Lag din egen ferske ost
Kom over denne lille filmsnutten som viser hvordan man kan lage ost.
http://cpa3.msdo.co.uk/campaigns/new...ounds/25/1.htm
Buttermilk som det snakkes om, er kjernemelk på norsk og dette fant jeg på Sol:
http://guru.sol.no/question/mat-og-d...-i-det-i-norge
Buttermilk er kjernemelk, noen steder kalt saup, restproduktet etter smørproduksjon.
Kefir kan erstatte kjernemelk i bakverk.
Du kan lage kjernemelk sjøl, ved å kjøre rømme og/eller fløte i foodprossessor/mixer til det blir smør. Du finner en oppskrift på Tines nettsider: http://www.tine.no/page?id=28&key=8119&cat=722
Matvareguiden sier dette om kjernemelk:
"En lett syrlig melk som separeres fra fløte under smørproduksjon. Dagens kjernemelk blir tilsatt en bakteriekultur. Melken er en naturlig emulgator som ofte blir brukt i bakevarer og iskrem. Tilsatt velduftende urter og sitronsaft er den en deilig kald saus. Fersk melk tilsatt eddik (2 ts til 2 1/2 dl melk) kan erstatte kjernemelk i de fleste oppskrifter."
Dette må prøves en dag.
Ellers er det jo adskillig mindre arbeid med å bare fryse ned matyoughurt i minst 12 timer, tine den, sile og krydre. Men det tar litt lengere tid...
|