   #7
Anne
Tar i mot hjelp....
 
Anne sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2004
Hvor: Østlandet
Innlegg: 22.191
Anne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastiskAnne er bare helt fantastisk

Jeg spiser Rakfisk med :

Lefse, løk og rømme hvis det er et "småmåltid" ellers så har jeg spist det med mandelpoteter til i stedenfor lefse hvis det er middag
Blir vel bare en smak med lefse i år da....Greit nok.

__________________
2007 var mitt år. 2008 ble enda bedre og 2009 var topp. 2010 ble et blandingsår, men nå kommer et fantastisk 2011 Prøver igjen for 2012... og på nytt i 2013...så kom 2014 med masse glede og tre nye barnebarnog nå er det 2017 og enda to nye barnebarn
Anne er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindberg og MUP Svar med sitat
Gammel 09-12-04, 13:56   #8
Huldr
Gudinne
 
Huldr sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2004
Hvor: Oslo
Alder: 52
Innlegg: 11.131
Huldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastisk

Vi har lefse (ikke hjemmebakt ), hjemmelagd potetstappe, purreringer, rømme og kapers!

Må ha med alt dette jeg, bortsett fra potetstappa. Og så må jeg nok ha en juleøl eller kanskje heller en pils (mindre karbo??), og en akevitt til...

Man kunne jo forsåvidt kutte ut lefsa også... og ølet... DA blir det lavkarbo vel!

Huldr er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Intuitivt Svar med sitat
Gammel 27-12-04, 23:00   #9
mofe
Seniormedlem
 
mofe sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2004
Innlegg: 14.144
mofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastisk

Idag har jeg spist rakfisk sammen med rømme, potetstappe og purre! Og dæven det smakte!


*trille videre til neste tråd*

__________________
.
mofe er avlogget   Min kostholdsfilosofi: - Svar med sitat
Gammel 22-10-15, 21:40   #10
pernilla12
Juniormedlem
 
pernilla12 sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2015
Innlegg: 21
pernilla12 er på en erverdig vei

Sv: Rakfisk-tråden

Jeg er så glad i rakfisk at jeg kan spise det uten tilbehør.... Nam nam!!! Faller ikke ut av ketose sel om jeg spiser moderate mengder rakfisk. Ser at det har vært spørsmål rundt hvor mange karbohydrater rakfisk inneholder. Noen som vet? :-)

__________________


pernilla12 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 22-10-15, 22:10   #11
Gerd
Jeg kan og jeg vil!
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
Gerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastisk

Sv: Rakfisk-tråden

2,8 pr 100g

Gerd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1 Svar med sitat
Gammel 23-10-15, 12:29   #12
TrillTrall
Seniormedlem
 
TrillTrall sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: Trøndelag
Alder: 56
Innlegg: 5.374
TrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastisk

Sv: Rakfisk-tråden

Opprinnelig lagt inn av Nille, her.

pr 100 gram kålrabi (råder dere til å veie, kålrabi er TUNGT - 100 gram går IKKE langt når du lager stappe !!)

Vi lager kålstappe av en middels stor kål når vi har det, aner ikke hva den veier jeg, med sikkert en kilo. Vi eter til vi ser fanden på veggen... Det går med over halvparten det er jeg sikker på. Saltkjøtt og kålstappe!

__________________
Uansett hvor sakte du løper, knuser du alle som ligger på sofaen!

http://lilletrilles.blogspot.no/
TrillTrall er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Moderat lavkarbo :) Svar med sitat
Gammel 23-10-15, 12:45   #13
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Rakfisk-tråden

Opprinnelig lagt inn av Gerd, her.

2,8 pr 100g

Dette er fisk fra mine hjemtrakter.
Faren min legger kilovis med rakfisk hvert år og selger lokalt (fisket i samme sjø). Så det blir følgelig en del rakfisk. Jeg spiser med rød- og purreløk og rømme. Jeg spiser det gjerne på papa dums som bare er krydret med salt og pepper, og aller helst med rørossmør til. Mhm! Gleder meg til rakfisk-sesongen er i gang!

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 23-10-15, 22:03   #14
pernilla12
Juniormedlem
 
pernilla12 sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2015
Innlegg: 21
pernilla12 er på en erverdig vei

Sv: Rakfisk-tråden

Opprinnelig lagt inn av Gerd, her.

2,8 pr 100g

Tusen takk!!

__________________


pernilla12 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 
Trådverktøy

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
1000 tråden!!! HP Livets lyse side 1036 23-05-06 14:44
Snu på tråden Cinderella Forumrelaterte spørsmål og tilbakemeldinger 5 29-09-04 14:04
Tips/ønske til tråden om bøker Fedonisten Forumrelaterte spørsmål og tilbakemeldinger 1 17-06-04 01:01


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:40.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no